İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: Onun için kâbusa döndüm; mertçe bir çaba istiyorsa bu işlere tenezzül etmesin

taklaci09

Global Mod
Global Mod
YSK üyelerine “ahmak” dediği tezi üzerinden açılan davada hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün mahpus cezası ve siyasi yasak sonucu alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerini ziyaret ederek hakkındaki dava sürecine ve ortaya atılan kimi savlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Korkmuyorsa iktidar, mertçe bir çaba istiyorsa sayın Erdoğan bu işlere tenezzül etmesin. Muhalefet tarafınca adam eksiltmekle seçim kazanmayı planlıyorsa bu mertçe bir uğraş değil” diyen İmamoğlu, “Kumpas ve ayak oyunları sürecine aldanmayan 6’lı masa, iktidardakileri alabora etti. Beni hayalinde gördüğünü düşünüyordum ancak bu saatten daha sonra onun için kâbusa döndüm” diye konuştu.

İmamoğlu’ndan Erdoğan’ın “Başka ebeveynler arıyor” tabirine yanıt

Sözcü ve Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan İBB Lideri İmamoğlu gündemdeki savlara dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik kendisiyle ilgili “başka ebeveynler arıyor” tabirine, “her insanın ebeveyni belirli. Bunu da hakaret kabul edebilirim lakin gündemime dahi almıyorum. Genel liderimizin baba oğul bağı sözlerinden gurur ve onur duyuyorum. Yarın da abla kardeş bağına takılabilir. Zira muhalefetteki bu dayanışma, işbirliği en sıkıntı anda bile ayakta kalabilmesi onların akıllarını karıştırdı. bu biçimde sataşmalara devam edecekler” diye cevap verdi.

“Muhalefet tarafınca adam eksiltmekle seçim kazanmayı planlıyorsa bu mertçe bir uğraş değil”

Erdoğan, ‘Ben burayı niye karıştıramadım’ şaşkınlığı yaşıyor. Bugünkü konuşmasından o anlaşılıyor. Tam emelime vardım derken biri, ‘Baba, oğul’ dedi. Biri, ‘abla kardeş’ bağını ortaya koydu. Erdoğan artık vahlanıyordur” diyen İmamoğlu, İktidardakilere ve Erdoğan’a şu biçimde seslendi:

“Korkmuyorsa iktidar, mertçe bir çaba istiyorsa sayın Erdoğan bu işlere tenezzül etmesin. O denli Kasımpaşalıyım demek kolay değil. Biz hâlâ mertçe çabanın peşindeyiz. Yargı konusunda da netim. Çıkacak ve diyecekler ki ‘evet bu hukuksuz bir karardır’ diyecekler. Ben sayın Erdoğan’ın cümlesine bakarım artık. hiç bir açıklama yok. Var lakin hala mertçe bir açıklama bekliyoruz. Sahanın o denli olması lazım. Herkes çıksın, uğraşını versin. Muhalefet tarafınca adam eksiltmekle seçim kazanmayı planlıyorsa bu mertçe bir gayret değil. Orada siyasi bir karar verildi. Siyasi sonucun düzeltilmesi gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanı’nın halini millet de izliyor, biz de izliyoruz. Hala makul bir hal yok. Çıkıp ‘mağdur edebiyatı yapmak kolay’ üzere kavramları kullanıyorlar. Bu parti mağduriyet edebiyatı hiç yapmadı. Bu kadar külfet yaşamasına, bu kadar bedel ödemesine karşın. Bu partinin genel lideri suikast teşebbüsüne uğradı. Linç teşebbüsüne uğradı. hiç bir vakit mağduriyet edebiyatı yapmadı. Dimdik ayakta uğraşını devam ettirdi. Biz de şu anda o pozisyondayız lakin o denli sağa sola meydan okumakla mertlik olmuyor. Mertlik bu sonucun düzeltilmesiyle olur. ‘Evet kardeşim hepinizle çaba edeceğim’ desin. Biz de çıkalım alana gayret edelim. Bugün Ekrem’i eksiltmek, yarın bir oburunu eksiltmek üzerinden siyasi hareketlerini hukuka alet ederek gerçekleştirmelerini utanç verici olarak görüyorum, Türkiye demokrasisi açısından. Bu saatten daha sonra problemim bu. Mertçe çabayı 2019’da gördük. çok mertçe gayret yaptık ikinci seçimde. Önlerinde son atakları vardı. Onu da yaptılar. daha sonra da kararı gördük. bir daha tıpkı biçimde bilek kuvvetine hazırız. Millete kendini anlatırsın, millet de ona nazaran oyunu verir. Ortadaki manileri kaldırırsın… Lakin bizi rahat bıraksın. Ki daha yeni ataklarını de bekliyoruz biz bu ortada. Daha neler çıkartırlar.”

YSK Başkanı’na: Bilinçaltındaki fikrinin tezahürü

İmamoğlu YSK Lideri Muharrem Akkaya’nın “Adayken cezası katılaşırsa seçilse bile mazbata alamaz” açıklamasına da reaksiyon gösterdi;

“Bu neyi gösteriyor biliyor musunuz? YSK liderinin başında Ekrem İmamoğlu istinafta da cezayı yedi, Yargıtay’da da cezayı yedi. YSK liderinin bilinçaltındaki fikrinin tezahürü yani. Öbür hiç bir şey değil. YSK öteki bu biçimde karşılık verir mi? Olursalar ortasında hiç Ekrem İmamoğlu’nun beraatı yok örneğin.”

