İtalyan okullarındaki Putin yanlısı kitaplar, işte bunları kimlerin keşfettiği

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Rus propagandasına göre yazılan ortaokul kitaplarına ilişkin araştırmalar nereden geliyor? Ukrayna kökenli İtalyan vatandaşı ve Wikiraine kültür merkezinin kurucusu Tetyana Bezruchenko'nun çalışmalarından (ve azminden), kızı “suç konusu” kitaplardan birini okuyordu ve annesine iyi bildiği Ukrayna tarihinin nedenini sordu. biliyordu, çok tuhaf bir şekilde anlatılmıştı. Bezruchenko, küçük kardeşi aynı derecede çarpıtılmış diğer ciltleri inceleyen Maryana Trofymova'nın da yardımıyla başka kitaplar toplamaya başladı.

Rusya yanlısı okul ders kitapları, tarihçilerin şaşkınlığı

Bezruchenko, Adnkronos'la telefonda konuşurken “Size hemen bir şey söyleyeyim” diye başlıyor. “Davanın ulusal önem taşıdığını, tarihçilerin ve kurumların konuyla ilgilendiğini biliyorum.. Ancak bunun İtalya'da yaşayan Ukrayna kökenli topluluklar veya Baltık ülkeleri için bir sorun olarak gösterilmesini istemem. Tarihin çocuklarımıza öğretilme şekli tüm ebeveynleri ilgilendirmelidir. Bir kitapta, özgürce NATO'ya katılmaya karar veren Doğu Avrupa ülkelerinden bahsederken koyu harflerle 'Putin kendisini kuşatılmış bulmak istemiyor' şeklinde okumak doğru değil. Ve birkaç satır sonra sanki Putin'in milisleri Donbas'a büyük çaplı işgale hazırlanmak için müdahale etmemiş gibi 'iç savaş'tan bahsediyoruz. Öğretmenlerden ve okul yöneticilerinden kabul edilen metinler hakkında hesap vermelerini istemek için İtalya'nın her yerinden ebeveynlerin harekete geçmesi gerekecek.”

Aslına bakılırsa, dünkü makalenin yayınlanmasından bu yana AdnKronos, Sovyet işgalinden kurtulan ve (mutlu bir şekilde) otuz yılı aşkın bir süre yeniden bağımsız hale gelen ülkelerin kimliklerini silmek için tasarlanmış gibi görünen başka kitap raporları da aldı. Örneğin, 2022'de yayınlanan 'Aral' (Lattes yayınevi), öğrencilere 'Rusya'ya bir gezi düzenleme' oyunu sunuyor ve onları bir dizi şehir arasındaki mesafeleri hesaplamaya davet ediyor: Moskova ile St. Petersburg arasında Tallinn beliriyor ( Letonya'nın başkenti), Riga (Letonya'nın başkenti) ve ardından Kiev, Odessa, Lviv, Kharkiv, yani Ukrayna'nın başlıca şehirleri. Coğrafi mesafeleri anlamaya hizmet eden bir oyun, beyin yıkamanın incelikli bir silahı haline gelir.

Bu şeylerin ömür boyu etkisi vardırve bunu ilk elden deneyimledim, Sovyetler Birliği'nde büyüdüm, haklı olup olmadığınızdan şüphe duymadan 'top yemi' olarak büyüdüm, çünkü çok erken çocukluktan itibaren bir inancı benimsediniz: istila etme, tecavüz etme, öldürme hakkına sahipsiniz. , dünyanın her yerinde yasaları çiğniyorsun çünkü sen iyisin, sen 'Rus'sun. İtalya'ya taşındığımda 30 yaşındaydım ve 'radyo'yu kim icat etti' yazısını okuduğumda bana cevap tek oldu: Aleksandr Popov! Çünkü bu bize okulda öğretildi. ve onlarca yıldır dayatılıyor. Bunun yerine, daha sonra onun Guglielmo Marconi olduğunu ve Popov'un bizzat İtalyan meslektaşına “kablosuz telgrafın babası” diyen bir mektup yazdığını keşfettim. Ancak çocuklara hikayenin bir versiyonu anlatıldığında, bunu hayatları boyunca yanlarında taşıyacaklar ve belki de öğretmen olurlarsa, eğitimlerini yansıtan ders kitaplarını seçme eğiliminde olacaklar. Kırılması zor bir kısır döngü içinde”, diye devam ediyor Bezruchenko, AdnKronos ile telefonda konuşuyor.

“İtalyan öğrencilerin son haftalarda Rusya Federasyonu tarafından organize edilen ve masrafları karşılanan Soçi'ye yaptığı gezileri hepimiz gördük. Sokak sanatçısı Jorit'in sözleri ortalığı karıştırdı ama kimse sorgulamadı…”.

