“Iv yaşıyor, diğerleri gelecek”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Bizi her zaman ölü sanıyorlar ama Italia Viva her zamankinden daha canlı”. Matteo Renzi, Enrico Borghi’nin takıma girmesiyle yaşanan ‘darbeden’ duyduğu memnuniyeti gizlemiyor. Italia Viva’ya katılmak için Demokrat Parti’den ayrılan. Borghi’nin kararıyla yerinden edilen dem için bir darbe, grup lideri Francesco Boccia’nın kendisi tarafından basın incelemesini okuyarak öğrendi. Demokrat Parti’yi “genetik bir mutasyona” götürdüğü iddia edilen Elly Schlein’ın “maksimalist” çizgisiyle (telif hakkı Borghi) bir senatör kaybeden ve onu kaybeden demolar.

Ayrıca oku

Ve sadece bu değil. Eski meslektaşı da Copasir’in bir üyesi ve bu nedenle Demokrat Parti kendisini, başkan Lorenzo Guerini dışında vücutta bir temsilcisi olmadan buluyor. Halihazırda Ettore Rosato’yu sayan Iv ise ikiye katlıyor. “Şimdi Borghi Copasir’den ayrılıyor”, diye devam ediyor Boccia. Ve Senato’ya transatlantik bir konuşma yaparak, iddiaya göre barikatları tehdit etti: “Bu şeyin üzerine cehennemi salmaya hazırız.” Ancak Borghi’nin organizasyondan ayrılması gerekmiyor ve ayrılmaya da niyeti yok..

Bugün Renzi ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, “Parlamento uygulamaları var ve bunlar kesin ve dakik” dedi. Copasir’in başkanı olarak Guerini’nin kendisi de bunu kayda geçiriyor: “Yasa, çoğunluğun ve muhalefetin temsilcilerinin eşitliğini öngörüyor. Her biri beş üye. Ve böylece kaldı. Bu nedenle, Komite doğru bir şekilde oluşturulmuş durumda.” Borghi’nin Italia Viva’ya girmesi sadece Demokrat Parti’ye bir darbe değil. Ancak bazı milletvekillerinden alıntı yapmak, Carlo Calenda için de bir “uyarı” olacaktır.. Şimdi Renzi, Senato’da özerk bir grup oluşturacak sayılara sahip. Şu anda böyle bir niyet yok. Ama artık bu mümkün hale geldi.

Italia Viva’nın lideri, “Borghi, IV’ün altıncı senatörü değil, Üçüncü Kutuptan onuncu senatör. Üçüncü Kutup grubunu dağıtmayalım”, diye güvence veriyor. VE Renzi, başkalarının gelebileceği gerçeğini ima ediyor. “Sıradaki kim olacak? Bilmiyorum. Olacak mı? Evet. Son gelen Borghi olmayacak”. Ve tahmine siyasi bir yansıma eşlik ediyor: ” Schlein kongreyi kazandığı konularda sadıksa, maksimalizme doğru ilerliyor. Yapmazsa kendine ihanet etmiş olur”. Bu “siyasi mesele Demokrat Parti için vardır, vardır ve bir kayadır”.

Akşam saatlerinde Schlein’dan Borghi’nin vedasıyla ilgili bir haber yok. Dem sekreterliği konuşuyor marco furfaro Sky’a: “26 Şubat ön seçimleri öncesinde Demokrat Parti tüm zamanların en düşük seviyesindeydi, hatta bazı yorumcular Demokrat Parti’ye risk bile verdiler. Bugün Demokrat Parti ana muhalefet partisi, 5-6 puan büyüdü. anketlerde dün gibi Schlein ile Milan’da alkışlanan ve itiraz edilmeyen bir parti.Üzgünüm ama Borghi’yi anlamak, Demokrat Parti’nin küçüldüğü gerçeğiyle karşılaştırıldığında zor…”. Furfaro şunları ekliyor: “Eğer bir genetik mutasyon görüyorsam, eğer bir şey görürsem, o da, Demokrat Parti’nin seçmenlerin istediği parti, söylediklerinde açık ve net bir parti olmaya geri dönmesi nedeniyle anketlerde çok fazla büyümemizdir.” ne yapar ama her zaman geniş ve çoğul. Tek kelimeyle: demokratik”.

Senatörlerinden birini kaybeden Boccia, “Kişisel olarak küskün, siyasi olarak hayal kırıklığına uğradım. Şahsen, Parlamento’da sadece kendimizi temsil etmek için bulunmadığımızı düşünüyorum. Ve dürüst olmak gerekirse, seçiminizi motive eden nedenleri ne liyakat ne de yöntem olarak görmüyorum”. Borghi davası üzerine Guerini de araya girdi.: “Enrico Borghi’nin seçimine saygı duyuyorum ama ona katılmıyorum. Siyasi sorunların bölünmelerle çözülmesi fikrine her zaman karşı oldum ve aslında geçmişte bunlardan kaçınmak için her zaman çok çalıştım”. Ancak Copasir başkanı uyarıyor: “Bundan sonra, ne Borghi’nin gidişini dramatize etmeliyiz, ne de gizlilikten çıkarıp omuz silkerek çözmemeliyiz.”