“Kumpas iktidarın kumpasıdır, biz ona alet olmayız”

sonucun çıktığı gün Saraçhane’de YETERLİ Parti önderi Meral Akşener ile buluşmasına ait yapılan “Kılıçdaroğlu’na kumpas kuruldu” yorumlarıyla ilgili de İmamoğlu şunları söylemiş oldu:

“Bizim muhalefet bloğu olarak her birleşme anımızı, hem buluşma anımızı, her kaynaşma anımızı, her kucaklaşma anımızı, hatta partinin ortasında bile hoş anlarımızı kirletme uğraşı bugünün iktidarında var. Yani bu kumpas iktidarın kumpasıdır. Biz ona alet olmayız.”

“Yasin okuyup hırsızlık yapanlara baksınlar, benle uğraşmasınlar”

İmamoğlu, toplumsal medyada paylaşılan gizlice çekilmiş imajlarıyla ilgili yapılan “Camide Yasin okuyordu, alkol alıyormuş” yorumlarına da şu karşılığı verdi:

“Yasin okuyup hırsızlık yapanlara baksınlar, benle uğraşmasınlar. Bu da MOBESE’nin öteki bir adabı. MOBESE’yi unuttuğumu kimse zannetmesin. Unutmadım yani. ‘Bu kararla nazaranvden almam’ diye açıklama yaptı ya bakan. Tekil konuştu. Kim oluyorsun derler o lafı edene. Hukuku açıklayabilirsin, kuralı açıklayabilirsin. Ancak ‘gorevden almam…’ Lisana bakar mısınız? Ne kadar nahoş bir lisan. Bu kibirin üstenciliğin devlet insanlığına yakışmayan üslubun aslında tezahürü. Birebir akıl işte o gün devletin kameralarıyla Ekrem İmamoğlu’nu takip eden akıl… Bunların hepsinden kurtulacağız.”

“Hukuksuzluğa karşı çabada hiç kimseden kaygımız yok”

İmamoğlu, Seyahat tutukluları ve Selahattin Demirtaş’la ilgili kıymetlendirme yaparken şu çarpıcı açıklamayı yaptı:

“Ben adaletsizliği yalnızca yaşadıkları üzerinden yorumlayan birisi değilim. Diyarbakır’da kayyum atandığında koşup oraya gidip geçmiş olsun diyen bir beşerim. Kendisine yapıldığında ciyak ciyak bağıran biri değilim. HDP’li belediyelere geçmiş olsun ziyareti yapmış, bunun karşısında olduğumuzu, ‘halkın verdiği sonucun bir tane hukukla, adaletle bağlantısı olmayan bir bakanın iki dudağı içinden ya da bir imzasından bakılırsavden almasına şiddetle karşıyım’ diyen de bir belediye lideriyim. Hukuksuzluğa karşı çabada hiç kimseden endişemiz yok. Milletimiz de korkmaz. Hala hukuksuz yere içeride yatan bir sürü insan var. Benim çalışma arkadaşım Tayfun Kahraman var. Onunla birlikte yatan öbür arkadaşlarımız var. Bunlar için de gayret eden birisiyim. İçeride yatıp başka kalan ve hüzünlerini yaşayan Demirtaş’ın ailesi için de üzülen birisiyim. Gazeteci arkadaşlarım yattığında da onların da ıstırabını paylaşan birisiyim. Toplumun hukuksuzlukla çabası noktasında hiç bir bireye ayrım yapmaksızın birebir hisle bakıyorum. Birebir şeyi Ergenekon, Balyoz’da yaşadık. İnsanların hayatları heba oluyor.”

“I speech kürsü” açıklaması: O lisandan anlıyorlar ne yapalım?

İmamoğlu, Google’da ismi arandığında “Eski İBB Başkanı” kararı çıkması daha sonrasında Cumhurbaşkanı ve AKP başkanı Erdoğan’ın bir konuşmasına atıf yaparak attığı “I speech kürsü” paylaşımı ile ilgili de açıklama yaptı. “O lisandan anlıyorlar ne yapalım? Komik bir durum yaşattılar. Türkiye’de dünya çapında prestijli kurumların bile işleyişini, kurumsallığını bozma teşebbüsleri var. Komik bir durumda lakin sonunda çözdüler” karşılığını verdi.

“Her CHP’linin doğal adayı kendi genel başkanıdır”

İmamoğlu, “Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayı ile ilgili soruya da, “Her CHP’linin doğal adayı kendi genel lideridir. Benim de genel liderim var. Kemal Kılıçdaroğlu. Özü budur. Problem şu; gösterilen işbirliği ve beraberlik. bu biçimde her şeyin fazlaca hoş gideceğini hissediyorum” diye karşılık verdi.

“Oyuna girme ihtimali olan bir oyuncuyum” kelamlarına açıklık getirdi

İmamoğlu, “Oyuna girme ihtimali olan bir oyuncuyum” tabiri hatırlatılarak kendisine yöneltilen, “Hangi mevkide oynamayı tercih edersiniz?” sorusuna, “Kaleci olmayı tercih ederim” diye karşılık verdi. İmamoğul devamında şu açıklamayı yaptı:

Demirtaş’a: Lisanına, yüreğine sağlık

İmamoğlu Demirtaş’ın açıklamalarıyla ilgili de şu görüşünü aktardı:

“Diline, yüreğine sıhhat. Sürecin sekteye uğratılması, yapılan bu müdahale Türkiye’nin önünü tıkıyor, umutları kırıyor. Lakin Türkiye’ye yapılan bir müdahale. Bu sonucun altına imza atan hakimin, savcının ve onun gibilerin eşleri çocukları için de kazanmak zorundayız. İleride onların da bir hukuksuzlukla karşı karşıya kalmamaları için, bu ülkenin tüm çocukları için kazanmak zorundayız.”