Parlamento dokunulmazlığı, Forza Italia geri dönmek için açılıyor: Muhalefet Duvarı

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Adalet temalarına ve siyasi-büyütme ilişkisine atıfta bulunan tartışmaların ateşinde hala benzin. Tezgahı korumak, parlamento bağışıklığının yeniden üretilmesi veya senatörlere ve milletvekillerine karşı soruşturmalar için devam etme yetkisi talep etme hipotezidir.

Bugün ne oluyor

Enstitü 1993 yılında Tangentopoli dalgası hakkında kaldırıldıAnayasa'nın 68. maddesinin şu anda sadece “Parlamento üyelerinin ifade edilen görüşlere ve işlevlerinin uygulanmasında verilen oylara yanıt vermelerini” sağlayamadığını öngörmektedir.

Ayrıca, “ait olduğu odaya izin verilmeden, hiçbir Parlamento Üyesi kişisel veya evde aramaya tabi tutulamaz, ne de geri alınamaz bir yürütülmede tutuklanamaz veya başka bir şekilde kişisel özgürlükten yoksun bırakılamaz veya tutuklanamaz. Mahkumiyet cezası, yani, Yasa'da zorunlu tutuklamanın sağlandığı bir suç işleme yolunda yakalanırsa, ikincisi, üçüncü taraf kullanıcılarda düzenlenmiş müdahaleleri kullanma gerekliliğini ima eder. bir parlamenter ortaya çıktı.

Hipotez

Eski parlamento dokunulmazlığına geri dönüşü varsaymak için Forza Italia'nın Oda Adalet Komisyonu'ndaki grup lideridir. Tommaso Calderone: '' İnanıyorum ki, bulunduğumuz ve yargının siyasi bir parçası olduğunu inkar etmenin, 1993'e kadar sağlanan garantileri geri yüklemenin inkar edilmesinin işe yaramaz olduğu “, devletin Düzenleyici metin noktasına getirilmez ve sadece bir “kişisel görüş “dir, çünkü son kelime Forza Italia'nın tepesine aittir.

Senato'daki muadil onu yansıtıyor, Pierantonio Zanettin. “İnanıyorum – açıklıyor -, kurucu babalarımızın ilkesiyle çelişen bir siyaset hatası olduğunu, güçlerin ayrılık mantığında, parlamento dokunulmazlığının hepsi orada. Geri dönmek istiyorum kesinlikle elverişliyim “.

Parti Sekreteri ve Başbakan Yardımcısı, Antonio Tajani: “Bunun hakkında konuşmadık, ama bu bir fikir de olabilir. Forza Italia'da bile bundan bahsetmedik. Ben şahsen aksine değilim, ama ne terimlerle ve nasıl olduğu tartışılmalı”.

Çoğunluktan, Anayasal İşler Komisyonu Başkanı'nın Senato Alberto Balboni'ye (DYY) pozisyonu: “Ben karşısın”, hipotezi tasfiye etmek için iki kuru kelime. Balboni'ye göre, yürürlükteki mevzuat zaten kendi içinde parlamenterlere “yetkilerinin uygulanmasında ifade edilen görüşlerden zulüm görülmemesini” garanti ediyor ve her halükarda bir parlamenter ortak bir suç işliyorsa “diğer tüm vatandaşlar gibi yanıt vermelidir. Gerçekten de, ona dokunulmazlık değil, iki kez ceza vermek olurdum “.

Muhalefetlerin hayır

Muhalefetler bir duvar yetiştiriyor. '' Ve Senato'daki yıllık gelirlerin restorasyonundan sonra, güçlerini kötüye kullanan politikacılar için suçun kaldırılmasından, bakanların maaşlarındaki artış ve Bakan Santanchè'nin utanç verici savunması koltukta tutuldu, burada deniyorlar 'Hükümeti inanılmaz üsleri yapan ve seçilen bir kalkanın bağışıklığı ve geri dönüşü' ile! ' ', 5 Yıldızlı Hareketin Başkanı x'de Thunders, Giuseppe Conte.

“Bunlar burada – eski prömiyeri ekliyor – her şeye gücü ekledi. Bu teklifi hemen tersine çeviriyorlar. İnsanlar ', maskeyi attılar: kibir, bağışıklık ve ayrıcalıklar' '.

“Bence bu sadece erişilemez değil, aynı zamanda en azından ülkenin hissini de dikkate almıyor. Walter Verini.

Telegraphic Verdi'nin grup lideri ve odada ittifak bıraktı, Luana Zanella: “Tüm problemlerle parlamenterler ve bakanlar için bağışıklığı duymak kabul edilemez”.

Angelo BonelliAVS Vekili ve Avrupa Ortak Portovoce Verde, “sadece ülkenin ihtiyaçlarına bakmakla kalmayan, aynı zamanda ülkemizde zaten haksız bir sistemi vurgulayan uygunsuz tekliften bahsediyor. Bir zamanlar kendisini 'sosyal' olarak adlandıran bir hak, Bugün ayrıcalık hakkı ortaya çıkıyor. ”

Einaudi Vakfı: “Yakında Parlamento Bağışıklık DDL'miz”

Bu arada, Luigi Einaudi Vakfı “Anayasanın Mevcut 68. Maddesinin Reform Yasası'nın metnini önermeye” hazırlandığını duyurdu. “Bilindiği gibi Luigi Einaudi Vakfı, Parlamentonun Merkezi Teması'nın teması üzerine her zaman ön cephede olmuştur ve talihsiz 1993 reformu tarafından değiştirilen iyileştirilmiş parlamento dokunulmazlığının imtiyazının “bir not okur.

“Luigi Einaudi Vakfı'nın teklifini dikkatle takip ediyorum. Anayasanın 68. maddesinin bireylerin ayrıcalıklarıyla hiçbir ilgisi yok, ancak demokrasimizin kalitesiyle çok fazla. Bunun için öncelikle kültürel bir girişimi takdir ediyorum. -Parti çağrışımları olmadan. Andrea Ostellari.

“Parlamento dokunulmazlığını tartışmakta yanlış değilim1993 reformundan geçirilen otuz yıl içinde devletin güçleri arasındaki denge eksikliğinin demokratik sisteme verdiği hasar herkes için belirgindir “diyor. Stefania CraxiForza Italia Senatörü ve Palazzo Madama Dışişleri ve Savunma Komisyonu Başkanı. “Anayasanın 68. maddesinin değiştirilmesi daha sonra adalet hastalığında başarısızlık, korku korkusu – bir yetersizliği kullanma – odaların – siyasetin sunulması anlamına geliyordu. Buradan tekrar başlamak gerekir, farkındalıktan Bu, uğursuz omenslerin zaten hissedildiği yeni ve yıkıcı yargı sellerinden kaçınmak için Demokratik bankaları güçlendirmek için gerekli “diye ekliyor.

Ayrıca oku