Neuralink, insanlar üzerinde beyin implantı testleri için uygun

Felaket

Member
26 Mayıs 2023 06:04

Elon Musk’ın start-up’ı, insanlarda ilk klinik deneme için FDA onayının teknolojisi için ‘önemli bir ilk adım’ olduğunu söylüyor

Kaliforniyalı şirket Twitter hesabında “Bu, teknolojimizin bir gün birçok kişiye yardım etmesine olanak tanıyacak önemli bir ilk adım” diyerek, “klinik deneyler için işe alımların henüz açık olmadığını” da sözlerine ekledi. Neuralink, bilgisayarlarla doğrudan düşünce yoluyla iletişim kurmak için beyne implante edilecek bağlantılı cihazlar tasarlar. Öncelikle felçli veya nörolojik hastalıklardan muzdarip insanlara yardım etmek için kullanılmaları gerekecek.

Bu nedenle başlangıç, bu implantları seçmeli ameliyatlar olacak kadar güvenli ve güvenilir hale getirmek istiyor. İnsanlar o zaman beyinlerini bilgisayar gücüyle donatmak için birkaç bin dolar ödeyebilirler. Elon Musk için bu çipler, şirketin yıllık konferansında söylediği 2020 sözleriyle, insanlığın “AI ile simbiyoz” elde etmesine izin vermelidir. Sosyal ağı satın aldıktan bir ay sonra Kasım ayı sonlarında Twitter’da “Neuralink’in cihazının insanlar için hazır olduğundan artık eminiz, bu nedenle zamanlama FDA onay sürecine bağlıdır” dedi.

Temmuz 2019’da Neuralink’in 2020’de insanlar üzerinde ilk testlerini yapabileceği tahmin ediliyor. Şimdiye kadar madeni para büyüklüğündeki prototipler hayvanların kafataslarına yerleştirildi. Böylece birkaç maymun, sadece gözleriyle imlecin hareketini takip ederek video oyunları “oynayabilir” veya bir ekrana sözcükler “yazabilir”. Temmuz 2022’de Amerika Birleşik Devletleri’ne ilk beyin-makine arayüzünü yerleştirdiğini duyuran Synchron gibi diğer şirketler bilgisayarları düşünce ile kontrol etmek için çalışıyor.

Ayrıca oku
sponsorlu içerik

Ayrıca oku
sponsorlu içerik

İlgili