“Hassas Valditara teklifi, ayrı sınıflara hayır, özel ders ve arabuluculara evet”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Herhangi bir çözümün teşvik eden bir yaklaşıma dayanması gerektiğine inanıyorum
içerme aktif Çeşitliliğe bir engel olarak değil, bir kaynak olarak değer veren tüm öğrenciler arasında. Esastır Yabancı öğrencileri İtalyan sınıf arkadaşlarından ayırmadan dilsel ve akademik becerilerini geliştirmelerini destekleyen kapsayıcı öğretim stratejileri uygulamak“. Böylece, Palazzo Madama'daki yedinci Kültür ve Eğitim Komisyonu üyesi Forza Italia senatörü Mario Occhiuto, Adnkronos'a, Eğitim Bakanı ve Merit Valditara'nın sınıflardaki çocukların çoğunluğunun İtalyan olması gerektiği yönündeki açıklamasına yanıt veriyor ve bu yönde çalışmamız gerektiğini söyledi.

“Şunu söyleyelim Bakan Valditara'nın öne sürdüğü teklifin hassasiyetinin farkındayım
yabancı öğrenciler için ayrı sınıfların açılmasına ilişkinBu öğrencilerin, özellikle İtalyanca ve matematikte eksiklikleri olanların İtalyan okul sistemine entegrasyonunu iyileştirme niyetiyle – kendisi belirtiyor – her öğrencinin gerekli becerilere sahip olabilmesi için okul entegrasyonuyla bağlantılı zorlukları ele almanın öneminin farkındayım. aynı öğrenme fırsatları, ancak bunun ayrımcılık yaratmadan veya tecrit durumları yaratmadan gerçekleşmesi önemlidir“.

İlginç olabileceğini düşünüyor inceleyin ve muhtemelen benimseyin
yurtdışındaki Fransız okulları modelitarafından yönetilen Aefe, Fransa Dışişleri ve Uluslararası Kalkınma Bakanlığı başkanlığındaki, çok dillilik ve dil entegrasyonu ihtiyacı ile karakterize edilen Ajans? “Evet, katılıyorum. Mükemmel bir fikir gibi görünüyor, ancak başka çözümler de olabilir, örneğin eğitim teklifini aşağıdakilerle güçlendirmek gibi: özel ders programlarıkullanımı kültürel aracılarve ders dışı etkinliklerin teşviki Farklı kökenlerden gelen öğrenciler arasında toplantıları ve kültürel alışverişi teşvik eden. Occhiuto, bu tedbirlerin, sosyal güvenliği tehlikeye atmayacak şekilde tasarlanması ve uygulanmasının çok önemli olduğu sonucuna varıyor. sosyal uyum ve entegrasyon. Herkesin ihtiyaçlarını karşılayan dengeli çözümler bulmak için bakanlık, eğitim kurumları, öğrenciler ve aileleri arasındaki diyaloğun sürdürülmesi önemli olacaktır”. (Yazan: Roberta Lanzara)