Hâkim Hüseyin Varlıklı, İmamoğlu yazısına erişim pürüzü sonucu aldırmış

taklaci09

Global Mod
Global Mod
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu‘nun kamu bakılırsavlisine zincirleme hakaret cürmünden yargılandığı davada mahpus cezası vermeyi kabul etmediği için davadan alındığı sav edilen hakim Hüseyin Zengin, Cumhuriyet müellifi Barış Terkoğlu’nun kelam konusu iddiayı aktardığı yazısına erişim pürüzü aldırdı.

Cumhuriyet müellifi Terkoğlu, engellenen yazısıyla ilgili “Yeni paralel devletin şantaj dosyaları” başlıklı köşesinde şunları paylaştı:

“Hâkim Hüseyin Güçlü, nazaranvi gereği, konuşmak istesem de konuşmadı. Lakin yakın etrafı, yaşananların açığa çıkmasının ‘onu güç durumda bıraktığını’ söylemiş oldu. Söylenene göre, bir fazlaca meslektaşı, hâkim Zengin’i arayıp ‘Başın kedere girecek’ diyerek ikazda bulunmuş. Haksızlar diyemem. Hakikaten Hâkim Güçlü de bu biçimde düşünmüş olacak ki yazdığım yazıya erişim mahzuru sonucu aldırdı.

İstanbul 2. Anadolu Sulh Ceza Hâkimliği’nin aldığı karara bakıyorum. Yoksa yanlış mı yazdım diyorum. Lakin yok… Karar şundan ibaret:

‘Dosya kapsamında yapılan inceleme sonucunda; talepte bulunulan haber içerikleri dikkate alındığında, talepte bulunanın isteği haricinde isim ve soy ismi kısaltılmadan olduğu üzere verildiği, bu tarafıyla kişilik hakkı ihlal edildiği kanaatine varılarak talepte bulunanın isim ve soy ismiyle ilgili içeriklerin çıkarılmasına dair karar kurulmuştur.’

Yani mahkeme diyor ki: ‘Yazılanlar palavra diyemem, keşke hâkimin ismini H. Z. diye yazsaydın!’ Yeni bir yargı kanunu daha bu biçimdece devreye girmiş oldu!”

TIKLAYIN – Barış Terkoğlu: Muhakkak ki hâkim ve savcılara, “gerektiğinde vurulmak üzere” hazırlanan şantaj belgeleri var