“Hükümet orada, bizim işimiz anında müdahaleyi garanti etmek”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Bu bir trajediydi, ama her zaman krizlerden güçlü bir şekilde yeniden doğabiliriz.“. Başbakan Giorgia Meloni, selden harap olmuş etkilenen bölgeleri incelemek için Japonya’daki G7’den Emilia Romagna’ya geldi. “Bizim işimiz anında müdahale edilmesini garanti etmek. Orada Bakanlar Kurulu Salı günü toplandıTedbirleri optimize etmek için Pazartesi günü bütün gün var”.

Ayrıca oku

Pazar günü saat 12’den birkaç dakika önce Rimini havaalanına inen Meloni, Forlì’deki Ridolfi’de bekleyen fotoğrafçılar ve gazetecilerden kaçınarak selden harap olmuş büyük bir çiftliğe ilk ziyaretini yapmak üzere bakan yardımcısı Galeazzo Bignami tarafından karşılandı. Oradan, vatandaşlar ve birçok gönüllü arasında Ravenna’nın mezralarında bir tur, nihayet tüm gün bölgeyi ısıtan güneşin daha da zorlaştırdığı çamuru kürekle temizlemekle meşgul.

“İşine devam eden ve ayaklarımızın üzerinde duracağız diyen çok gururlu vatandaşlar buldum. İtalya bu durumlarda elinden gelenin en iyisini yapıyor. Podyumların zamanı değil, ben de duygulandım ama çok şey buldum.” Öncelikli şeylerin ne olması gerektiğini anlamak için Başkan Bonaccini, belediye başkanları ve Sivil Koruma ile konuştum. “Bu bir trajediydi – başbakan tekrarladı – ama krizlerden her zaman güçlü bir şekilde yeniden doğabiliriz, aynı zamanda İtalya’nın ne kadar somut olabileceğini gösterme fırsatı“.

Ziyareti için ona teşekkür eden, onu suyun ayırdığı birkaç eve girmeye davet eden, aynı zamanda bölgede yaşayan ve çalışan ve bugün ayağa kalkmak için mücadele eden toplulukla bir olan birçok göçmen de vardı. O zamanlar Faenza’da, en çok etkilenen bölgelerde araba turuna devam ettiği Emilia Romagna valisi Stefano Bonaccini ona katıldı, kucaklaşmaya giden çocuklarla kucaklaşıp fotoğraflarının çekilmesine izin verdi.

“Hasar tahminlerini tahmin etmek zor. Hasarın önemli olduğunu biliyorum, yol ağına verilen hasarın ilk tahmini yapıldı, ancak durumun duracağından emin olana kadar çok zorlaşıyor. Bu durumda, birçok kaynağın seferber edilmesi gerekecek ve burada da Hükümet, fon çekmek için öncelikli durumların ne olabileceğini ve olması gerektiğini anlamak için zaten çalışıyor. Önümüzdeki birkaç saat içinde, diğer kaynakları açıkça tahsis edeceğiz, ancak, acil durumlar için Avrupa Dayanışma Fonu kullanılabilecek fonlardan biridir”.

“İlk önlemler – başbakan açıkladı – tahsis etmeye hizmet ediyor acil durumlar için gerekli kaynaklar ve yapmaya hizmet ediyorlar şirketleri ve vatandaşları vergi ödemekten muaf tutmak için tüm önlemler, burada ihtiyaç duyulan şey için bürokrasiyi güçlendirmek ama kişi ve şirketlerin yerine getiremediği tüm yükümlülükleri durdurmak. Bundan sonra tazminat ve yeniden yapılanma üzerinde çalışmamız gerekiyor, ancak bu tam bir tahmin gerektiriyor ve prosedürlerin basitleştirilmesiyle ilgili çalışmalar da yapılmalı”.

Son durak, Roma’ya dönmeden hemen önce üzerinden helikopterle geçilen, hırpalanmış bölgeyi canlandırmak için acil müdahalelerin tanımlandığı Ravenna valiliği oldu.

YERİNDEN EDİLEN KİŞİLER – Emilia Romagna’daki sel nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan insan sayısı azaldı: Pazar günü 12’de, Ravenna bölgesinde çoğunluk 19.500 olmak üzere 26.324, ardından Forlì-Cesena eyaletinde 4.918 ve İtalya’da 1.906 oldu. Bologna bölgesi. Bölge ile iletişim halinde olan halka yardım müdahaleleri, sahadaki tüm güçler sayesinde 24 saat devam etmekte; 5.370 (yaklaşık 4 bini Ravenna bölgesinde, 734’ü Bologna bölgesinde, 632’si Forlì-Cesena bölgesinde ve 4’ü Rimini bölgesinde olmak üzere) otellerde ve Belediyeler tarafından kurulan yapılarda barınmaktadır: okullar, arenalar ve Spor salonları; diğerleri ikinci bir ev ya da arkadaşları ve akrabaları gibi alternatif barınma yerleri bulmuşlardır.

43 belediye sellerden etkilenmeye devam ediyor ve hidrojeolojik istikrarsızlık açısından 54 belediyede yoğunlaşan yaklaşık 305 aktif toprak kayması var. Trafik açısından bakıldığında, 225’i kısmen kapalı ve 397’si tamamen kapalı olmak üzere 622 kapalı yol bulunmaktadır. Bologna’da toplam 236, Forlì-Cesena ilinde 201, Ravenna ilinde 139 ve Rimini bölgesinde 46.

