“Müsteşarlıktan istifa ediyorum” Ve Sangiuliano'ya saldırıyor

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Vittorio Sgarbi kültür müsteşarlığından istifa etti. Bu, sanat eleştirmeninin bugün Nicola Porro tarafından düzenlenen 'Yeniden Başlatma – Düşünmek Özgürlüğü' etkinliğinin sahnesinde bizzat duyurduğu şey. “Bunu bekleyebilecek gazetecilere şunu söylüyorum: Derhal müsteşarlıktan istifa ediyorum. Meloni'ye bir mektup yazacak. Ben sadece Vittorio Sgarbi'yim, artık müsteşar değilim. Müsteşar olmak istemiyorum” dedi.

Michelangelo hakkındaki dersini izleyen izleyicilere konuşan Sgarbi, “İstifa ediyorum ve bunu sizin için yapıyorum” diye ekledi. “Antitröst'ün, Kültür Bakanı tarafından Antitröst'e gönderilen iki isimsiz mektubu kabul ettiğim için Porro'ya konferans veremeyeceğimi belirten çok karmaşık ve kafa karıştırıcı bir mektup gönderdiğini açıkladı.”

Bakan Gennaro Sangiuliano “Ondan haber alamadım, Garisenda kulesiyle ilgilenmem için bana heyet verdiği 23 Ekim'den beri birbirimizle konuşmadık”. “Bir kişinin isimsiz bir mektup alıp bunu Antitröst'e gönderdiğini duyamadım. İsimsiz mektuplar çöpe atılır, onurlu adamlar isimsiz mektupları kabul etmez“. “Antitröst, 'aldığımız isimsiz mektuplardan' diyor, bakan bunları gönderdi. Bildirdikleri her şeyin isimsiz mektuplardan geldiğinin altını çizen Sgarbi, “Sangiuliano isimsiz mektubu anladı, buna değer olduğunu düşündü ve haklıydı, kendisini tebrik ediyorum. O bakan olarak kalacak ve ben yalnızca Sgarbi olarak kalacağım.”

“Ben bu akşam konuşan Nordio'ya da sorun çıkartıyorum. Ben uyumsuzsam, bakan veya müsteşar olarak konferans veren de uyumsuzdur” dedi bir kez daha. Kendisi, istifanın, Antitröst'ten gelen, öğretim görevlisi olarak yaptığı faaliyetlerin hükümetteki görevleriyle uyumlu olduğuna dair birkaç saat önce gelen bir işaretten kaynaklandığını açıkladı. “Antitröst, isimsiz mektupların göstergelerini güvenilir göstergeler olarak değerlendirdi ve uyumsuzluğu ilan etti.. Saat 14.30 sıralarında bunu duydum. Uçağa bindim ve indiğimde, hangi seçimi yapacağımı düşünecek zamanım olunca, bu ücretsiz konferansı düzenlemeyi düşündüm. Bu, yeni sezonun hiçbir uyumsuzluğun olmadığı ilk konferansı, aksi takdirde bunu yapamazdım”, dedi Sgarbi.

Onlar “medya zulmünün hedefi”, belli ki, var olmayan konularda ya da bu sözde uyumsuzluk üzerine.” Geçen gün “65 haberlik bir gazetenin tek sayısında hakkımda 5-6 yazı ve 'sikkafalı' diye bir karikatür vardı. ', sadece inceliği söylemek için”, ama – diye temin etti – “Hicivden korkmuyorum. Daha sonra alışılmadık yapılar, satın alınan tablolar, tabloların nasıl satın alındığı, tablo satın aldığı için suçlu olunmadığına ilişkin 5 veya 6'lı televizyon programlarım vardı.

Gazetecilerden özür: “Ölüm isteğimi geri çekiyorum”

“Küfür etmemle, 'keçilerle' tanınırım ama Kimseye ne zulme, ne de ölüme arzum var” diye devam etti.Başvurarak Report ve Il Fatto Quotidiano gazetecileriyle çatışma. Sanat eleştirmeni, “Ölüm tehlikesi altında hisseden gazetecilerden özür dilerim” dedi ve bunun “izinsiz, istenmeyen bir röportaj” olduğunu yineledi. “Bir noktada bu bir röportaj olmadığı için bazı gazetecilere saldırgan bile görünen küfürler savurdum. Ölüm isteğimi geri çekiyorum, bunu düşündüğüm için özür diliyorum ve artık müsteşar bile değilim. Artık müsteşar olmanın sorumluluğunu taşımadan ölmeyi dileyeceğim“.

