Ilaria Salis ve istihdam edilen evlerde şok edici deklarasyon: ne dedi

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Iaria Salis, Luis Sal ile kırıldıktan sonra “Wild Musk” ın yerini alan Pulp, Fedez'in podcast'i ve Bay Marra'nın bir sonraki konuğu olacak. Adnkronos'un bir alıntı görebildiği bölümde, eski aktivistin şu anda MEP ile ele alındığı daha tartışmalı konular hakkında konuşacağız: yasadışı mülkler, hapishanenin kaldırılması, protestolarda şiddet. Özellikle Federez ona şöyle diyor: “'Hapishanelerin kaldırılması içinim' demek için asil ve erdemli buluyorum, yani kabul edebilirim ya da değil, ama bir kurumu temsil edenlerin prensibi telaffuz etmenin yanı sıra bana biraz daha yapılandırılmış bir çözüm getirmesini bekliyorum”. Evlerin işgaliyle ilgili soruya Salis, “Kârları toplamak için binanınkinden daha bir eve sahip olma hakkını korumakla daha fazla ilgi duyuyorum”.

Salis, Ocak 2023'te, “Onur Günü” nin faskist karşıtı olayı sırasında bazı uzak militanların saldırganlığına katıldığı suçlamasıyla Budapeşte'de tutuklandığı Ocak 2023'te genel halk tarafından tanındı. İlk duruşmasının – zincirlerde kelepçeli eller ve ayaklarının – görüntüleri kamuoyunu şok etti ve Macaristan'daki temel haklara göre, aynı zamanda İtalyan makamlarının bu kadar hassas bir bağlamda tutulan kendi kasabasını korumadaki rolü üzerine ateşli bir tartışma yaktı.

Ancak bölmek için sadece gözaltı şekli değildi. İtalya'daki birçoğu Salis'i geçmişini Milano Sosyal Merkezlerinde bir aktivist olarak eleştirdi ve onu radikal devrelere ait olmakla suçladı. En çok tekrarlayan tartışmalar arasında, mülklerin küfürlü işgali ile ilgili olan: Salis, aslında, yasadışı ve sol -wing aşırılıklarının bir sembolü olarak boyayan merkezin bazı üslerinin öfkesini besleyen bir unsur olan Milano'da işgal edilen popüler bir evde birkaç yıldır deneyimli.

Haziran 2024'te Salis, Verdi ve Sol (AVS) İttifakı ile Avrupa Parlamentosu'na seçildiğinde, Kuzey-Batı Bölgesi'nde 170.000'den fazla tercih topladı. Yargı davasını Avrupa kurumsal bir soruya dönüştüren bir sonuç: Parlamento dokunulmazlığı sayesinde Salis, Macaristan'dan ayrılıp İtalya'ya dönerek daha fazla istiridye uyandırabildi. Defterleri onu “kendilerini adaletten kaçmayı seçmek” ile suçlarken, destekçileri onu “nihayet özgür bir siyasi mahkum” olarak karşıladı.