‘Örgüt üyeliği’nden tutuklanan İBB çalışanı: Fotoğraftaki kişi ben değilim

taklaci09

Global Mod
Global Mod
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nde toplumsal hizmet uzmanı olarak nazaranv yapan Şafak D., çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince “Silahlı terör örgütüne üye olma” kabahatinden tutuklandı. Şafak D.’nin mahkemede, “Bana sormuş olduğunuz fotoğraftaki kişi ben değilim” dediği öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde susma hakkını kullanan Şafak D. İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Savcılıktaki tabirinin akabinde tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Şafak D., çıkarıldığı hakimlikçe “Silahlı terör örgütüne üye olma” kabahatinden tutuklandı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğindeki sözünde suçlamayı kabul etmediğini söyleyen Şafak D.’nin, “Savcılıkta sorulan yaz tatilinde nerede oluğum sorusuna açıklık getirmek isterim. Yaz tatilinde genelde İstanbul’da ailemle bir arada vakit geçiriyorum. Vakit zaman çeşitli vilayetlerde Eskişehir, İzmir, Konya üzere vilayetlerde gezmeye gidiyorduk. kimi vakit memleketim Tokat’ta yaz tatilini geçiriyordum. Bana sormuş olduğunuz fotoğraftaki kişi ben değilim. Öncelikle hür bırakılmayı, aksi kanaatte iseniz isimli denetim kararlarının uygulanmasını talep ediyorum” dediği kaydedildi. (DHA)

TIKLAYIN | İBB yetkilisinden “terör gözaltısı” açıklaması: Bu kişinin isimli sicil kaydı yok; AKP’li belediyeyle çalışan dernekte nazaranv alıyor

TIKLAYIN – ‘İBB çalışanına terör gözaltısı’ haberleriyle ilgili İBB’den açıklama: “Emniyet güçleri gözaltına almak için 7 gün bekledi”