Lucas Torreira: “Bir kadro ruhu oluşturduk”

Leila

Global Mod
Global Mod
Takımımızın yıldız oyuncularından Lucas Torreira, Galatasaray Televizyonu’na özel açıklamalarda bulundu. Galatasaray’a geliş sürecinden amaçlarına kadar birfazlaca mevzuda samimi açıklamalar yapan Uruguaylı futbolcunun kelamları şöyle:

“HOCAMIZIN İSTEDİĞİ ŞEYLERİ YAPMAYA BAŞLADIK”

Yoğun bir idman temposu ortasındayız. Çok bedelli beşerlerle çalışıyoruz. Bizi duymak isteyen beşerler da var. Bu fırsatı bana verdiğiniz için teşekkür ederim.

Kasımpaşa maçında sonuç bizim için hoştu. Sonuçtan daha kıymetlisi ekip ruhunu yansıttık. Orta alanımız, savunmamız, kale… Orta saha yardımıyla ileri ve gerinin temasını kurmamız, yedek kulübesindeki arkadaşlarımızla bir arada idmanlardaki çalışmamız ve teknik grubumuzla bir arada sahiden bir kadro ruhu oluşturduk. Bizim için en değerlisi buydu. Hoş bir maç çıkardık. Taraftarlarımızı memnun ettik. Puan olarak yükselmemiz fazlaca kıymetliydi. Hocamızın istediği şeyleri yapmaya başladık ve bizim için hoş bir sonuç oldu.

“KONYASPOR MAÇI ÇOK ÖNEMLİ”

Konyaspor maçı fazlaca kıymetli. Taraftarlarımızın dayanağı fazlaca değerli. Taraftarlarımızın takviyesi ile epeyce daha düzgün oynuyoruz. Onların takviyesini kazanmamız için uygun oynamamız gerekiyor. Bu maç da taraftarlarımızın karşısında olacak. Son maçta bizim yanımızdaydılar. Bizi yalnız bırakmadılar. Onlara epey teşekkür ediyorum. Nitekim bize epey takviye oluyorlar. Ulusal ortadan evvelki son maçımız ve burada kazandığımız vakit başkan olma talihimiz var. ötürüsıyla bizim için farklı bir manası var. Şampiyonluk yolunda hayli kıymetli bir maç. O yüzden bunu kazanmak için alana çıkacağız ve elimizden geleni yapacağız.

“MUSLERA’NIN GELMEMDE TESİRİ BÜYÜK”

Muslera’nın buraya gelmemde epeyce değerli tesiri oldu. Onunla konuştuk. Ben İtalya’da oynarken de konuşuyorduk. Bana epeyce yardımcı oldu. Burada neler yapmak istediğimizi anlattı. Kulübün hoş planları var. Burada büyük bir proje var. Onun haricinde Erden Beyefendi ile konuştuk. Hepsi bana dayanak oldu, neler yapmak istediklerini anlattılar. Mükemmel bir taraftarımız var. Hoş şeyler başarmak, bu projenin bir kesimi olmak için gelmek istedim. Galatasaray epeyce büyük bir kulüp ve burada olmaktan dolayı epeyce memnunum. Çok âlâ vakit geçiriyorum.

Harika bir taraftar var burada, beni kendi ortalarına aldılar. Sabah 4’te Mertens ile bir arada geldik, ona karşın bizi karşıladılar. Orada anladım bunu. Uruguay’daki taraftarlar da o biçimde epey tutkuludur, kendini adamıştır. Bu armaya, bu formaya sahiden kendini adamış bir taraftar var burda. Bu tutku benim de hissettiğim bir şey. Kendimi, bulunduğum takımın bir modülü olarak hissetmeyi seviyorum, adamayı seviyorum. O yüzden epeyce yakın hissediyorum taraftara. Çok büyük dayanaklarını görüyorum, kusursuz bir taraftarımız var.