Giannelli (ANP): “Bakanlığın iyi değerlendirmesi, öğretmenlerin sıkı kontrolleri”

Bakanlığın yürütmeyi planladığı soruşturma haberini memnuniyetle karşılıyorum. Gerçeğin bu kadar çarpık bir yorumunu sunan kitapları satın almanın verimsiz olduğu açıktır.” Ulusal Kamu Yöneticileri ve Lise Profesyonelleri Birliği Başkanı Antonello Giannelli, Adnkronos'a bazı metin kitapları üzerinde yürütülen analizin sonuçları hakkında yorum yapıyor. İtalyan okullarında da benimsenen bu durumun, birçok kişinin tarihi (ve coğrafyayı) Putin'in çizgisine göre anlattığı ortaya çıktı. Eğitim ve Liyakat Bakanlığı da konuyu kontrol etmeye başladı. “Kitap seçiminin öğretmenlerin sorumluluğunda olduğunu hatırlatırım.” . Bir kitabı tavsiye etmeden ve onaylamadan önce, öğretmenlerin kesinlikle nesnelliğini ve didaktik işlevselliğini kapsamlı bir şekilde değerlendirme fırsatı vardır – şu sonuca varıyor: Tarih öğretmenlerinin, öğrencilere çarpık bir gerçeklik vizyonu vermemek için çok sıkı kontroller yapacaklarından hiç şüphem yok”.

Okul müdürü Piazza Winckelmann ikincil evlat edinme konusunda: “Öğretmenlerle görüşme isteyeceğim”

“Okulumda öğretmenler açısından tam bir öğretme özgürlüğü var ve benim açımdan bu konuda hiçbir kontrol yok. Yönetmeliklere uyulup uyulmadığını kontrol ediyorum, öğretmenlerin ciddiyetine ve yaptığım işe çok güveniyorum. Zamanında ve kesin bir şekilde, ister profesör ister öğretim görevlisi olsun, herkesin olası şüphelerini kaydetmektir. Belli bir ekonomik değeri aşmadığı sürece kitabı kaldırma yetkim yok. Bunu mutlaka öğretmenlerle konuşacağım.“. Adnkronos'a konuşan, Nomentano bölgesindeki 'Piazza Winckelmann' okulunun müdürü Enrica Grigoli, Germani Enstitüsü tarafından hazırlanan bir dosyaya göre Ukraynalı yetkililer tarafından verilen alarmın ardından yan kuruluşlardan birinin kabul edildiği yer. aktivistler, tarihi (ve coğrafyayı) Putin'in çizgisine göre anlatıyor: “Benimki, birçok çoğulluğun olduğu, öğretim kadrosunun yansıttığı farklı gerçekliklere sahip bir mahallede bir okul. Birbirinden farklı pozisyonlar var ama hepsi yüksek ahlaki derinliğe sahip profesyoneller, diye açıklıyor. Bu anlamda kesinlikle korkmuyorum çünkü öğretmenlerin de yıldan yıla değişen ders kitaplarını nasıl zenginleştireceklerini bildiklerini biliyorum. Belki de okul müdürü, söz konusu kitabın başka şeyler dikkate alınarak seçildiğini söylüyor; Bir ders kitabını almadan önce tüm paragrafları okumuyorsunuz ve artık öğrencilere sunulan başka destekler de var, sadece kitabı kullanmıyorsunuz. Fakat, mutlaka bir karşılaştırma olacaktır“.

Costarelli (Lazio Teknik Direktörü): “Dava endişe verici”

Bakanlığın yapacağı doğrulamaya güveniyoruz. Gençlere bu şekilde aktarılan bazı yakın tarihli tarihi olayların öyküsünü okumak kesinlikle insanı çok şaşırtıyor çünkü tarih kitaplarının mümkün olduğu kadar nesnel ve gerçeklerle ve kaynaklarla yakından bağlantılı bir referans olması gerekiyor.” Cristina Costarelli, The Lazio Ulusal Okul Müdürleri Birliği, Adnkronos'un bazı İtalyan okullarında kabul edilen Putin yanlısı ders kitaplarıyla ilgili gündeme getirdiği davanın ardından.

“Okulda öğrencilere hikayeyi orijinal kaynaklara bağlı kalarak anlatmayı öğretiyoruz. Bunun yerine, hikayenin bu şekilde aktarıldığını, sadık kalınmadığını, ideolojiler tarafından koşullandırıldığını ve olup biten olayları değiştirdiğini okumak endişe vericidir” diye bitiriyor. Artık bunu bildiğimize göre, bakanlığın yapmayı planladığı kontrollere ve düzeltmelere güveniyoruz.Yarının vatandaşları olan gençlerimizin, okullarda her zaman ve yalnızca gerçeklere bağlı kalması gereken, asla ideolojik olmayan ve asla başka amaçlarla sömürülmeyen bir tarih bilgisini aktarmaları için düzeltmeler yapılması gerekir.”

Ayrıca okuyun