“İran'ın atomları olamaz.” Putin Arabulucuya Hayır

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Hepimiz kendini nükleer silahla donatan hiçbir İran olmayacağına katılıyoruz“. Başbakan, Giorgia MeloniBöylece Kanada'da kapanan G7'nin kenarlarında kendini ifade eder. İsrail ve İran arasındaki çatışma liderler arasındaki tartışmanın merkezindeydi.

Meloni, “Açıkçası, gerçek olan bir tehdit karşısında, İsrail'in kendimizi savunma hakkına sahip olduğunu kabul ediyoruz, ancak hepimizin çalıştığımız amaç, İran'ın nükleer bir güç olmasını gerçekten engelleyen müzakerelere ulaşmaktır.” Diyor.

Diyerek şöyle devam etti: “Dün G7 liderleri tarafından Orta Doğu durumunda ortaya çıkan ortak deklarasyondan da gördüğünüz gibi G7'de görüşlerin yakınsaması var. Hepimiz Orta Doğu'nun barış ve istikrarı için nişanlandık. Bölgedeki ana istikrarsızlık kaynağının İran olduğunun farkındayız“, ekliyor.

İtalya, ABD'nin İran ile çatışmaya doğrudan katılması durumunda temellerini kullanıma sunar mı? “Bu şimdi verebileceğim bir cevap değil: Bu gerçekleştiğinde, açıkça toplanmamız ve kararlarımızı vermemiz gereken insanları çağıracağız, bu kendini böyle yapan bir karar değildir “.

“Bence bu doğru zaman” “Gazze'de ateşkes almak, bu günlerde çok çalıştığım bir hedef, yakınsama bulduğum bir hedef. Gazze'deki yangına atıf, liderin beyanında yer alıyor ve bu sonuçtan memnunum” diyor.

İsrail ve İran arasındaki çatışmada Vladimir Putin için arabulucunun rolü “kimseden büyük bir müsaitlik olduğunu düşünmüyorum” G7'ye. Başbakan, “Açıkçası, savaşta bir ulusa başka bir savaşa emanet etmek bana dikkate alınmam gereken en iyi seçenek gibi görünmeyecek” diyor.

“Ukrayna-Rusya, Moskova'dan müsaitlik yok”

Ukrayna-Rusya Bölümü, üstte ele alınan başka bir konu. “Dün gece akşam yemeğinde Ukrayna hakkında konuştuk, bu sabah Başkan Zelensky ile konuştuk Kiev'deki bir sivil binaya karşı Rusya'nın getirdiği saldırıya atıfta bulunduğunu söylüyor.

“Her ne zaman birkaç adım atmaya çalıştığınızda, Rusya'nın sivil nüfusa bu tür saldırılara neden olduğu gerçeğini yansıtıyorum”. Ayrıca Rus-Ukrayna çatışmasında, G7 içinde “görüşlerin yakınsaması var”: “Hepimiz ABD ve Başkan Trump'ın adil ve kalıcı bir barışa yönelik çabalarını desteklemede kabul ediyoruz”.

“Ukrayna'da durmaya ve ciddi müzakereler açmak için gereken yola kıyasla, şu ana kadar Ukrayna E tarafından geniş bir kullanılabilirliğe sahip olduk. Rusya'dan sıfır kullanılabilirlik. Bu nedenle, tartışmanın esas olarak Rusya'yı ciddi bir müzakere masasına getirmek için hareketlerin ne olduğuna odaklandığı açıktır. ”

Ukrayna'da hiçbir beyan yoktu. Dün akşam yemeğinde Başkan Trump ile “Kanada” Başbakanı “Carney, notlar olacak tüm liderlerle paylaştı, raporunun ana noktaları, size söylediklerimi takip eden Ukrayna'da olan tartışma hakkındaki basına ilişkin ana noktalarla paylaştı”, Amerikan Başkanı Trump'ın, Ukring'i engelleyeceği konusunda bir soruyu cevaplayarak açıklıyor. Rusya. (Muhabir Antonio'dan)

Ayrıca oku