Migrants Crotone, Meloni suçlamaları reddediyor ve Cutro’da CDM’yi duyuruyor

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Abu Dabi’deki Emirates Sarayı, Basra Körfezi üzerinden nefes kesen deniz manzarası. Bu ortamda, sıcak BAE öğleden sonrasında Giorgia Meloni, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne yaptığı çifte geziyi özetlemek için gazetecilerin karşısına çıkıyor ve eylemle ilgili (“gerçeküstü” olarak tanımladığı) basın yeniden canlandırmalarına duyduğu kızgınlığı gizlemiyor. Hükümetin, aralarında çocukların da bulunduğu 60’tan fazla göçmenin hayatını kaybettiği Cutro batığı ile ilgili olarak. Son zamanlarda onu Calabria’daki trajediye yüz vermemekle suçlayanlara polemikli bir tonla yanıt veren Başbakan, “‘Senin dilsiz başbakanınız’ sorularınızı yanıtlamaya geldi…” diye söze başlıyor.

Ayrıca oku

“Merak ediyorum,” dedi başbakan gazetecilere hitaben, “Bu ülkede hükümetin çocuklar da dahil olmak üzere 60’tan fazla kişiyi kasten öldürdüğüne vicdanı rahat bir şekilde inanan birileri var mı acaba? Size soruyorum, gözlerinizin içine bakarak, eğer herhangi biriniz düşünüyorsa? İtalyan hükümetinin yaklaşık 3 yaşında bir çocuk da dahil olmak üzere 60 kişiyi kurtarabileceğini ve kurtarmadığını söyledi. Ciddi olalım”. Meloni, İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi’yi savunuyor (“muhalefetin istifa talepleri artık haber değil”) ve yardım sağlanamamasından kendi yöneticisinin sorumlu olduğunu reddediyor: “Frontex’ten hiçbir acil durum bildirimi yetkililerimize ulaşmadı. Bu geminin batma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyarılmadık. Güzergah sivil toplum kuruluşları tarafından kapsanmıyor ve bu nedenle hükümetin STK’lara ilişkin hükümlerinin bu olayla hiçbir ilgisi yok”, diye ısrar ediyor Palazzo Chigi’nin kiracısı göçmenler konusunda somut bir işaret vermek için bir sonraki Bakanlar Kurulu’nu Cutro’da kutlama niyetini açıkladı.

Ayrıca, akışların düzenlenmesi ve insan ticaretinin durdurulması, Birleşik Arap Emirlikleri Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile ikili görüşmede tartışılan konulardan biri oldu. Meloni’nin kendisini “beklentilerin ötesinde” tatmin ettiğini düşündüğü toplantı. İki anlaşma imzalandı: iki ülke arasındaki ilişkileri ‘stratejik ortaklık’ mertebesine yükselten bir niyet beyanı ve COP28 bağlamında güçlendirilmiş işbirliğine ilişkin bir diğeri.. İtalya ayrıca, Eni ile Abu Dabi petrol devi Adnoc arasında enerji geçişinin çeşitli alanlarını kapsayacak bir işbirliği anlaşmasını da eve getiriyor: anlaşma Eni CEO’su Claudio Descalzi ve BAE Sanayi Bakanı Sultan Ahmed Al Jaber tarafından imzalandı ve İleri teknoloji.

Meloni böylece son üç yılın ‘dalgalanmalarından’ sonra Abu Dabi ile arasını düzeltiyor. Etihad ile Alitalia müzakerelerinin başarısızlığını, Emirliklere uçak bombaları ve füzelerinin ihracatının durdurulmasını (Ağustos 2021’de kaldırıldı) ve İtalyan Al Minhad üssünün yalnızca 30 gün önceden haber verilerek kapatılmasını bir düşünün. Afganistan’dan çekilme arifesinde. Meloni’ye bu görevde eşlik eden Dışişleri Bakanı Antonio Tajani’ye göre artık sürtüşmeler geride kaldı: “Conte ve Di Maio zamanındaki çatışmalardan sonra düzeltilmesi gereken bir ilişki vardı” ama şimdi, Farnesina’nın sahibi “The İklim çok olumlu, iyi toparlandık” dedi. Öyle ki, İtalyan heyetinin kaynaklarının söylediğine göre Şeyh bin Zayed, Meloni ve Tajani’yi çok sayıda turistin ve BAE vatandaşının oturduğu bir Japon restoranında yemek yemeye götürmek için cumhurbaşkanlığı sarayındaki ayrı öğle yemeğini iptal eder ve onlara BMW SUV’lerle eşlik ederdi. o ve Körfez ülkesinin dışişleri bakanı olan kardeşi Abdellah tarafından yürütülüyor.

Her şeyden önce, Meloni’nin şeyhten yardım istediği iki dış politika dosyası var: bir yanda Libya’nın istikrara kavuşturulması ve Tunus’a ekonomik destek; diğer yanda, Moskova’ya Ukrayna’daki çatışmayı sona erdirmesi ve müzakere sürecini desteklemesi yönündeki baskı: “Durumu uzun süredir tartışıyoruz ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Ukraynalılar için adil bir barışa dayanması gereken bu barış yolunu kolaylaştırmaya yardımcı olabileceğine inanıyoruz.“, Palazzo Chigi’nin kiracısı, Abu Dabi ile işbirliğinin giderek daha fazla “güçleneceğini” garanti ederek noktalıyor. Ancak Meloni, İtalya’nın Çin İpek Yolu’na katılımının geleceği konusunda “hala konu” temasının bilinmesine izin veriyor. değerlendirme” ve yaklaşan bir Pekin gezisini dışlamaz.

Ardından bir tweet’te: “BAE Başkanı Mohamed Bin Zayed’e sıcak karşılaması için teşekkür ediyorum. İtalya ile BAE arasındaki ilişkilerde pek çok fırsatın önünü açan ve birlikte harika sonuçlar elde etmemizi sağlayacak yeni, sağlam bir bölüm.”

Körfez’deki deplasman maçına da sığar devlete ait şirketlerin ve özellikle Eni’nin atamaları sorunuİtalyan heyetinde CEO’su Descalzi de bulunan . Başbakan Yardımcısı Tajani için, çoğunluğun (yani Lig’in) devamsızlık istemesine rağmen, ‘altı ayaklı köpeğin’ CEO’sunun geleceği söz konusu değil. “Forza Italia onaydan yana, Berlusconi çok olumlu görüş bildiriyor. Bence Eni’nin CEO’su çok iyi çalıştı. Kararı hükümet verecek ama bana kalırsa ben ancak olumlu görüş verebilirim. . Descalzi her zaman İtalya’nın çıkarlarını gözetmiştir”, diyor kendisi gibi bir Juventus taraftarı olan Emirates’teki mevkidaşı ile gizli görüşmenin kahramanı olan dışişleri bakanı. “Bin Zayed’e kişiselleştirilmiş siyah beyaz bir gömlek verdim. Bana Napoli’ye karşı aldığı 5-1’lik yenilginin ‘yaralarının’ hâlâ üzerinde olduğunu söyledi. Bir düşün, stadyumdaydım, ona söyledim…”

(muhabir Antonio Atte tarafından)