MHP’li belediye, giysi kumbiçinde toplanan kıyafetleri 580 bin liraya sattı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
MHP’li Alanya Belediyesi’nin, vatandaşların muhtaçlık sahipleri için bağışladığı kıyafetleri ihale ile 580 bin liraya sattığı ortaya çıktı. Mevzu hakkından açıklama yapan Alanya Belediyesi CHP Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, “İnsanların yardımlaşma hissiyle başladığı giysilerin ranta dönüştürülmesi vicdanen gerçek değil” dedi.

Alanya Belediyesi’nin, insanların gereksinim sahipleri için bağışladığı kıyafetleri 580 bin liraya sattığı ortaya çıktı. MHP’li lider, uygulamayı “Milli iktisada kazandırıyoruz” diye savundu.

Olaya CHP cephesinden reaksiyon geldi. Alanya Belediyesi meclis CHP Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, “İhalenin iptali için elimizden gelini yapacağız” diye konuştu.

Zavlak, açıklamasında şunları söylemiş oldu:

“Belediye lideri, ‘milli iktisada kazandırıyoruz’ diye karşılık verdi”

“2021 Alanya belediyesi kontrol komisyonunda gereksinim sahiplerine verildiğini bildiğim, giysi kumbiçinde toplanan giysilerin AJ İnternational Group İthalat İhracat Sanayi LTD. Şirketine 3 yıllığına ihale edildiği tespitinde bulundum.

İhale belgesini incelediğimde Alanya belediyesinin 29.04.2021 – 766 numaralı encümen sonucuyla 27.05.2021 tarihinde ihaleye çıktığı 3 yıllığına 580 bin TL’ye ihaleye verildiğini tespit ettim.

Giysi kumbiçindeki giysileri toplayan çalışanın ve belediye logolu araçların belediye ile alakası olmadığını, şirkete ilişkin olduğunu öğrendim.

Nisan Meclis toplantısında Alanya Belediye Lideri Adem Murat Yücel‘e, insanların manevi hisler ortasında muhtaçlık sahiplerine gittiğini bildiği kıyafetlerin bir şirkete ticari faaliyetlerine ortak olması ihale edilmesinin üzücü olduğunu ve hızlı olarak iptal edilmesi tenkitinde bulundum.

Belediye lideri, ‘Günde 100-200 kesim gidiyor. Belediye bütçesinden 276 noktada giysi topluyoruz, ulusal iktisada kazandırıyoruz’ diye karşılık verdi. Fakat giysi kumbaralarına bağış yapan Alanya halkı ihaleye reaksiyon gösterdi. İnsanların yardımlaşma hissiyle bağışladığı giysilerin ranta dönüştürülmesi vicdanen hakikat değil.

Alanya belediyesinin bu yanlıştan vazgeçmesi ve insanların manevi hislerini ranta alet etmemesi gerekir. Ben de Alanya halkı ismine bu mevzuyu mecliste gündeme taşıdım. Lakin tatmin edici vicdanları rahatlatıcı bir karşılık alamadık.

bu biçimde hassas bir hususun ranta alet edilmesi üzücü. Giysi yardımı yapmak isteyen vatandaşların giysi kumbarasına değil de, gönül pınarı mağazasına elden teslim yapmalarını belirtmek isterim.”