İkinci Kadir Şeker olayı: Eşini ve kızını bıçaklayan kişiyi yaralayan Tolga Daşkıran’ın 4 yıla kadar mahpusu istendi

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Eskişehir’de sokakta hengame ettiği eşini ve kızını bıçaklayan Afganistan asıllı Abdulkadir A. ve arbedeyi ayırmaya çalışırken arbede esnasında bıçakla şüpheliyi yaralayan Tolga Daşkıran hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede Tolga Daşkıran hakkında 4 yıla kadar, Afganistan asıllı kuşkulu hakkında ise 22 yıla kadar mahpus cezası talep edildi.

Eskişehir’de Afganistan asıllı Abdulkadir A. (62) ile eşi Shahnaz N. (47) ve kızı Nasım Gol A. (32) içinde bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyüp hengameye dönüşmesiyle Abdulkadir A. Üzerinde taşıdığı bıçakla eşini ve kızını yaraladı. Yoldan geçerken olayı goren Tolga Daşkıran (19) ve arkadaşları ise arbedeyi ayırmak için ailenin yanına gitti. Çıkan arbedede Daşkıran, bıçakla Abdulkadir A.’yı yaraladı. Arkadaşı Tolga Daşkıran’a yardım etmek için olaya müdahale eden Hüseyin Şahin ise arbedede bıçakla ayağından yaralandı.

Etraftakilerin ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Servis takımları sevk edildi. Hengamede yaralanan Shahnaz N. ve Abdulkadir A. ile kızları Nasım Gol A. olay yerine gelen sıhhat takımlarınca Eskişehir Kent Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Polis gruplarınca olay yerinde yakalanarak gözaltına alınan Tolga Daşkıran, emniyetteki sorgusunun akabinde adliyeye sevk edilmişti. Burada çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesince tutuklanan Daşkıran cezaevine gönderilmişti. Tolga Daşkıran, avukatının itirazı üzerine isimli denetim kaidesiyle özgür bırakılmıştı.

Kuşkulu Abdulkadir A. ise 6 gün daha sonra tedavisinin tamamlanmasının akabinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Afgan sanığa 22 yıla kadar mahpus talebi

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklu sanık Abdulkadir A. ve tutuksuz yargılanan Tolga Daşkıran hakkında hazırlanan iddianame 4. Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edildi.

İddianamede sanık Abdulkadir A. hakkında, kızı Nasım Gol A’yı ve hengame esnasında kendisini engellemeye çalışan Hüseyin Şahin’i bıçakla taammüden yaralamaktan 8 aydan 2 yıla kadar, eşi Shahnaz N’ye yönelik ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ hatasından 13 yıldan 20 yıla kadar mahpus cezası istendi.

Tolga’nın aksiyonu ‘meşru savunma’ olarak değerlendirildi

İddianamede, eşini ve kızını bıçaklayan Abdulkadir A’ya mani olmaya çalışan Tolga Daşkıran’ın arbede esnasında sanık Abdulkadir A.’yı bıçaklaması ‘meşru savunma’ çerçevesinde değerlendirildi. Daşkıran hakkında yaralama hatasından 1 yıldan 4 yıla kadar mahpus cezası talep edildi.

Kendisini bıçaklayan babasından şikâyetçi olmadı

Soruşturma çerçevesinde sözü alınan Nasım Gol A. babasından şikâyetçi olmadığını belirterek, “Tramvaydan indiğimizde babam Abdulkadir’i gördük. Cebinden bıçak çıkararak anneme saldırdı. Ortalarında rastgele bir tartışma olmadı. Annem kolundan bıçaklanması üzerine yere düştü. Yerde de babam, annemi darp etmeye devam etti. Ben ortaya girdiğinde babam elindeki bıçakla beni de sol omzundan yaraladı” tabirlerini kullandı.

“Tutmasalar eşim beni öldürecekti”

Hastanede hayati tehlikeyi atlatan ve tedavisinin akabinde taburcu edilen Shahnaz N., soruşturma basamağındaki sözünde eşinden şikâyetçi olduğunu söylemiş oldu.

Tolga Daşkıran’ın kendisini vefattan kurtardığını anlatan Shahnaz N., “Kızımızın evlenmesi konusunda tartışma yaşadık. Bu tartışma daha sonrasında gelinim ile kızımın konutuna gittik. Dönüşte tramvaydan indiğimiz sırada eşim elinde bıçakla yanımıza geldi. ondan sonrasında elindeki bıçağı belime sapladı. Etraftakiler eşimi tutmaya çalıştı. Tutmasalardı eşim beni öldürecekti. Kendisinden şikayetçiyim” dedi.

“Kadına şiddete katiyen karşıyım”

Cezaevindeyken avukatının itirazı üzerine isimli denetim kaidesiyle hür bırakılan Tolga Daşkıran, olayın yaşandığı anları şu biçimde anlatmıştı:

“Biz çığlıkları duyduktan daha sonra olay yerine gerçek giderken ‘dur, yapma’ diye bağırdık lakin karşı taraftaki kişi hiç bir biçimde dinlemedi. bayanın üzerine oturmuş biçimdeydi. Hüseyin onu üzerinden almak isterken bacağından yaralandı daha sonra bıçağı bana doğrulttu, salladı. Ben bir adım geri attım. Bıçağı görür görmez ben de müdahale etmek zorunda kaldım. Bayanlara şiddete fazlaca karşıyım. Küçüklükten gelen bir şey bu. Annem de vaktinde şiddet görmüştü. aslına bakarsan o bayanda da kendi annemi gördüm. Annem koşarken, gözümü önüne geldi. hayatım gözümün önünden geçti. Bu vakte kadar kimseye ne bir şiddette bulundum, bayana kıza şiddet göstereni de uyardım. Mutlaka karşıyım yani, bayana şiddete muhakkak ve muhakkak karşıyım.”

Haklarında kamu davası açılan Abdulkadir A. ve Tolga Daşkıran, mayıs ayında Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıkacak.