İstanbul’da taksici tacizi: Bayanların peşlerine takıldı, tekraren bilerek çarptı

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Kadıköy’de arkadaşlarının doğum günü partisine katıldıktan daha sonra meskenlerine dönen 2 hanımın ortasında bulunduğu cipe bir taksici kasıtlı biçimde çarptı. Bayanlar kaçarak kurtulmak istedikçe taksici yine tekrar cipe çarpmaya devam etti.

Berna K. (52) ve Yıldız S. ( 48), geçen cuma akşamı Kadıköy’de bir arkadaşlarının doğum günü partisine katıldı. 2 bayan saat 03.30 sıralarında ciplerine binerek konutlarının yolunu tuttu. Kızıltoprak’a geldiklerinde ciplerine arttan bir taksi çarptı. Ne olduğunu anlayamadan taksici ikinci sefer ciplerine çarptı. Taksicinin kendilerine kasıtlı biçimde çarptığını fark eden bayanlar gaza basarak kurtulmaya çalıştı. Lakin taksici ısrar ederek takip etmeyi ve artlarından çarpmayı sürdürdü.

Araçtaki Yıldız S. polisi arayarak yardım istedi. Bayanlar hastane önüne geldiğinde taksici bir defa daha arttan çarpınca yol üstündeki polisler gürültüyü fark etti. Polisleri bakılırsan taksici de kaçtı.

Hürriyet’te yer alan habere nazaran; yol boyunca tampon tampona gittiklerini söyleyen Berna K., ‘’Yolda olağan süratte seyir halinde gidiyorduk, birdenbire farları fark ettik. Geldi geriden çarptı, neye uğradığımızı şaşırdık. Issız yerde durmaya korktuk. Kornaya basa basa gittik. Göztepe Süleyman Yalçın Hastanesi önüne kadar kaçtık, en son orada 4. kere çarptı’’ dedi.

Berna K., ‘’İnsanları görür görmez korna çalıp yanlarına sığındık, tam o sırada plakasını aldık yüzünü gördük. Ön kaportası dağılmıştı, benim jip sağlam otomobil, art tampon hasar gördü.Dehşeti yaşadık. Grup aracındaki polisler meskene kadar eşlik etti. Sonraki gün şikayetçi olduk. Ruhsat sahibine ulaşıldı, o da taksiyi 10 yıldır oto galeriye kiraya verdiğini söylemiş oldu. Araçtan insek ne olurdu düşünmek istemiyorum. Kim ve niçin bu biçimde yaptı, korkuyoruz ve bulunup cezasını çekmesini istiyoruz’’ dedi.

Polis, kaçan taksiciyi yakalamak için çalışma başlattı.