Sgarbi, sahnedeki konuşması öncesinde gazetecilere hakaret konusunda muhabirlerin baskısıyla “çalıntı görüntülerden” söz etmişti. İnsan özel hayatında istediğini söyleyebilir. Kimseden özür dilememe gerek yok, diye ifade ettim. Herkes gibi lanetlerim var. Röportajı bir daha yapmam çünkü ben yapmadım. Ve ne olursa olsun gazeteci bunun için ölmeyecek.”

Kaynaklar: “Antitröst işlemleri kapatıldı, hüküm Pazartesi günü”

Adnkronos'un anladığı üzere, Vittorio Sgarbi'nin müsteşarlıktan istifasını açıklarken beyan ettiği şeye istinaden: Antitröst Ekim ayı sonunda başlatılan işlemleri kapatacaktı eleştirmenin çıkar çatışmalarına ilişkin Frattini yasası hükümleriyle “çelişkili” olabilecek faaliyetleri hakkında. Bir devlet dairesinde görev yapmakla bağdaşmayan faaliyetlere yönelik olası yasa dışı davranışlara ilişkin hüküm Pazartesi günü açıklanmalıdır.. Duruşmayı başlatan kararda kapanış tarihi de 15 Şubat olarak belirlendi.

Sgarbi: “Antitröst konusunda TAR'a başvuracağım”

TAR'a mutlaka başvuracağım böylece başka bir mesleğim olmadığı söylenebilir, sadece bir mesleğim vardı: Sgarbi olmak, sanat tarihçisi olmak” diye açıkladı Vittorio Sgarbi, öğretim görevlisi olarak faaliyeti ile hükümetin rolü arasındaki uyumsuzluğun belirtisi üzerine. Antitröst. “Susmamak, sanattan bahsetmemek, kitap sunmamak, sergi açmamak için Kültür Müsteşarı oldum. Yapmam gerekeni yaptığıma inanıyorum”, diye iddia etti Sgarbi. İstifa ettiği için üzgün olup olmadığını soranlara şu cevabı verdi: “Kaynak eksikliğimden değil, çok arkadaşım var”.

M5S: “Sonunda Sgarbi hükümetten uzaklaştı”

“Başardık. Sgarbi'nin istifası derhal geçerli olmak üzere tüm ülkeye rahat bir nefes aldırdı” Oda ve Senato kültür komisyonunda 5 Yıldız Hareketi'nin temsilcileri şöyle diyor: “Bu, 5 Yıldız Hareketi'nin son aylarda ortaya koyduğu tüm çabaların en çarpıcı örneklerinden biri ile ilgili somut sonucudur. Hükümeti pençesine alan kişiler arasındaki ahlaki sorunlar. Olayı örtbas etme ve susturma çabalarına rağmen azmimiz ödüllendirildi ama kararlılığımız göz önüne alındığında yeterli olmadı. Belli ki Giorgia Meloni ve hükümeti, 5 Yıldız Hareketi'nin sunduğu önergeye ve davasının uyandırdığı uluslararası medya baskısına dayanamadı. Bu, kurumların prestijini savunmak ve İtalya'nın yurtdışındaki imajı için eve getirdiğimiz bir sonuçtur.“.

Pd: “Meloni ve Sangiuliano Sgarbi konusunda neden suskun kalıyor?”

“Meloni ve Sangiuliano, hükümetin Sgarbi davasına neden kulak vermediğini Parlamentoya açıklamalı”. Meclisin Kültür Komisyonu'nun demokrat üyeleri, Vittorio Sgarbi'nin müsteşarlık görevinden “derhal geçerli olmak üzere” duyurulan istifası hakkında bu şekilde yorum yapıyor. Davayla ilgili görüşünü açıklamamak için güvensizlik kararının ertelenmesi. Hangi gerekçelerle? Kendisine şantaj yapılamayacağını söyleyen Meloni, kendisinin ve kültür bakanının neden bu kadar suskun davrandığını açıklıyor.”

Renzi: “Sgarbi, Lollobrigida ve Delmastro'da olmayan bir nezakete sahipti”

Italia'nın lideri Viva Matteo Renzi, “Bunun gerekli bir eylem olduğunu biliyoruz, ancak Vittorio Sgarbi en azından istifa etme nezaketini gösterdi” diye yazıyor, bunun yapılması gereken doğru şey olduğunu ve er ya da geç onlar da bunu anlayacaklar. Belki daha erken olursa daha iyi olur.”

Ayrıca okuyun