CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sığınmacılara yönelik sorularını bir dahaleyerek, iktidara “Saray ve şürekasından karşılıkları hala bekliyorum! söylemiş oldum bir daha söyleyeyim, iktidarımızda bu sorun en geç 2 yıl içerisinde çözülecek. Milletimiz ırkçı değildir, olmayacaktır da” dedi.
CHP Önderi Kılıçdaroğlu, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Saray ve şürekasından cevapları hala bekliyorum! söylemiş oldum bir daha söyleyeyim, iktidarımızda bu sorun en geç 2 yıl içerisinde çözülecek. Milletimiz ırkçı değildir, olmayacaktır da… Bu husus, sakin ve makul biçimde kesin tahlile ulaştıracağımız bir meseledir” dedi.
“Ya karşılık ya hesap ver”
Kılıçdaroğlu, paylaşımında yer alan görüntüde ise “Ya yanıt ver ya hesap ver” diyerek, şu soruları sordu:
CHP Önderi Kılıçdaroğlu, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Saray ve şürekasından cevapları hala bekliyorum! söylemiş oldum bir daha söyleyeyim, iktidarımızda bu sorun en geç 2 yıl içerisinde çözülecek. Milletimiz ırkçı değildir, olmayacaktır da… Bu husus, sakin ve makul biçimde kesin tahlile ulaştıracağımız bir meseledir” dedi.
“Ya karşılık ya hesap ver”
Kılıçdaroğlu, paylaşımında yer alan görüntüde ise “Ya yanıt ver ya hesap ver” diyerek, şu soruları sordu:
- “Sığınmacıların gerçek kimlik ayrıntılarını ispatlamalarını talep ettiniz mi?
niye vatandaşlık dağıtıyorsunuz, neye hazırlanıyorsunuz?
Vatandaşlık verirken güvenlik soruşturması yapıyor musunuz?
Hudutlarımızdan kaçak geçişleri bilerek niye müsaade veriyorsunuz?”