Karamollaoğlu: Seçim kanunuyla kurallar değişti, üçüncü ittifak olabilir

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Saadet Partisi Genel Lideri Temel Karamollaoğlu, “Seçim kanunuyla kaideler değişti. Üçüncü ittifak olabilir. Bunu kamuoyuna birinci sefer söylüyorum” dedi.

Karar TV’ye konuşan Karamollaoğlu, “Eski sistemde, ittifak eden partiler evvel tek oymuş üzere ittifaklar içinde bölünüyor daha sonra milletvekilleri çıkıyor ve milletvekilleri kendi ortalarında hisse ediliyordu. Artık o avantaj kalktı. Yeni yollar aramak icabet eder. Bunu kamuoyuna birinci kez söylüyorum.” diye konuştu.

“Tek tek de girilirse, 3 partinin aldıkları oyu birlikte oldukları takdirde üst üste khalbukinız daha büyük çoğunluk elde edersiniz”

Karamollaoğlu, yeni seçim kanunuyla bir arada meydana gelen değişimler hakkında ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Şu anda kaideler değişti. Seçim kanunu ile bir arada görüşlerimiz de değişti. 6’lı masa aslında muhalefetin diyalog ortamını oluşturuyor. Vilayetle de her noktada birlikte hareket etme mecburiyeti yok. aslına bakarsan bu durum da çıkan kanunla ortadan kalkmış oldu. 6’lı masanın olması, sorunların bir arada yürütülmesine fırsat veriyor. Bunun faydalı olacağını düşünüyorum. Lakin üçüncü ittifak, yeni seçim kanunundan dolayı olabilir. Tek tek de girilirse, 3 partinin aldıkları oyu bir arada oldukları takdirde üst üste khalbukinız daha büyük çoğunluk elde edersiniz. Milletvekili çıkarma ihtimali artar. Yahut bu biçimde bir ortam oluştuğu takdirde bu bir yeni iştirake vesile olabilir.”