Kayınpederinin şikâyet ettiği Necati Şaşmaz, Sarallar’dan polis operasyonu yardımıyla kurtulmuş

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Sarallar kümesine yönelik “Demir Yumruk” operasyonunun iddianamesi tamamlandı. İddianameye göre Necati Şaşmaz boşanma basamağında olduğu eşini tehdit edince kayınpederi Ahmet Kaşıkçı, hemşerisi ve yakın tanıdığı Alaattin Saral’a ulaşıp yardım istedi. Saral da onu Erdal Acar’a yönlendirdi. Saral’ın erkeklerinın bu mevzudaki telefon konuşmaları dinlemeye takıldı. Sarallar harekete geçmedilk evvel operasyon yapılınca Şaşmaz kurtuldu.

Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberine nazaran; Alaattin Saral’ın erkeklerinın dinlemeye takılan telefon konuşması şu biçimde:

S.Ç.: Bizim Ahmet (Kaşıkçı) abi var ya, Polat Alemdar’ın kayınpederi, Necati Şaşmaz’ın, geçen o aradı. Necati Şaşmaz’la kasvet yaşıyor, kızı ayrıldı ya. Kızına bir sürü iftira attılar. Ahmet Abi de Oflu. Dedim Alaattin (Saral) abi çözsün senin işini.

M.U.: Evet.

S.Ç.: Ya ‘Alaattin Abi’ye kızdım, kalkmış beni Erdal Acar’a yönlendiriyor’ dedi.

M.U.: Tamam, Erdal’ı arar çözeriz onu.

S.Ç.: Niye Erdal Acar’a yönlendiriyor?

M.U.: Oğlum her şeyde kendi ismi çıkmaz. Erdal Acar sosyete topluluğuna bakar.

S.Ç.: Ha, anladım.

M.U.: O, o işi anlamamıştır.

S.Ç.: Anlamamış herbiçimde, kızmış ona. O Necati Şaşmazlar bunu tehdit ediyor, silahla geziyorlar.

M.U.: Erdal Acar onun başını kırar ya!

S.Ç.: Vallahi mi? bu biçimde yanlışsız işaret vermiş ona, bu anlamamış armut.

M.U.: Erdal bizimdir, başını gözünü kırdırır onun, doğal olağan yetki var onda ya. Acarkent Beykoz, Erdal Acar ayağa kalktı mı millet ayağa kalkıyor.

İddianamede 169 sanık, 58 müşteki var. Erdal Acar’ın cürüm örgütü yönetici olmak ve nitelikli yağma kabahatlerinden 80 yıla kadar mahpusu isteniyor. Necati Şaşmaz’ın ‘mağdur’ olarak yer aldığı iddianamede eski kayınpederi Ahmet Kaşıkçı’nın da ‘örgüte yardım’ hatasından 4 yıla kadar mahpusu isteniyor.
TOLGA ŞARDAN YAZDI – Sarallar soruşturmasının perde ardında Soylu ile Aktaş içinde yaşananlar