Karar muharriri Çakır: Siyasi yasak geldiğinde İstanbul’da fakirlere uzanan yardım paketlerini götüren el CHP’li İmamoğlu’nun eli olmayacak

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Karar gazetesi müellifi Elif Çakır, İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu‘nun siyasi yasak ve mahpus cezası almasının yargının siyasi irade tarafınca pervasızca araç olarak kullanıldığını ortaya koyduğunu belirterek, “Biliyorsunuz Yargıçlar ve Savcılar Şurası iktidarın yakından takip ettiği davaları bahta bırakmıyor, yakından takip ediyor. Evraklara iktidarın güzeline gidecek yargıçları getiriyorlar, iktidarın hoşnut olmayacağı karar verecek yargıçları evraktan çabucak uzaklaştırıyorlar. HSK bir elinde havuç bir elinde sopayla yargıçların üzerinde Demokles’in kılıcı üzere sallanıyor. Bu İmamoğlu davasında bir kere daha ayyuka çıktı” diye yazdı.

AKP Genel Lideri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ın partisindeki erimeyi gördüğünü kaydeden Çakır, “İmamoğlu’na siyasi yasak geldiğinde İBB belediye başkanlığı makamından ayrıldığında İstanbul’daki fakirlere uzanan, yardım paketlerini götüren el CHP’li İmamoğlu’nun eli olmayacak. Fakire uzanan, yardım paketi götüren el AK Partili olsun istiyor.

Yani Erdoğan İmamoğlu’na gelen siyaset yasağı ile CB seçimlerinde en kuvvetli görünen rakibini devreden çıkarmış olacak… beraberinde İstanbul Belediye Başkanlığı da AK Parti’ye geçecek… Bu katılaşırsa, Erdoğan rakip olarak karşısında Kemal Kılıçdaroğlu’nu bulacak… Seçimleri Erdoğan kazanacak…
Erdoğan’ın hesabı nitekim bu mu? Buna sahiden inanıyor olabilir mi? Olabilir, gerçeklikle bağın kopması işte tam olarak bu biçimde bir şey…
” tabirlerini kullandı.

Yazının tamamı