Meloni ile görüştükten sonra Sgarbi: “İstifa ettim”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Başbakan Giorgia Meloni ve Vittorio Sgarbi arasında Palazzo Chigi'de görüşme. Eski müsteşar, Başbakan'la yaptığı görüşmenin sonunda sosyal medyada “Açıklandığı üzere Başbakan Giorgia Meloni'nin elinde istifa ettim ve bana gösterdiği ilgiden dolayı kendisine teşekkür ediyorum” diye yazdı.

Hikaye


Beklendiği gibi Sgarbi davası hızla çözüldü. Giorgia Meloni'nin konuyu mümkün olan en kısa sürede kapatmak istediğini söylediler. “Başbakan Meloni'nin tüm meşruiyetini tanıyorum ve istifa etme seçimimi doğru olarak değerlendirdiği için ona teşekkür ediyorum – sanat eleştirmeni Adnkronos'tan tahmin etmişti -. Kendisinin de talep ettiği gibi, istifa mektubumu kendisine bizzat iletmek için bir toplantı bekliyorum. “.

Başbakan Giorgia Meloni geçen Pazartesi günü “Sgarbi istifanın doğru seçim olduğunu fark etti. İstifayı kabul ediyorum” demişti ve bugün olduğu gibi “onları karşılamak için Roma'da” onunla buluşmak istediğini de sözlerine eklemişti. Başbakan, Sgarbi'nin bu açıklamasına yanıt olarak “Sgarbi, nesnel unsurları bekleyen bir hükümete güvenebildi; şimdi umarım Sgarbi, aynı hükümetin nesnel olmayan unsurlar üzerinde diğerlerine göre karar vermesini beklemez. Bu aşırı olur” dedi. istekler.

“İstifa ettim ama istifanın zamanlaması iki aşamalı. Şimdilik uzaklaştırılmış durumdayım, aktif yetkilerim yok ve kullanmak da istemiyorum, dolayısıyla müsteşar değilim” ve “Ben bir müsteşar atadım.” İstifa eden müsteşar Vittorio Sgarbi geçen Pazartesi günü La7'de 'L'Aria che tira' konuğu olarak “Firmamız var olmadığına inanmaya devam ettiğim uyumsuzlukların değerlendirmesine devam edecek” dedi. Sgarbi ayrıca, “Hükümet benden derhal istifa istemeye karar verirse, benden isteyebilir ve ben de verebilirim, ben de vereceğim” diye belirtti.

Onun yerini kim alabilir


Son söylentilere göre Sgarbi'nin boşalttığı pozisyon artık doldurulamayacak. Bunun yerine, Üniversitede bir yıldır boş olan Augusta Montaruli'nin halefi olarak atanacaktı. Her halükarda, çoğunlukta bu konumun We Moderates'in ayrıcalığı olduğu konusunda fikir birliği var. Giovanni Toti'ye yakın bir milletvekili olan Ilaria Cavo'nun pole pozisyonunda olacağını söyleyenler var, bunun yerine sanat eleştirmeninin yerine geçecek kişinin Maurizio liderliğindeki partinin ruhları arasındaki bir iç tartışma sonrasında seçilmesi gerektiğini öngörenler var. Lupi. O halde giderek daha ısrarcı olan sesler, MEF'de başka bir müsteşara ihtiyaç olacağı göz önüne alındığında, Adnkronos'a bir değil iki 'hükümet kutusu'nun söz konusu olduğu konusunda güvence veriyor (Via XX Settembre'deki kaynaklar bu düşüncesizlik hakkında yorum yapmamayı tercih ediyor).

Antitröst notu


“Kültürden Sorumlu Devlet Müsteşarı Prof. Vittorio Sgarbi, Frattini'ye aykırı olarak, gerekçede belirtildiği üzere, kamu ve özel kuruluşlar lehine, devlet dairesiyle ilgili konularda sanat eleştirmeni olarak mesleki faaliyetler yürütmüştür.” Çıkar çatışması yasası, haftalık bültende yayınlanan kararında Antitröst'ü yazmıştı. Bültende ayrıca, “www.vittoriosgarbi.it internet sitesi üzerinden yürütülen yayın ürünlerinin kamuya sunulması faaliyetleriyle ilgili olarak”, “ön soruşturma prosedürünün, daha sonra durdurulması nedeniyle, ön soruşturma prosedürünün kapatılmasına karar verildiği” belirtildi. nesnel genişleme eyleminde varsayılan uyumsuzluk durumu”.


Ayrıca okuyun
 
Üst