“Meloni direniyor, bir sorunu varsa ızgarası ona yardım edecek”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Her şey olması gerektiği gibi giderse Meloni 2027’ye ulaşır ama Avrupalılardan sonra hükümetin yapısını değiştirir. O zaman işler karışırsa, o zaman başbakan da riske girer”. Italia Viva’nın lideri Matteo Renzi, La Repubblica’ya verdiği bir röportajda, başbakana olası desteğini hariç tutarak şunları söyledi: “Buna kimse inanmıyor, Meloni bile. Başbakan sorun yaşarsa, ızgaradan yardım gelir. Ama onu bilerek Conte’yi yenmemek için her şeyi yapacak. Görev başındaki Bonafedes ile onu tatmin ederek onu sıcak tutuyor ama onun tipi değil”.

Calenda ile yaşananlardan bahseden Renzi, “aranın içerdekiler için bile açıklanamaz olduğunu” vurguluyor. “2024 Avrupa seçimleri için Più Europa ve sivil güçlere açık tek bir liste yapmaya kararlıyız. Bu, Avrupa’da belirleyici ve İtalya’da güvenilir olmak için %10’u hedeflemek anlamına geliyor. Biz buradayız. Ulusal Eylemin olup olmayacağını göreceğiz. Renzi, Calenda’nın kendisine yönelttiği suçlamaların kendisini rahatsız etmediğini açıklıyor: “Her gün ızgaralar ve cellatlar tarafından gösteriliyorum, kişisel düzeyde bu benim için yeni bir şey değil. kendini liberal ve garantör olarak tanımlayanlardan bekle ama ben güçlü bir karaktere sahibim ve siyaseti kişisel kin ve hasetlerin değil, fikirlerin alanı olarak görüyorum.”

Ya Calenda ile onun arasındaki bir ego çatışmasıysa? “Calenda’yı bakan yardımcısı, büyükelçi, bakan olarak atadım. Onu Avrupa Parlamentosu için, Roma Belediyesi için, Üçüncü Kutup’un lideri olarak destekledim. Poster için ona Italia viva fonlarından bir buçuk milyon euro aktardım. yüzüyle kampanyalar. Sorunun bende olduğunu düşünmüyorum, gerçekten”.