Lig Mattarella'ya saldırıyor: nedeni

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Bugün, 2 Haziran, askeri geçit töreni var, üç renkliler, bizim Alpini'lerimiz, Carabinieri'ler, İtalyan ulusal egemenliği için kendilerini feda edenler. Bugün İtalyanların, Cumhuriyetin bayramı, dolayısıyla Avrupa egemenliğinin bayramı değil. Avrupa egemenliği nedir? Bizim bir Cumhurbaşkanımız var çünkü Cumhuriyet var, çünkü İtalyan ulusal egemenliği var.” Raitre, aynı zamanda Kuzey Ligi senatörü Claudio Borghi'nin, Avrupa egemenliğine ilişkin dünkü açıklamaları nedeniyle Devlet Başkanı Sergio Mattarella'yı eleştiren bir tweet'i ışığında.

“Avrupa'yı, diye ekliyor Kuzey Ligi lideri, bazı enerjileri ve güçleri bir araya getiren bir dizi egemen, özerk, özgür, bağımsız devlet olarak düşünüyorum. Erasmus'un Avrupa'sı, gençlerin Avrupa'sı, kültürel Avrupa' ve ticari alışverişler, ancak ulusal egemenlik kesinlikle temeldir.”

“Dolayısıyla, tweet'lerin ötesinde, bugün İtalya'da yapılan her şeyi normların dışına çıkarmak isteyen Soros tarafından finanse edilen çok uluslu şirketlerden oluşan Avrupa Birliği'ni değil, İtalya Cumhuriyeti'ni kutluyoruz. Dolayısıyla bu konuda – diye ekliyor Salvini – asla vazgeçmeyeceğim Parası olanların sorumlu olduğu bir Avrupa süper devleti. Burası Avrupa.”

Cumhurbaşkanı ile ihtilaf yok ve Kutsal Babamız ile ihtilaf yokson günlerde başkaları tarafından eleştirildi. Kısaca bugün 2 Haziran Cumhuriyet Bayramı, İtalyan Günü 'Stasera Italia'nın konuğu olan Konsey başkan yardımcısı ve Lig sekreteri Matteo Salvini, Retequattro'da yaptığı açıklamada, benim için İtalyan ulusal egemenliği diğer tüm üyeliklerden önce gelir” dedi. “İtalyanlar bu hafta kesinlikle istedikleri Avrupa'yı seçecekler sonraki e Bugünkünden farklı bir Avrupa istiyorum. Herkesin ifadesine tüm saygımla Quirinale'den başlayarak, bugün İtalyanların bayramıdır, bugün Alpini'ler, Carabinieri'ler, ülkemizin en iyileri yürüdü, benim için İtalyan ulusal egemenliği her şeyden önce gelir”.

“İlerlemek için çalışıyoruz, Kimsenin istifasını istemiyoruz, Borghi mükemmel bir senatörümüz, Devlet Başkanı'nın bazı gazeteler tarafından yanlış tanıtıldığını düşünüyorum“, diye ekliyor Kuzey Ligi lideri.

Borghi (Lega): “Mattarella için egemenlik AB'ye mi ait? İstifa ediyor”

Lega senatörü Claudio Borghi, X'te Cumhurbaşkanı'nın dünkü açıklamalarına ilişkin bir makalenin fotoğrafını yayınlayarak “Bugün 2 Haziran, bugün İtalya Cumhuriyet Bayramı. Bugün ulusumuzun egemenliği kutsanıyor” diye yazıyor. “Eğer başkan gerçekten egemenliğin İtalya'ya değil Avrupa Birliği'ne ait olduğunu düşünüyorsa, tutarlılık için istifa etmeliçünkü işlevi artık anlamlı olmayacaktı”.

Ceccardi (Lega): “Egemenlik İtalyan halkınındır, Mattarella'nın ya da Brüksel'in değil”

Lig milletvekili Susanna Ceccardi, “Neyse ki, İtalya'da egemenlik hala İtalyan halkına ait, Mattarella'ya veya Brüksel'e değil” diye yazıyor, Cumhurbaşkanı'nın göründüğü gibi egemen bir ulus olarak kalmalı veya egemenliğini Fransa ve Almanya'ya bırakmalı. İtalyan halkının egemenliğinin ilk sancaktarının kim olması gerektiği konusunda umutluyuz”.

Schlein: “Lig'in Mattarella'ya çok ciddi bir saldırısı var, Meloni'nin mesafe koyması gerekiyor”

Elly Schlein, “Birlik tarafından Cumhurbaşkanına yönelik çok ciddi, benzeri görülmemiş bir saldırı” dedi. “Başbakan'ın mesafeli durmasını istiyoruz ama bu arada şunu da söylüyoruz: Cumhurbaşkanına günlük ziyareti için teşekkür ediyorlar. ulusal birliğin temsili ve Anayasanın güvence altına alınması için çalışmaktadır”.

Tajani: “Mattarella ile dayanışma, kimliğimiz İtalyan ve Avrupalı”

Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, X hakkında şunları yazıyor: “Biz İtalyanız ve Avrupalıyız, bu bizim kimliğimizdir.” “Bu bizim medeniyetimizdir. Avrupa karşıtı her tercih İtalya için zararlıdır. Mattarella Avrupa perspektifimizin altını çizmekte haklı. Aldığı saldırılardan dolayı kendisiyle dayanışma içinde olduğumu ifade ediyorum.“.