Özgür Özel: AKP’li Bülent Turan Meclis’te yanıma geldi “Bakanı istifa ettirecek belge bekledim” dedi

taklaci09

Global Mod
Global Mod
CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel, evvelki gün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Emin Şen aracılığıyla 8 bin kişilik bir trol ordusunu denetim ettiğini argüman etti. Özel, bu trol ordusu aracılığıyla siyasilere prestij suikastı yapıldığını, gündemler oluşturulduğunu ileri sürdü. savları daha sonrası AKP’den aldığı birinci reaksiyonları anlatan Özel, “AKP’li Bülent Turan Meclis’te yanıma geldi, ‘İstifa ettirecek evrak bekledim’ dedi. Bakanda nasıl bir cürüm potansiyeli görüyorlarsa bunu bile az buldular” dedi.

AKP Küme Başkanvekili Bülent Turan hadiseden daha sonra toplumsal medyada, “Halk içinde ‘tırt’ mı derler, ‘Dağ fare doğurdu’ mu derler? ‘Yok can güvenliğim yok, yok belgeyi 3 şahsa emanet ettim’ dedi fakat basın toplantısı bitmeden İçişleri Bakanlığı yalanladı. Neymiş; toplumsal medyada fazlaca ‘RT’ olsun diye organize oluyorlarmış. Hey Allah’ım” paylaşımını yapmıştı. Cumhuriyet’e açıklamalarda bulunan Özel bu paylaşımları hatırlatarak, “İkimiz içindeki konuşmaları anlatmam lakin biz konuştuktan daha sonra çabucak bu paylaşımı yaptığı için açıklıyorum, Bülent Turan Meclis’te bana gelip, ‘Önemli bir evrak fakat ‘Dosyayı üç arkadaşıma verdim’ deyince, bakanı istifa ettirecek bir belge bekledim’ dedi. Ben de dedim ki ‘Bu Türkiye haricindeki biroldukca ülkede bakanı istifa ettirir, hatta hükümeti düşürür’. Demek ki bakanda nasıl bir cürüm potansiyeli görüyorlarsa bunu bile az görüyorlar” tabirlerini kullandı.

Özel, “Ama Bülent Turan daha büyük bir şey beklediğini söylüyor. O beklenti bana göre değil, Süleyman Bey’e göre büyük bir beklenti. Bu hal, AKP’de her insanın aslında Soylu’yu bildiğini ancak sustuğunu gösteriyor” diye konuştu.

TIKLAYIN – CHP’li Özel: Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Kılıçdaroğlu’na yönelik tweetleri trol ordusunun başındaki isim attı

TIKLAYIN – CHP’li Özel’in ifşa ettiği Emin Şen’in ’eminimsi’ ismiyle yaptığı paylaşımlar ortaya çıktı: “Anıtkabir yakılacak”, “Fethullah Gülen gelecek”

TIKLAYIN – Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Kılıçdaroğlu’na yönelik tweetleri trol ordusunun başındaki isim Emin Şen attı

TIKLAYIN – İçişleri Bakanlığı: Özgür Özel’in ismini zikrettiği Emin Şen, bakan müşaviri nazaranvinde bulunmamaktadır

TIKLAYIN – İçişleri siteden sildi lakin arşiv unutmadı: Emin Şen, danışman olarak eğitim vermiş

TIKLAYIN – Özgür Özel: Tayyip Erdoğan, 200 yıl evvelden beri tek adam rejiminin meraklısı