“TÜRKİYE İLE İLGİLİ ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM”

Gerçekten epeyce güzel bir gün geçirdik. Tanışma bahtı yakaladık restoran sahibi Burak beyefendi ile de. Bizi epeyce hoş karşıladılar. Çok sıcak kanlıydılar, onlarla bir arada Türk yemeklerini, Türk külçeşidini tanımaya çalıştık, orada dans da ettik. Nitekim hayli keyifli bir gündü. Muslera da bana yardımcı oluyor, Türkiye’yi ve İstanbul’u tanımamda. Ailemle birlikte buraları tanımak, gezmek ve görmek istiyorum. Bunun için de yardımcı oluyor. Hakikaten hayli hoş ve güzel bir gün geçirdik. bu türlü o gün de bir epey şeyi öğrenmiş oldum Türkiye ile ilgili.

“HARİKA VAKİT GEÇİRİYORUM”

Sezon öncesi devirde hayli fazla vaktim olmadı. Zira Arsenal’den sonrasındasında İtalya’ya gittim, daha sonrasında buraya geldim. Buraya neredeyse dönem başladığında geldim. ötürüsıyla hayli fazla hazırlık periyodu geçiremedim. Lakin buraya geldiğim vakit kendimi daima hocanın isteklerine adadım. Grubum için ne yapmam lazım, durumumda ne üzere vazifelerim var, bunların hepsini yapmak için hazırım dedim. Benim için nitekim hayli keyifliydi. Burada biroldukca beşerle tanıştım, sizlerle tanıştım, hayli hoş beşerler var. Sizler de beni tanıdınız nasıl biri olduğumu gördünüz, taraftar da beni kucakladı. Ben nitekim burada memnunum. Olağanüstü vakit geçiriyorum.

İSTANBUL TRAFİĞİ…

Ben şanslıyım, zira epeyce yeterli bir sürücüm var. Natürel ben kullanıyor olsaydım alışmamıştım çabucak hemen. Onun yardımıyla her yere rahat bir biçimde gidebiliyorum. Burada nitekim rahatım, sizlerle birlikte olmak için erkenden geliyorum, bu biçimdece trafikten de kurtuluyorum.

“MERTENS BÜYÜK BİR OYUNCU”

Milan’dan Belçika’ya geçmiştik onu almaya. birlikte 2 buçuk saat uçtuk, o mühlet içerisinde süratli bir biçimde kaynaştık, birbirimizi sevdik.Her şeyi paylaşıyoruz, konuşuyoruz. Buraya geldiğimiz vakit da ekip için ne kadar değerli olduğunu tekrar gösterdi. Geçmişinde de büyük bir oyuncuydu, o büyük oyunculuğunu burada gruba vererek de yansıtıyor. Onunla bir arada geçirdiğimiz vakitten keyif alıyorum.

Napoli’nin golcü bir ismi, büyük bir oyuncu, ben de epey memnun oldum o geldiğinde. Çok seviyoruz birbirimizi. Burada onun üzere büyük bir oyuncuyla birlikte oynamak gurur verici, daima birlikte bu grubu düzgün yerlere getirmeye çalışıyoruz.

GELECEK PLANLARI

Ben şimdilik Galatasaray’a odaklandım . Zira kontratım var. Ancak futbolda gelecekte ne olacağı belirli olmuyor. Lakin ben şu anda kendimi takımımıma adamış durumdayım. Taraftarlar beni fazlaca güzel karşıladılar, burada fazlaca memnunum. Şu an elimden gelenin en düzgününü yapmak, istiyorum. Bu sene Dünya Kupası da olacak. Benim için fazlaca büyük bir gurur. Kendi ülkemi temsil edebiliyor olmam. Bunlara odaklanmış durumdayım, önümüzdeki yıllarde bakılırsaceğiz neler olacak.

“HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK”

Galatasaray epeyce büyük bir kulüp. Transferin son gününde hayli büyük isimler geldi, bizimle birlikte çalışmaya başladılar. Galatasaray’ın gayesi şampiyon olmaktır, ismine yakışan budur. aslına bakarsanız biz de bunun için gayret edeceğiz, ondan sonrasında Avrupa’ya gidelim, Avrupa’da uğraş edelim. bu türlü olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Her oyuncu Galatasaray’a geldiğinde bu biçimde yapmalı esasen. Biz de bunu yapmaya hazırız.

“TARAFTARI MEMNUN ETMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”