Meloni-Schlein, Trento'da uzun mesafeli düello

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Bugün televizyonda kaçırılan düello, Trento Ekonomi Festivali'nde uzaktan bir meydan okuma olarak yeniden önerildi. Giorgia Meloni ve Elly Schlein sıraylaKısa bir süre sonra öğleden sonra etkinlik sahnesinde. Biçim, yüz yüze olandan daha az yoğun ve 'muhteşem'dir, ancak ileri geri, mesafeler ve alternatif vizyonlar yine de ortaya çıkmıştır: başbakanlıktan işe, gelir ölçer ve Superbonus aracılığıyla.

Meloni'nin iş yerindeki saldırısı doğrudan Demokrat Parti'yi hedef alıyor: “Demokrat Parti sekreteri Schlein'e, iktidardaki solun 10 yılda İtalya'ya getirdiği felaketleri bize hatırlattığı için teşekkür ediyorum. ücretler Fransa'da büyüdüklerinden daha az büyüyorlar” ama “Covid'den önceki yıllarda ücretler yüzde 1,5 azalırken, Almanya'da yüzde 16, Fransa'da yüzde 9 arttı. Bunu Demokrat Parti sekreterine, hükümetteki solun ücretler konusunda getirdiği sonuçlar hakkında ne düşündüğünü sorabilirsiniz”.

Schlein çekinmiyor ve kuru bir tavırla yanıtlıyor: “Meloni'ye ne cevap vereyim? Eğer sol son yıllarda her şeyi doğru yapsaydı, benim gibi biri PD ön seçimlerini asla kazanamazdı… Meloni'ye soran benim: 19 ay iktidarda kaldıktan sonra sorumluluk almak yerine daha ne kadar önceki hükümetleri suçlamaya devam edecek?”

Bölüm prömiyeri yapıldı Demokrat Parti'nin mesafelerini ve açık muhalefetini teyit ediyor. Meloni, anayasa reformundan vazgeçmeye niyeti olmadığını açıkça belirtiyor ve bunu şöyle açıklıyor: “Şu anda hayatım şöyle gidiyor: Sabah kalkıyorum, sorunları çözmeye çalışıyorum, uyuyorum, var. Kızıma çok az zaman kaldı. Amacımın bu hayatı yaşamaya devam etmek olduğunu düşünen var mı gerçekten? Yani bir şeyler bırakmak istiyorum: yap ya da kır, kimse benden koltuğumu ısıtmamı istemiyor”.

Ve eğer Meloni başbakanlıktan ve başbakanın altını çizdiği 'ya başar ya da boz' ifadesinin ima ettiği referandumdan geri adım atma niyetinde değilse, Schlein bu mücadeleyi üstlenmeye hazır. İki liderin sözleriyle bir kez daha geri dönen yüz yüze yüzleşmede bile. “Giorgia Meloni ile her zaman görüşmeye hazırım, Rai'de de bunu yapmayı kabul etmiştim”, diyerek kamu hizmetinin Tele-Meloni'ye indirgeneceği yönündeki eleştirilere değiniyor. Başbakan da bu noktada sinirleniyor: “Sorun Tele-Meloni'nin olması değil, artık Tele-Pd'nin olmaması…”.

Ancak esasa ilişkin olarak, tartışma istekliliğinin ötesinde, Schlein tek bir hedefte ısrar ediyor: başbakanın doğrudan seçilmesine hayır. Ancak reforma çift turlu bir seçim yasası eşlik etse bile mi? Demokrat Parti sekreteri şu çağrıda bulunuyor: “Başbakanın doğrudan seçilmesine yönelik bu zorlamayı içeren herhangi bir öneri, Devletin yetkileri arasındaki dengeyi baltalamaktadır. Bize göre Cumhurbaşkanının yetkileri, dokundum.”

Böylece Süper ikramiye. Başbakan şöyle açıklıyor: “Sadece Superbonus ve bina bonusları üzerinden 17 milyar dolarlık dolandırıcılık yaptık; bu, tüm şarap sektörümüzün bir yılda ürettiği değerin tamamıdır: dolandırıcılıklarla birlikte ortadan kalktı. Ben ciddi bir insanım, Böyle bir şeyin sorumluluğunu kabul etmiyorum.” Ancak burada Schlein, Meloni'yi Superbonus'un uzatılmasına oy verdiği için suçluyor: “Meloni ve hükümet açısından son derece ikiyüzlü bulduğum şey, Superbonus'un uzatılması için oy kullanıldığında onlara oy verilmesidir. Ocak ayında. 2023'te kredi transferlerini engellediler ve bu yıl da bu kadar saldırdıkları evlere uzatma vermekten başka bir şey yapmadılar. Bunların hep iki yüzü var” dedi.

Üzerinde gelir ölçerBaşbakan, “daha iyi görmek istediğim için” kuralı askıya aldığını açıklıyor ve vergi kaçakçılığıyla mücadeleyi öne sürüyor: “Vergi kaçıranların dostu olmakla suçlanıyorum. Bu da sorun değil, maalesef rakamlar öyle değil” Rakamlar 2023'ün İtalya'da vergi kaçakçılığının düzeldiği rekor yıl olduğunu gösteriyor.” Ancak Schlein'e göre hükümete “19 ayda 19 af” yaptığınızda tek bir şey yapmış oluyorsunuz: “Akıllı olanlara göz kırpıyorsunuz”. Ve şunu ekliyor: “Gelir ölçerde kafası karışmış bir hükümet gördük: önce onu koydular, sonra geri adım attılar. Giorgia Meloni de büyük tutarsızlık gösterdi.”

Üzerinde uzaktan fikir alışverişinin yapılmadığı bir konu var: Toti sorusu. Trento Festivali'nden ayrılan Schlein ise başbakanı şu şekilde sitem ediyor: “Giorgia Meloni'nin Trento Festivali'ndeki röportajını büyük bir dikkatle takip ettim ve Ligurya'daki durumla ilgili tek kelime etme fırsatını değerlendirmemesine şaşırdım ve Giovanni Toti'nin tutuklanması: bu ahlaksızların sessizliğidir”.

Ayrıca okuyun