“Lig oyları tutarlıydı”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Ya Giorgetti ESM oylamasından sonra zayıflarsa? Kesinlikle hayır. İtalyanların iyiliği için paylaştık, seçtik ve her şeyi yaptık. Öyleyim ve bununla gurur duyuyoruz.” Bu sözler, bu sabah Milano’da, hastanede yatan çocuklara Noel hediyelerinin dağıtılması amacıyla düzenlenen yardım etkinliğinin oturum aralarında Altyapı ve Ulaştırma Bakanı ve Lig Sekreteri Matteo Salvini tarafından söylendi. Buzzi Çocuk Hastanesi’nde tedavi gören Salvini, “Dün onunla birlikteydim. Gazetelerin istediklerini yazmasına izin verdim. İtalya için harika bir şey yaptık” diye ekledi. Giorgetti ile hiç tartışıp tartışmadığını soran bir muhabire Salvini şu cevabı verdi: kuru: “Asla”.

“Giorgetti, ESM’de koşullar politik olarak uygun olmasa bile bunun faydalı olacağını söyledi mi? Bir pazarlık kozu olarak muhtemelen doğru ama tutarlı bir seçimdi” dedi başbakan yardımcısı. “Lig’in on yıldır hep aynı fikri vardı. Hep aynı şekilde oy verdik. Hükümet kompakt bir çoğunluğa sahipti, Forza Italia’nın çekimserliği geniş çapta duyuruldu ve herhangi bir sorun teşkil etmedi. Yapılması gerekeni yaptık ve bundan gurur duyuyorum” diyen Salvini, “ESM’deki oylama somut bir oylamaydı, İtalyanların işlerini ve birikimlerini riske atardı. İdeolojik bir oylama yapmadık, pragmatik bir oylama yaptık.”

“Avrupa’da ‘İtalya örneği’ oluşturuldu mu? Kesinlikle hayır. İtalyan ekonomisi sağlam. Fransızlardan, Almanlardan daha fazla büyüyoruz. ESM sadece işe yaramaz, modası geçmiş, kullanılmayan ve zararlı bir araçtır. Bir emekli ve bir İtalyan işçinin bir Alman bankasını kurtarmak için para ödemesi gerekirdi”, diye tekrarladı Lig lideri.

“Bu yüzden Parlamento, yararsız ve zararlı bir aracı reddetme yönündeki demokratik hakkını kullandı. Ve yayılma azaldı” dedi. “Bütün baykuşlar felaket çığlığı attı, merkez sağ hükümetle piyasanın çökeceğini söylediler. İtalya, Almanya’dan daha fazla büyüyor ve ESM’nin reddedilmesinin ardından yayılma düştü. Salvini, “İtalyanların işlerini ve tasarruflarını savunmak için görevimizi yaptık” dedi.

Ayrıca başbakan yardımcısına göre “Avrupa’yı değiştirme görevimiz var çünkü Elektrikli otomobiller gibi sözde çevreci çılgınlıklarla dolu Avrupa, Çin’e bir hediyedir ve intiharı temsil eder, birçok şirketin kapatılması ve binlerce işçinin işten çıkarılması. De Gasperi’nin Avrupa’yı düşündüğünde elektrikli arabaları veya ESM’yi düşündüğünü sanmıyorum”.

Ayrıca okuyun