Hazine, Pandemi Konut Yardımı Kururken Devletler Arasında 377 Milyon Dolar Kaydırdı

Urfalı

Global Mod
Global Mod
WASHINGTON – Biden yönetimi, çoğu Cumhuriyetçiler tarafından kontrol edilen eyalet ve ilçelerden 377 milyon dolarlık federal acil konut yardımını geri çekti ve parayı daha fazla yardım isteyen eyaletlere yönlendirdi, New York, California ve New Jersey dahil.

İlk olarak 2020’de Kongre tarafından yürürlüğe giren 46 milyar dolarlık Acil Kira Yardım Programı, pandeminin neden olduğu gerilemeden kaynaklanan tahliye dalgasını önlemeyi başardı. Ancak, program sona erdikten sonra tahliyelerin artabileceğinden giderek daha fazla endişe duyan Hazine Bakanlığı yetkilileri, devletleri yoksul kiracılara yardımcı olmak için başka finansman kaynakları bulmaya zorlarken kalan fonların hiçbirinin harcanmamasını sağlamaya çalıştılar.

Son aylarda, Beyaz Saray yetkilileri harcanmamış fonları olan eyaletlerdeki valilere parayı eyaletlerindeki yerel yönetimlere devretmeleri için baskı yaptı. Şimdi bir adım daha ileri gidiyorlar, Montana, Nebraska, Güney Dakota ve Wyoming gibi nispeten az kiracılı eyaletlerden veya Alabama, Arkansas ve Teksas’taki birkaç ilçe de dahil olmak üzere yardımı verimli bir şekilde dağıtamayan bölgelerden nakit para çekiyorlar.

Para, sırayla, tahsis edilen miktarları tüketen dört eyalete yönlendiriliyor – Kaliforniya’ya 136 milyon dolar, New York’a 119 milyon dolar, New Jersey’e 47 milyon dolar ve 15 milyon dolar ek yardımla. Illinois, üst düzey bir yönetim yetkilisi tarafından sağlanan bir elektronik tabloya göre.

New York yetkilileri bu beklenmedik düşüşten memnundu, ancak bunun devlet tarafından talep edilen 1,6 milyar dolarlık ek yardımın çok gerisinde kaldığını söyledi.

“Bu daha iyi,” dedi, bölgesinde en yüksek tahliye ve yoksulluk oranlarına sahip olan Güney Bronx’un bulunduğu bir Demokrat olan Temsilci Ritchie Torres. “Ama ihtiyacımız olan şeye kıyasla kovada acınası bir düşüş.”

Ülkenin düşük gelirli kiracılarının kabaca üçte birine ev sahipliği yapan dört eyalet, tahliye riski altındaki kiracıların kiralarını geri ödemek için şimdiden milyarlarca dolar acil yardım harcadı ve uygun fiyatlı konutları gerekçe göstererek daha fazla finansman talep ettiler. kıtlıklar ve artan kiralar. Ocak ayında valileri – California’dan Gavin Newsom, New York’tan Kathy Hochul, New Jersey’den Philip D. Murphy ve Illinois’den JB Pritzker, hepsi Demokrat – Hazine Bakanı Janet L. Yellen’ı nakit parayı düşük harcama yapan eyaletlerden başka ülkelere kaydırmaya çağırdılar. Kiracıların “şimdi acil bir ihtiyaçla karşı karşıya olduklarını” söyleyerek hesaplarını açıkladı.

Hazine yetkilileri yeniden tahsisle yanıt verdi – ancak kuyunun kurumakta olduğunu ve eyaletlerin yakında tahliyeyi önlemek için kendi gelirlerini veya diğer federal pandemik yardım fonlarını kullanarak zor seçimler yapmak zorunda kalacağını açıkça belirtti. Başkan Biden’ın durdurulan sosyal harcama faturası tarafından desteklenmiş olabilecek girişimler.

“Acil durum kiralama programı milyonlarca aileyi evlerinde tutmaya yardımcı oldu, pandeminin ekonomik maliyetlerini azalttı ve tahliyeyi önlemek için ülke çapında daha önce var olmayan bir sistem kurdu” dedi. Programın uygulanmasını denetleyen Wally Adeyemo bir röportajda söyledi.

