Meloni, hükümet ve yargıçlar: başbakanın mesajı

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Roma ile Tiran arasındaki göçmenlere ilişkin protokol “işe yarayacak ve onun bozulmasına izin vermeyeceğim”; Roma Mahkemesi'nin Arnavutluk'ta göçmenlerin gözaltına alınmasını engelleyen kararının “mantıksız” olduğu ve yürütmeninkinden “çok farklı bir vizyon yaklaşımıyla dikte edildiği”; Rapor'un Kültür Bakanı Giuli'nin yeni kabine başkanı Francesco Spano'nun istifasına yol açan bölümünün ön izlemelerinin merkezinde Maxxi'deki atamalar hakkında “Giovanna Melandri'nin yönetimine hesap sormalıyız”.

'Il Tempo' gazetesi 80 mum söndürüyor ve partinin özel konuğu Giorgia Meloni oluyorUlusal Modern Sanat Galerisi'nin resimleri arasında. Konuşmasının sonunda kendisini başkentin parke taşı sembolüyle onurlandıracak olan gazete müdürü Tommaso Cerno ile röportaj yapan Başbakan, güncel siyasi meselelerin tüm ana konularına değiniyor. Ortadoğu'dan ekonomik manevraya, Spano davasından geçiyoruz.

Kültür Bakanı Alessandro Giuli dün Palazzo Chigi'ye giderek Konsey Başkanlığı Müsteşarı Alfredo Mantovano ile görüştü. Ancak Meloni, genelkurmay başkanının vedasını takip eden sıcak saatlerde Mic'in sahibiyle tanışmadığını açıklıyor.. Palazzo Chigi'nin kiracısı, “Konuyla ilgilenmedim” diyor. Ajanslardan, Bakan Giuli'nin şu anki istifa eden kabine başkanı ile “geçmişi daha eskiye dayanan” başka bir kişi arasında çıkar çatışması iddiası olduğunu anlıyorum. Melandri'nin Maxxi'yi yönettiği dönemde bu atamalar Giuli tarafından yapılmamıştı”, dolayısıyla “sorumlu olmak için o sırada orada kimin olduğunu sormalıyız”, yani Maxxi'nin eski başkanı Meloni, Rapor soruşturmasına atıfta bulunarak devam ediyor. rica etmek: “Neden şimdi çıkıyor?”

İtalya-Arnavutluk protokolü

Meloni, göçmenlere ilişkin İtalya-Arnavutluk protokolünü hararetle savunuyorRoma Mahkemesi'nin bir kararıyla sorguya çekildi: “Engellerin olacağını hesaba katmıştım” ama “İtalya-Arnavutluk protokolü işe yarayacak”. Ve şunu ekliyor: “İtalyan ve Avrupa hukukuna tamamen uygun olarak belirlediğimiz bir modelin ortadan kaldırılmasına izin vermeyeceğim çünkü siyasetin bu okumaya ve göçün nasıl yönetilmesi gerektiğine uymayan bir kesimi var. ilerlemeye kararlı.”

Hükümet ve yargı

Yargıç Marco Patarnello'nun Il Tempo tarafından yayımlanan ve bizzat Meloni tarafından sosyal medyada yeniden yayınlanan e-postayla ilgili olarak Fdi lideri şunları gözlemliyor: “Ben hiçbir zaman komplolardan bahsetmedim, halkın iradesini bozmaya yönelik bir plan olduğuna inanmıyorum” ama bazı kesimlerde “halkın iradesine belli bir saygısızlık görüyorum” dizisinde “eğer halk oy vermiyorsa ve nasıl oy vermesi gerektiğini anlamıyorsa o zaman halkın tercihleri düzeltilmelidir”. e-posta Hakim Patarnello “kişisel çıkarım için değil, siyasi irade için hareket ettiğimi söylüyor. Bunun bir sorun olduğunu söylüyor ama biliyorum. Dolapta iskeleti olmayan, ikinci bir gündemi olmayan ve etkilenemeyen güçlü bir politika, birçokları için, siyasetin zayıflığı üzerine imparatorluklar kurmuş olanlar için bir sorundur” diye ısrar ediyor Meloni.

Manevra 2025

Bütçe kanununda bir bölüm eksik olamaz. Başbakan, M5S'den gelen eleştirilere yanıt vererek, “2025 için 30 milyar dolarlık bir manevra yaptık ve 2025 için de İtalyanların evlerinin yüzde 4'ünden azının, özellikle de ikinci evlerin yenilenmesine hizmet eden 38 milyar avroluk süper ikramiye ödemek zorundayız” dedi. Lider Giuseppe Conte asgari emekli maaşlarındaki artışlarla ilgili. “Bu kaynaklarla asgari emekli maaşını her asgari emekli için 20 bin avro artırabilirdik.”

Başbakan, hükümetin manevrasının “vergileri artırmayacağını” ve “hesapları düzene sokacağını” garanti etti. Meloni, önümüzdeki yılın zorluğunun “orta sınıfa” yönelik vergi indirimine müdahale etmek için “daha fazla paraya sahip olmak” olacağını ekledi.

Ligurya'da seçimler

Liguria'daki bölgesel seçimler göz önüne alındığında başbakan, “batıl bir gerçeği” daha fazla açığa vurmadan “iyimser” olduğunu söyledi. Meloni, merkez sağ aday Marco Bucci'ye “hastalığına rağmen adaylığı kabul ettiği için” teşekkür etti. Son olarak iktidardaki ilk iki yılına ilişkin bir değerlendirme: “Geriye dönsem ne yapmazdım? Belki bir daha aday olmazdım…” diye espri yapıyor başbakan.

“Kişisel değerlendirmem, çok agresif, ağır bir kız olan vicdanımla barışık olduğum yönünde. Daha fazla çalışıp, içine daha fazla şevk, tutku ve fedakarlık koyamazdım.”

Il Tempo partisinde siyaset, ekonomi ve gazeteciliğin birçok temsilcisi mevcuttu. Senato başkanı Ignazio La Russa'nın yanı sıra (“bana bir yan koltuk bırakın… Inter'i görmek için kaçmam gerekiyor” diye espri yapan ikinci büyük devlet yetkilisi), bakanlar Luca Ciriani, Francesco Lollobrigida ve Eugenia Roccella da bunu yaptı. etkinliği kaçırmak istemiyorum. Orada bulunanlar arasında Forzi taraftarları Maurizio Gasparri ve Licia Ronzulli, Italia Viva'dan Francesco Bonifazi, Coni ve Servizi Başkanı Marco Mezzaroma ve Cnel Başkanı Renato Brunetta da vardı. Bu ödülü Il Tempo'nun editörü Antonio Angelucci ve oğlu Giampaolo üstlendi. Tempo'nun tarihi yönetmenlerinden biri olan Gianni Letta'dan da kısa bir son selamlama.

Ayrıca okuyun