Emilia-Romagna’da yaklaşık 33.000 kişi (2.856) ve 1.700 gönüllü olmak üzere toplam 4.556 kişi çalışıyor. 1.100’den fazla gönüllüden 374’ü Trento, Veneto, Friuli-Venezia Giulia, Piedmont, Alto Adige, Lombardiya, Lazio, Toskana, Abruzzo ve Umbria’nın bölgesel mobil birliklerine mensuptur. Bunlara Emilia-Romagna’dan 612 gönüllü ve ulusal gönüllü kuruluşlara ait 139 kişi eklenir. Emilia Romagna Bölgesi, “Kötü hava koşullarından etkilenen bölgelerde etkili yardım vermek isteyen herkesin, faaliyetleri daha iyi organize edebilmek için Belediyelerle iletişime geçmesi gerekir”, altını çiziyor.

YENİ KIRMIZI ALARM – Bu arada, Romagna’nın dağlarında, alçak tepelerinde, ovalarında ve kıyılarında, Bologna’nın tepelerinde ve ovalarında hidrolik kritiklik için kırmızı alarm da Pazartesi günü onaylandı. Modena ovasında hidrolik kritiklik için turuncu alarm. Yine Pazartesi günü, günün merkezi saatlerinde Apennine bölgelerinde sağanak yağışlar da dahil olmak üzere yerel olarak dağınık zayıf yağmurlar bekleniyor. Romagna ve Bolognese Apennines’in engebeli bölgelerinde, son günlerde zaten aktif hale gelmiş olan heyelanların gelişimi ve evrimi için elverişli koşullar devam etmektedir.

SALI İÇİN BELGE – Bölge Başkanı Stefano Bonaccini’nin 23 Mayıs Salı günü Başbakan Giorgia Meloni ile Emilia-Romagna’nın sosyal ortaklarıyla yapacağı görüşmede hükümetin dikkatine sunulacak belge hazır. Çalışma ve İklim için Pakt tablosu, etkilenen Emilia-Romagna bölgesinin ekonomik iyileşmesi ve yeniden inşası için alınacak ana kararların tartışılacağı yer olmalıdır.

Avrupa Birliği Dayanışma Fonu kaynaklarına erişim, kamu hizmetlerinin sağlanması, altyapı restorasyonu ve etkilenen nüfusa ilk yardım ile ilgili faaliyetleri desteklemek için de gereklidir. Ve ayrıca yeniden yapılanma için idari ve usuli basitleştirme önlemlerinin belirlenmesi. Ayrıca, ilk acil durum aşaması tamamlandıktan sonra, örneğin ipoteklerin askıya alınması, Pnrr son tarihlerinden sapmalar ve teknik ve idari personelin atanması gibi konularda belediyeleri desteklemek için başka eylemlerin belirlenmesini Belediyelerle birlikte değerlendirin.

Halen devam eden ilk acil durum aşaması aşıldıktan ve hasar tespiti ve değerlendirmesi tamamlandıktan sonra, olağanüstü olanlar da dahil olmak üzere yeni programlama ve planlama araçlarına başvurarak hareket etmek gerekecektir. yeniden yapılanma planıheyelanlara ve hidrografik ağa özellikle atıfta bulunarak, hidrojeolojik istikrarsızlığın aksine bölgenin bakımı ve güvenliği.

Ortak talepler arasında, vergi ve sosyal güvenlik yükümlülükleri ile hukuk, ceza, idari ve vergi davalarında sürelerin durdurulması, duruşmaların ertelenmesi ve belge tebliğ ve bildirim sürelerinin ertelenmesi yer alıyor. Reggio Emilia, Modena, Bologna, Ferrara, Ravenna ve Forlì-Cesena eyaletlerinde Mayıs ayı başlarında kötü hava koşullarından etkilenen şirketler için son haftalarda tanınan ipotek dondurma uygulaması şimdi Rimini’yi de kapsayacak. Ancak bu saatlerde Bölge, bu askıya alma önlemlerini sağlamak için en çok etkilenen merkezlerin tam bir listesini hazırlamak için adımlar atmıştır.

Son olarak, bölgesel kredi konsorsiyumu ile birlikte, şirketlerin acil likiditesi için bölgesel bankacılık sisteminden kaynak sağlanması gerekli olacaktır. Kara ve demiryolu altyapısı tarafında, dün Bakan Salvini ile yapılan görüşmenin ardından, ekonomik faaliyetlerin yeniden başlaması için de bölgeye erişimin garanti altına alınması için gerekli kaynakların devreye alınması isteniyor.

Likidite açısından, doğal afetlerden etkilenen ve zarar gören bölgelerde yerleşik mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler lehine bir garanti fonunun etkinleştirilmesi gerekmektedir. İşçiler lehine ise, olağan yardım araçlarının ve gerekli sosyal güvenlik ağlarının, tarımda çalışan geçici işçiler ile mevsimlik, bağımsız ve kendi hesabına çalışanlar için özel bir önlemle etkinleştirilmesi gerekecektir. Bir ekonomik yardım planı tanımlanmalı ve doğal afetlerden etkilenen haneleri ve işletmeleri desteklemek için yeterli kaynaklar tahsis edilmeli ve ayrıca konut binalarının üretken kullanım ve kamu ve özel hizmetler için onarımı, restorasyonu ve yeniden inşası için hibe verilmesi.

Zarar gören faaliyetlerin üretimlerinin devamlılığını sağlamak üzere geçici olarak yer değiştirmesi lehine ve ayrıca bunlarla ilgili olanlar da dahil olmak üzere üretken, sınai, tarımsal, zooteknik, tarımsal-endüstriyel, ticari, zanaatkar, turistik, profesyonel ve hizmet faaliyetleri lehine olan katkılar afetlerden etkilenen, taşınır mal ve stokları ciddi zarara uğrayan, merkezleri veya üretim birimleri belediyelerde bulunan kurum ve kuruluşlara, vakıflara veya derneklere.