“Bu fonlar tükenirken, Hazine, eyalet ve yerel yönetimleri tahliyeleri önlemek ve diğer kaynakları kullanarak uygun fiyatlı konut inşa etmek için uzun vadeli stratejilere yatırım yapmaya teşvik ediyor. ,” ekledi.

Trump yönetimi altında başlatılan ve Bay Biden’ın ekibi tarafından hızlandırılan program, eyalet hükümetleri başvuruları işlemek, uygunluğu belirlemek ve nakit dağıtmak için yeni sistemler oluşturmaya çalışırken, yavaş bir başlangıç yaptı.

Ancak, kısmen Beyaz Saray yönergelerinin doğrulama gereksinimlerini gevşetmesi sayesinde, 2021’in sonlarında çoğu yerel sistem çalışır durumdaydı.

Princeton Tahliye Laboratuvarı tarafından geçen hafta yayınlanan bir analize göre, federal ve yerel tahliye yasaklarıyla birleştiğinde muazzam miktarda nakit akışı 2021’de yaklaşık 1,35 milyon tahliyeyi önlemeye veya geciktirmeye yardımcı oldu. Tahliyeler son aylarda bazı şehirlerde arttı, ancak pandeminin ilk vurduğu zaman tahmin edilen seviyelerin altında kaldı.

Hazine Bakanlığı’nın geri aldığı yardımların çoğu Batı, Ortabatı ve New England’daki, kişi başına düşen gelirleri nispeten yüksek ve kişi başına düşen kiracı yüzdelerinin düşük olduğu eyaletlerden geliyor. Ancak paranın bir kısmı, yerel yetkililerin çeşitli siyasi ve lojistik nedenlerle fonları ödeyemediği ülkenin en yoksul eyaletlerinden bazılarından çekiliyor.

Alabama, örneğin, yaklaşık 263 milyon dolarlık toplam tahsisattan 42 milyon dolar kaybediyor. Eyaletin konut ajansının bir sözcüsü, devlet konut yetkililerinden, Hazine Bakanlığı’nın yardım kararlarını verirken “Alabama’nın ev sahiplerine göre kiracı oranının daha düşük olduğunu düşünmediğini” ve genel bir ihtiyaç eksikliğinin “aşağıya doğru gittiğini” iddia eden bir not verdi. uygulamalar üzerindeki baskı”.

Ancak başvuranlar ve konut grupları, devletin paraya erişimi zorlaştırdığından ve programı yürütmek için kiralanan bir şirketin düşük gelirli kiracıların büyük bir yüzdesini reddettiğinden şikayet ettiler.

Pandemi sırasında bir dizi federal gıda, barınma ve yoksullukla mücadele yardımını dağıtmakta yavaş olan Batı Virjinya, buna rağmen 39 milyon doları iade etmek zorunda kaldı. devlet yetkililerinin daha fazla kiracıyı başvurmaya teşvik etmeye yönelik son çabaları. Ve çabalarını organize etmesi aylar süren Arkansas, üst düzey yönetim yetkilisinin sağladığı çeteleye göre 9 milyon doları geri veriyor.

Biden yönetimi, fonları eyalet sınırları arasında kaydırmaktan kaçınmayı umarak, bunun yerine valilerle kendi eyaletlerindeki ilçe ve şehirlere harcanmamış yardım göndermek için pazarlık yapmayı tercih etmişti. Geçen yılın sonlarında Beyaz Saray Arizona, Georgia, Louisiana, Wisconsin ve diğer eyaletleri gönüllü olarak yaklaşık 875 milyon doları eyaletlerinde paraya en çok ihtiyaç duyan şehir ve ilçelere aktarmaya ikna etti.

Yine de yönetim yetkilileri, fonlarını kaybeden devlet görevlilerini gücendirmekten çok, onları daha da fazla geri almak isteyen Demokrat valilerin beklentilerini azaltmakla ilgileniyor.

Biden yönetiminin pandemi yardım programlarını denetleyen Gene Sperling, “Başlangıçta bazı gerçek zorlukların üstesinden gelmek zorundayken, beş milyon savunmasız kiracıya yardım etmeyi başardık” dedi. Şu anda en büyük şikayetin “fonlar o kadar hızlı hareket ediyor ki, yeniden tahsis edilecek çok az şey kalması” olduğunu söyledi.