M5S, Conte, Grillo'nun tokatına yanıt verdi: “Yeniden oy vereceğiz”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Giuseppe Conte, Beppe Grillo'nun 'tokatı'na tepki gösterirken, 5 Yıldız Hareketi, Pazar günü Hareketin Kurucu Meclisi kapsamında gerçekleşen istişarenin ardından ikinci bir istişare talebinde bulunan kurucunun 'itirazının' ardından yeniden oy kullanacak.

“Hiçbir zaman Conte-Grillo çatışması olmadı çünkü onun provokasyonlarına asla boyun eğmedim. Aksine, çatışma Grillo'nun kendi topluluğuna karşı çatışmasıdır. Neden geçmişini sildiğini ve tüm üyelere ve bu kadar yıldır uğruna savaştığı her şeye bu kadar pervasızca tokat attığını anlamaktan vazgeçtim” diyor Conte.

Grillo'nun isteği

Ve Grillo'nun M5S Kurucu Meclisinin oylamasına yaptığı çağrı hakkında Conte şöyle diyor: “Eski kanundan devralınan feodal bir hükümdür. ve dahası, çoğunluk zaten son oylamada reddetmişti”. Şöyle açıklıyor: “Katılmaya ve saymaya istekli, olgun ve birleşmiş bir topluluğa sahibiz, ufukta herhangi bir bölünme görmüyorum”.

Her durumda, “Grillo's bir itiraz değil, sadece yeniden oylama yapılmasını istedi. Grillo'nun zaman içinde oluşturduğu bir dizi kural var ve tüzüğü gözden geçirdiğimizde onu biraz daha güncel hale getirmenin bir yolu yoktu. Grillo bu yeteneği kullandı ve en kısa sürede alacağımız oylamayla karşılık veriyoruz. Eminim bu sefer de topluluk karşılık verecektir.“.

“Konu her zaman demokrasiyi çağrıştıranların şimdi oy boykotunu çağrıştırması… Toplum yetişkin olduğunu ve geleceğe baktığını gösterdi. Bu topluluğun da aynı şekilde karşılık vereceğine inanıyorum”, diye devam etti Conte, Rai Radio Uno'daki 'Kırmızı ve Siyah' programıyla bağlantılı olarak.

Sembol

“Sembol konusunda oldukça pragmatikim. Eğer bu yeni yolun yeniliğini işaret etmeye hizmet edebilirse, grafik işaret de bize yardımcı olabilir. Ancak benim için öncelikli bir konu değil. Sembol 5 Yıldız Hareketi'ne ait. , bu Grillo'nun değil, hatta Conte'nin bile değil. Grillo'nun da sözleşme gereği, bundan doğacak tüm sonuçlarla birlikte buna itiraz etmeme yükümlülüğü var: ama bunu yapamaz çünkü bu kendisine ait değil”, diye devam etti Conte. .

Danışmanlığın maliyeti yılda 300 bin euro mu? “Grillo bu işbirliği sözleşmesinin imzalanması konusunda çok ısrar etti. Avukatlara danıştık. Ama bana öyle geliyor ki o bunu yerine getirmiyor çünkü Hareket'e karşı karşı iletişim kuruyor…”.

Kaçan önemli isimler

Ayrılan büyük isimlerin Hareketi'ne dönüşü mü? “Di Battista bir süre önce ayrıldı. Kendisi saygı duyduğum ve kendisiyle kültürel alışveriş yapmaktan her zaman keyif aldığım bir insan. Raggi ve Toninelli Hareket'in bir parçası. Bu olgun bir Hareket ve büyük bir demokratik misyona sahip: Herkesin evi, siyasi çizgi konusunda farklı görüşe sahip olanların bile. Ayrım, yapıcı tutuma sahip olanlar ile yıkıcı olanlar arasındadır. Bizim çok sayıda dış düşmanımız var… Grillo'nun içindeki yıkıcılara ihtiyacımız yok. Bu maksimumdur. M5S'nin çelişkisi.”

Ayrıca okuyun