“Kültürümüzün ve geleneğimizin değerleri yol göstericidir”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Sayın Belediye Başkanı Cannito, Avrupa'nın ve dünyanın en nitelikli filozoflarının bir araya geldiği 'Halklar arası Şenlik ve Diyalog' konferansı gibi prestijli bir etkinlikte, ünlü konuşmacılara ve katılımcılara selamlarımı sunuyorum. bir sonraki G7”. Başbakan Giorgia Meloni'nin bugün Barletta'da açılışı yapılan G7 bünyesinde düzenlenen “Halklar arası şenlik ve diyalog” Uluslararası Felsefe Zirvesi'ne gönderdiği mesajda okuduk.

“Düzenleyenleri tebrik ediyorum çünkü felsefeyi sosyo-kültürel tartışmanın merkezine, yani Akdeniz ve Batı medeniyetinin dayandığı hümanist disiplinlerden birine geri getirmek büyük bir öngörü seçimi ve çok açık bir mesajdır. Benim gibi bir ulusa liderlik etme sorumluluğuna sahip: Kültürümüzün ve geleneğimizin referans değerleri, tüm eylemlerimizin yol gösterici yıldızı olarak kalmalıdır, çünkü bunu ancak köklerimizin ne olduğuna dair sağlam bir farkındalık sayesinde başarabiliriz. herkes başkalarına açılıp diyalog kurabiliyor”.

“Şenlik, yani sempozyum, hikayemizi anlatan terim ve kavramlardır. Kadim gelenek, insanlar arasındaki diyalogu, eşitlik ve karşılıklı derin saygı çerçevesinde ekmek paylaşımına dayandırır. Masa, mükemmel bir şekilde, tartıştığımız bir yerdir. Bu kadar yüksek seviyedeki diyalog ve tartışma mesajının, Güney İtalya'da çok derin bir kültürel geleneğe sahip ve prestijli bir şehir ve toprak olan Barletta'dan başlaması, engellerin ve önyargıların olduğu yerde birbirimizi daha iyi tanımamızı sağlıyor. İtalya'nın dünyaya gönderdiği bir başka güzel mesaj: Felsefe ve kültürün halklar arasındaki ortak yapının temel taşları olarak geri dönüşü, adaletsizlikleri, eşitsizlikleri ve sürmekte olan korkunç savaşlar gibi bizi hedef almaktan alıkoyan tüm bu engelleri ortadan kaldırma yönündeki umudu ve kararlılığı yeniden canlandırıyor. Bu olağanüstü etkinlik için tebriklerimi yinelerken, tüm katılımcılara en içten selamlarımı iletiyor ve iyi çalışmalar diliyorum”.