hayatına son verdiği argüman edilen Beyzanur Fidan’ın ağabeyi: Kardeşimin eşi tarafınca öldürüldüğünü düşünüyorum

taklaci09

Global Mod
Global Mod
İzmit’te, meskeninin yatak odasında meyyit bulunan Beyzanur Fidan’ın (22) intihar ettiğini argüman eden 3 aylık eşi Ömer Fidan’ın (27) ‘Eşi taammüden öldürmek’ hatasından yargılandığı davada, sanığın olay günü 112 görüşmesinin ses kayıtları incelenmek üzere uzmana verildi. Beyzanur’un ağabeyi Berkay Özel bundan evvelki duruşmada tahliye edilen sanık Ömer Fidan’ın şiddete meyilli olduğunu belirterek, “Kardeşimin intihar etmediğini, Ömer tarafınca öldürüldüğünü düşünüyorum” dedi.

Olay, geçen yıl 21 Mart’ta, Alikahya Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. 112 Acil Davet Merkezi’ni arayan Ömer Fidan, 3 aylık eşi Beyzanur Fidan’ı yatak odasında hareketsiz bulduğu ihbarında bulundu. Konuta gelen sıhhat grubu, Beyzanur Fidan’ın mevtini kuşkulu bulunca polis, Ömer Fidan’ı gözaltına aldı. Eşinin intihar ettiğini öne süren Fidan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ömer Fidan hakkında Kocaeli 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Eşi taammüden öldürmek’ cürmünden dava açıldı.

Davanın 17 Mart’ta görülen duruşmasında, belgeyi inceleyen uzman söz verdi. Beyzanur Fidan’ın vefatına dair yaptığı incelemeleri mahkeme heyetine anlatan eksper, “Olayın intihar mı, cinayet mi olduğuna dair yüzde 100 bir kanaate varamayız. Lakin hem intihara birebir vakitte cinayete dair kanıtlar vardır. Yüzde 51 ihtimalle olayın intihar olduğu kanaatindeyim” dedi.

Bunun üzerine mahkeme heyeti orta karar alıp Ömer Fidan’ın yurt dışına çıkış yasağı ve mesken mahpusu kaidesiyle tahliye edilmesine karar verdi.

Ses kaydı incelenecek

Davanın görülmesine bugün de devam edildi. Duruşmaya tutuksuz sanık Ömer Fidan, Beyzanur Fidan’ın ailesi ve avukatlar katıldı. Mahkeme heyetinin evvelki celselerde talep ettiği 112 görüşmesinin ses kayıtlarının Kocaeli Vilayet Sıhhat Müdürlüğü tarafınca gönderildiği görüldü. Salonda dinlenen kayıtta Ömer Fidan’ın “Acil ambulans istiyorum. Ne olur? Beyza, Beyza” dediği duyuldu. Mahkeme, ses kaydının uzman tarafınca incelenmesi maksadıyla duruşmayı 5 Temmuz’a erteledi.

Duruşma daha sonrası Beyzanur Fidan’ın ailesine takviye veren Bayan Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kocaeli Adliyesi’nin önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Yazgı Şahin, “Bilirkişi, Beyzanur’un vefatına ‘yüzde 51 intihar olabilir’ dedi. çabucak hemen kuşkular giderilmemesine karşın geçtiğimiz duruşmada Beyzanur’un evli olduğu erkeğin tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Kuşkulu bayan vefatlarında süreç titizlikle yürütülmeli, faillere cüret verilmemelidir” dedi.

Beyzanur’un ağabeyi Berkay Özel, “Kardeşim vefat etmeden 15 gün evvel annemi arayarak hüngür hüngür ağlıyordu. Kardeşim anneme Ömer Fidan’ın kendisinin boğazına sıktığını ve onu nefessiz bıraktığını söylemiş oldu. Ben de konuttan apar topar çıkarak kardeşimi gidip aldım. Gece kardeşim Beyzanur, Ömer’le konuşmuş ve bizim konuttan ayrılmış. Bu hadiseden yaklaşık 15 gün daha sonra da cenazesini almaya gittik. Ömer Fidan, şiddete meyilli bir insandır. Geçmiş evliliğinde de bayana şiddet, hakaret ve tehditlerinin olduğu biliniyor. Ben kardeşimin intihar etmediğini, Ömer tarafınca öldürüldüğünü düşünüyorum. Benim kardeşim intihar etmeyecek pozitiflikte bir insandı” diye konuştu.

“Cinayet olduğunu düşünüyorum”

Beyzanur’un babası Hasbi Özel ise, “Olayın cinayet olduğunu düşünüyorum. Dünyanın hangi ülkesine giderse gitsin bu evraktan cinayet çıkar. Adalete baştan beri güvenmiştim, artık de güveniyorum, inşallah adalet bizi yanıltmaz. Olay gecesi evdeydim, eşim beni kaldırarak Beyza’nın öldüğünü söylemiş oldu. Bu süreçte kalp krizi geçirdim” dedi. (DHA)