İstanbul’a kar yağışı ne vakit geliyor?

taklaci09

Global Mod
Global Mod
İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, İstanbul’da 18-19 Aralık’tan itibaren kar yağışı beklendiğini ve hava kütlesinin 4-5 gün boyunca kalacağını söylemiş oldu. Bozyurt, “20 Ocak ile 10 Şubat içindeki periyotta önemli manada soğuma ve kar yağışı bakılırsaceğiz” diye konuştu.

Aralık ayı ile birlikte Türkiye soğuk ve yağışlı havanın tesiri altına girdi. İstanbul’da yaşanacak kışı La Nina kışı olarak kıymetlendiren İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, İstanbul’a karın yağacağı tarihi deklare etti.

Posta’nın haberine göre Bozyurt, “Aralık ayına girdiğimiz şu günlerde aralık ayında kıştan eser yok. Hatta hava sıcaklıkları tersine daha fazlaca arttı. Alışılmış bu 2022-2023 kışının yavaşça geçeceği manasına gelmiyor. Ben daha evvelki varsayımlarında iki tarih belirtmiştim. Bir kasım sonuydu 28-29 Kasım, bir başkası de 10-15 aralıktı. 28-29 Kasım varsayımlarım tutmuştu, Türkiye’nin bir fazlaca bölgesinde birinci kar yağışları gerçekleşmişti” dedi.

“18 Aralık’tan daha sonra hava sıcaklıkları 10-12 derece düşecek”

İkinci varsayımının gecikmeli olarak gerçekleşeceğini belirten Bozyurt “18 Aralık’ta Balkanlar üzerinden girmesi beklenen bir sistem var. Şayet bir daha bir blokaj şayet olmazsa, mani çıkmazsa 18 Aralık’tan itibaren kuzey ve batı bölgelerden yurdumuza giriş yapacak.

18-19 Aralık tarihlerinde hava sıcaklıkları 10 ila 12 derece azalacak. Yurdun iç, doğu ve kuzey kesitlerinde yer yer kar yağışları bekliyoruz. Bir öbür demecimde de 20 Aralık’tan daha sonra önemli kar yağışları beklediğimi söylemiştim. Tabiatta kimi sapmalar meydana gelebilir, bu çok doğaldır. Bu varsayımların yanlış çıktığı manasına gelmez

” tabirlerini kullandı.

18 Aralık tarihinden daha sonra İstanbul’un yüksek kesitlerinde kar yağışının tesirli olacağını kaydeden Bozyurt, “hemen sonrasında bu yağışlar yurdu terk edecek fakat yılbaşından daha sonra önemli manada bir soğuk sistem bekliyoruz. Asıl 2022-2023 kışı imzasını nerede atacak derseniz ocak ayının ortasında, yani 20 Ocak ile 10 Şubat içindeki periyotta önemli manada soğuma ve kar yağışı goreceğiz.

Bu kar yağışları hem kıyı bölümler birebir vakitte iç bölümlerde tesirli olacak. Bilhassa İstanbul ve etrafında önemli kar yağışları olabilir. Tabi bunlar birer iddia, değişimler yaşanabilir. Öngörülerimiz kimi vakit tutmayabilir

.” diye konuştu.