Kılıçdaroğlu’nun ziyaret ettiği vatandaş: Elektriğim kesik, yaşantım bu, konutumda hiç bir şeyim yok

taklaci09

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Mamak’ta elektrikleri kesilen İbrahim Öztürk’ü konutunda ziyaret etti. Öztürk, Kılıçdaroğlu’na, “Kâğıt, plastik toplayarak geçimimi sağlıyorum. Simit satıyorum. Elektriğim kesik. Yaşantım bu, konutumda hiç bir şeyim yok. İnşallah insanlarımız da bunları anlar artık” dedi. Kılıçdaroğlu ise “Bu memlekette yaşıyorsak, her insanın karnının doyması lazım. her insanın iş güç sahibi olması lazım. Aksi biçimde memlekette huzursuzluk olur” dedi.

CHP Genel Lideri Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Mamak ilçesinde elektrikleri kesilen İbrahim Öztürk’ü, CHP Vilayet Lideri Ali Hikmet Akıllı ile birlikte ziyaret etti. İbrahim Öztürk meskende, Kılıçdaroğlu’na şunları söylemiş oldu:

“Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’nda büyüdüm. 16 sene kaldım. Gazi Yetiştirme Yurdu’ndan yaşım dolduğunda çıktım. Kağıt, plastik toplayarak geçimimi sağlıyorum. Simit satıyorum. Elektriğim kesik. Bir buçuk iki aydır. Yeni yeni kendimizi toparladık. Simit satıyoruz, camekanda, belediyenin verdiği. Tek dermanımız, umudumuz sizsiniz. Yaşantım bu, konutumda hiç bir şeyim yok. Mamak Belediyesi’ne müracaat yaptım, konutumun gelip incelenmesini, hiç bir şeyimin olmadığını, yurtta büyüdüğümü, şahsen toplumsal hizmetler lideri ile görüştüm. Meskenime birini gönderdi, inceletti. ‘Biz sana her şeyi alacağız’ dedi. Ne gelen var ne giden. Üç ay oldu.”

“İnşallah insanlarımız da bunları anlar artık”

Kılıçdaroğlu’nun “Günde ne kadar çalışıyorsun” sorusuna Öztürk, “Sabah 5 buçukta kalkıyorum, 6’da dolmuşa biniyorum, 6 buçukta camekanı açmış oluyorum. Ramazan ayı, 150-200 simit satarsak kapatıyoruz, 3-3 buçukta. Bir tavada yemek yapıyorum. Umudumuz siz kaldınız, diğer kimse yok. İnşallah insanlarımız da bunları anlar artık” dedi.

Bunun üstüne Kılıçdaroğlu da şunları söylemiş oldu:

“Anlaması lazım. İnsanların anlaması lazım. Bu memlekette yaşıyorsak, her insanın karnının doyması lazım. her insanın iş güç sahibi olması lazım. Aksi biçimde memlekette huzursuzluk olur. Çalışıyorsun, alın teri döküyorsun. 3-5 kuruş kazanıyorsun, ancak yetmiyor. Yetmesi lazım. Senin de kesinlikle bir maksadın vardır, hayallerin vardır. her insanın maksadı var, hayalleri var. Babasının beklentileri var. Onun için de nizamlı bir gelirinin olması lazım. Devlet dediğin bu imkanı sağlar beşere. Sağlamıyorsa, bu biçimde devleti yönetenler nazaranvini yapmıyor demektir.”