Kılıçdaroğlu Ailesi’nden elektriği kesilen vatandaşa ziyaret: Bu nizamı değiştireceğiz

taklaci09

Global Mod
Global Mod
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Ankara Keçiören’de meskeninin elektriği kesilen yurttaşı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, “Ben bu milletin ferasetine inanıyor, güveniyorum. Bu milletin bir vicdanı var. bir arada bu sistemi değiştireceğiz.” dedi.

Kılıçdaroğlu, faturasını ödemediği için elektriğinin kesilmesinin akabinde, “Kimse merak etmesin karanlıkları aydınlığa çıkaracağız!” diyerek, “Elektrik faturasını ödeyecek mali güce sahibim. Elektrik faturasını ödeyemeyen milyonların sesi olmak istedim.” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, kesintinin akabinde karanlıkta düzenlediği basın toplantısında, elektriği kesilen aileleri ziyaret edeceğini söylemişti. Kılıçdaroğlu Ailesi bu kere, Ankara’nın Keçiören ilçesinde elektrikleri kesilen yurttaşları ziyaret etti.

“Toplumun vicdanını ayağa kaldırmak istiyorum”

Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile ziyareti daha sonrası konutunun elektrikleri kesilmiş üç çocuk annesi Güllü Demir ile birlikte açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları söylemiş oldu:

“İçeride biraz konuştuk. Beni duygulandıran, sahiden de derinden üzen şu cümleyi söylemiş oldu: Bugün 23 Nisan, büyük oğlumun arkadaşları okula gidiyor eğleniyor lakin benim oğlum meskende ağladı; niye televizyon yok, ışık yok diye.

Pahalı arkadaşlar, şayet milletin bir modül vicdanı var ise, elektriği kesilen 4 milyon abonenin hangi koşullarda yaşadığını bilmesi lazım. Vicdan dediğimiz şey hayli kıymetlidir. Toplumun vicdanını ayağa kaldırmak istiyorum. Toplumun vicdanının bir sesi olmalı, haksızlığa bir ses vermeli, kâfi demeli.

“Bir kişi bile sizi rahatsız etmiyor mu?”

Komşuluk bağlarımızda fazlaca değerlidir. ‘Komşu komşunun külüne muhtaçtır’ deriz. Haksızlık kavramı bizde epey değerlidir. ‘Haksızlığın karşısında susan, dilsiz şeytandır’ deriz.

O denli bir tablo içerisindeyiz ki; iktidar sahiplerinin vicdanının köreldiğini görüyorum. Onlar bu tabloyu görmüyor. bu biçimde bir tablodan onların haberleri bile yok. Saraylarında oturanlar, mütevazı konutlarında oturup aylarca elektriği kesilenlerden haberdar değil.

Ben bunu haberdar ettiğim vakit geniş kitlelere duyurduğum vakit ‘Efendim sayısı o kadar değil sayısı bu kadar’ diyorlar. Bir kişi bile sizin vicdanınızı rahatsız etmiyor mu?

“Nerede bu toplumsal devlet?”

İzledikleri siyasetler, bir avuç insanı güçlü etmeye yönelik siyasetler. Beşli çeteye hizmet ediyorlar, vatandaşa değil.

Bir annenin 3 evladına koskoca devlet, koskoca iktidar… Bu ailenin meselelerine eğilemez mi Binlerce aile var bu biçimde. Anne ‘ben çalışmak istiyorum’ diyor fakat üç evladı var, nasıl çalışacak? ‘Kreşe versem tüm aylığım kreşe gidecek’ diyor.

Ne olacak diyoruz? Toplumsal devlet diyoruz. Yani yoksulun fukaranın yanında olan toplumsal devlet diyoruz. Nerede bu toplumsal devlet? Nerede bu iktidar? Nerede bu saray şürekası?

“Ya, karanlıkta kalır mı bir çocuk Allah aşkına?”

Her birinin keyfi yerinde. Lakin milletin de sıkıntısı yerinde. Bundan anlamıyorlar… İşin özeti kardeşimize biraz sabret dedim. bir daha milletime şunu söylemek isterim, bu sistemi değiştireceğiz.

Ben bu milletin ferasetin inanıyor, güveniyorum. Bu milletin bir vicdanı var. Bir vicdan bunu kabul etmez. Bu kadar dramatik tabloları kabul etmez.

İnşallah bunların tümünü lakin tümünü birlikte değiştirip bu memlekete huzuru getireceğiz. Bu memlekete rahmeti getireceğiz. Bu memlekette hiç bir çocuk yatağa aç girmeyecek

Bu memlekette hiç bir çocuk karanlıkta kalmayacak. Ya, karanlıkta kalır mı bir çocuk Allah aşkına?”