İşte Ukrayna için Patriotlar. İtalya'nın sundukları

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Bugün Ukrayna'ya tarihi bir hava savunma ekipmanı bağışında bulunduğumu duyuruyorum. ABD, Almanya, Hollanda, Romanya ve İtalya önümüzdeki aylarda Ukrayna'ya beş stratejik hava savunma sistemi daha tedarik edecek: Bunlar arasında Patriot sistemleri de var, İtalya ise yeni bir Samp-T savunma sistemi tedarik edecek. Bu, ABD Başkanı'nın duyurusudur Joe BidenWashington'daki NATO zirvesinin açılışında. “Ukrayna Putin'i durdurabilir ve durduracaktır”“, NATO üyelerinin artan bağlılığını vurgulayan Biden ekliyor. “Seçildiğim 2020 yılında, sadece dokuz NATO müttefiki” GSYİH'nın “%2'sini” savunmaya harcamıştı, “şimdi ise %2 veya daha fazla” tavanına uyan 23 müttefik var.”

“NATO demokrasiyi korumak için kuruldu ve biz bu taahhüdü yenilemek için buradayız. Bugün NATO her zamankinden daha güçlü,” dedi ve 11 Eylül'de Amerika'ya yapılan saldırıyı hatırlattı: O vesileyle “5. Madde ilk kez uygulandı ve müttefiklerimiz yardımımıza geldi ve bunu unutmayacağız.”


Biden bu vesileyle şunları söylüyor: NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'e Özgürlük MadalyasıABD Başkanı, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en yüksek sivil nişanı verirken, “Çünkü o olağanüstü bir iş yaptı” diyor.

Basın bülteni



İttifakın Ukrayna'ya olan bağlılığı, Biden, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve BM Güvenlik Konseyi'nin imzaladığı ortak bildiride ayrıntılı olarak ifade ediliyor. Başbakan Giorgia MeloniRomanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymr Zelensky tarafından. “Rusya'nın devam eden saldırganlığına karşı kendini savunurken Ukrayna'ya ek hava savunma sistemleri sağlamaya kararlıyız, buna Moskova'nın “Ukrayna şehirlerine ve kritik sivil altyapıya yönelik kasıtlı saldırıları da dahildir” denildi.


“Bugün, Ukrayna'ya bataryalar da dahil olmak üzere ek stratejik hava savunma sistemleri sağlayacağımızı toplu olarak duyuruyoruz. ABD, Almanya ve Romanya tarafından bağışlanan ek Patriotlar; Hollanda ve diğer ortaklar tarafından ek bir Patriot bataryasının çalışmasını sağlamak amacıyla bağışlanan Patriot bileşenleri; ve İtalya tarafından bağışlanan ek bir SAMP-T sistemiBu beş stratejik hava savunma sistemi Ukrayna şehirlerini, sivilleri ve askerleri korumaya yardımcı olacak ve bu sistemlerin hızlı bir şekilde kullanılabilmesi için “Kiev'deki” hükümetle yakın bir şekilde koordine oluyoruz. Liderler, “Ukrayna için bu yıl başka stratejik hava savunma sistemleri için daha fazla duyuru üzerinde çalışıyoruz” diyor.


“Önümüzdeki aylarda, Amerika Birleşik Devletleri ve ortakları Ukrayna'ya NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS ve Gepard sistemleri de dahil olmak üzere düzinelerce taktik hava savunma sistemi sağlamayı planlıyor. Bu sistemler genişleyecek ve Ukrayna'nın hava savunma kapsamını daha da güçlendirecek. Kanada, Norveç, İspanya ve Birleşik Krallık dahil olmak üzere birçok müttefik bu sistemleri sağlamada kritik bir rol oynamaya devam edecek ve Ukrayna'nın diğer birçok destekçisi de önleyicilerin tedarikine katkıda bulunacak. ABD ise, ortaklarla koordinasyon halinde kritik hava savunma önleyicilerinin planlanan Yabancı Askeri Satış teslimatlarını yeniden planlayacak, böylece Ukrayna'ya teslim edilecek ve Ukrayna'ya önümüzdeki yıl yüzlerce ek hava savunma önleyicisi sağlanacak.”


“Ukrayna'nın hava savunmasını güçlendirirken, Ukrayna'ya güvenlik yardımı sağlamaya devam eden 50'den fazla ülkeden oluşan koalisyona minnettarız – devam ediyor – ayrıca ortakların Ukrayna için 1 milyar dolardan fazla hava savunma desteği sözü verdiği Hava Savunması Acil Eylem Girişimi'ne ve Almanya ve Fransa'nın eş liderliğindeki Hava ve Füze Savunma Yeteneği Entegre Koalisyonu'na da minnettarız. Ayrıca NATO'nun Ukrayna'nın NATO ile entegre ve birlikte çalışabilir bir hava ve füze savunma mimarisi geliştirme çabalarını destekleme çalışmalarını da memnuniyetle karşılıyoruz.
Moskova'ya ve dünyaya mesajımız açıktır: Ukrayna'ya desteğimiz güçlü ve sarsılmazdır.“. (Muhabir Ileana Sciarra'dan)




Ayrıca okuyun
 
Üst