Kalp krizi geçiren okul müdürüne baskı yaptığı sav edilmişti; merkeze çekilen Muğla Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü‘nün yeni bakılırsavi belirli oldu

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Muğla Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü olarak vazife yaparken okul müdürlerine baskı uyguladığı tezleriyle gündeme gelen ve yaklaşık 10 aydır etkin bir bakılırsavde olmayan Pervin Töre, Eskişehir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü olarak işe başladığı öğrenildi.

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Hüdayi Baş, geçen 8 Eylül 2020’de geçirdiği kalp krizi kararı hayatını yitirdi. Baş’ın kalp krizi geçirmesinin gerisinde, periyodun Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafınca “enstitüye imtihanla alınacak şahısların listesinde usulsüzlük yapmadığı için istifa et baskısına maruz kalmasının olduğu” sav edildi. Kelam konusu imtihana ait inceleme başlatılırken Töre hakkında “taksirle vefata niçiniyet vermek” sebebi öne sürülerek hata duyurusunda bulunuldu.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine nazaran, gelişmeler üzerine Töre, haziranda vazifeden alınarak merkeze çekildi. Yaklaşık 10 aydır etkin bir vazifede olmayan Töre’nin, evvelki gün Eskişehir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü olarak misyona başladığı ortaya çıktı.