Göçmenler, Meloni: “Arnavutluk'la anlaşma işe yarayacak”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Engellerin olacağını hesaba katmıştım” ama “İtalya-Arnavutluk protokolü işe yarayacak”. Başbakan Giorgia Meloni, Ulusal Modern Sanat Galerisi'nde 'Il Tempo'nun 80. yıl dönümü partisinin konuğu oldu. “İtalyan ve Avrupa hukukuna tamamen uygun olarak belirlediğimiz bir modelin ortadan kaldırılmasına izin vermeyeceğim çünkü siyasetin bu okumayla ve göçün nasıl yönetilmesi gerektiğiyle aynı fikirde olmayan bir kesimi var. İlerlemeye kararlıyım” diyor başbakan, gazetenin editörü Tommaso Cerno ile röportaj yapıyor.

Başbakan, Roma Mahkemesi'nin Arnavutluk'ta göçmenlerin merkezde gözaltına alınmasını reddeden cezayı da “mantıksız” olarak nitelendirdi. İtalya-Arnavutluk protokolüne ilişkin muhalefetin hazineye zarar verdiği yönündeki iddialarına ilişkin ise, “Süper ikramiye ve tekerlekli sandalye isteyenlerin hazineye zarar verdiği suçlamaları da istemedi…”

Başbakan, Romalı yargıçların kararını eleştirdi çünkü kendisine göre bu karar “Arnavutluk meselesini değil, belirli ülkelerden gelen tüm yasadışı göçmenleri” ilgilendiriyordu. Meloni, yargıçların “Avrupa Mahkemesi'nin bir kararına atıfta bulunduğunu, ancak düzensiz kişilerin tutuklanmasının onaylanmamasının çok daha erken başladığını” belirtti. Meloni'ye göre “Arnavutluk meselesi önemli, bu cümlenin yürütmeninkinden çok farklı bir vizyon yaklaşımı tarafından dikte edildiğini düşünüyorum”.

2 yıllık hükümetten sonra bütçe

Geri dönebilseydi ne yapmazdı? Başbakan Giorgia Meloni, “Belki bir daha aday olmazdım…” diye espri yapıyor. “Aklıma hiçbir şey gelmiyor. Değerlendirmede mutlaka hatalar vardı, işler iyi çıktı, bazıları da kötü. Ama benim kişisel değerlendirmem şu ki vicdanımla barışıkım ki vicdanım çok agresif, eli ağır bir kız. Daha fazla çalışıp, daha fazla şevk, tutku ve fedakarlık yapamazdım” dedi Başbakan.

Manevra ve asgari emeklilik maaşı

Başbakan, M5S'den gelen eleştirilere yanıt vererek, “2025 için 30 milyar dolarlık bir manevra yaptık ve 2025 için de İtalyanların evlerinin yüzde 4'ünden azının, özellikle de ikinci evlerin yenilenmesine hizmet eden 38 milyar avroluk süper ikramiye ödemek zorundayız” dedi. Lider Giuseppe Conte asgari emekli maaşlarındaki artışlarla ilgili. “Bu kaynaklarla asgari emekli maaşını her asgari emekli için 20 bin avro artırabilirdik.”

Başbakan, hükümetin çıkardığı bütçe yasasının “vergileri artırmayacağını” ve “hesapları düzenli tutacağını” garanti etti. Meloni, önümüzdeki yılın zorluğunun “orta sınıfa” yönelik vergi indirimine müdahale etmek için “daha fazla paraya sahip olmak” olacağını ekledi.

Liguria'da bölgesel

Liguria'daki bölgesel seçimler için “İyimserim ama batıl inançlardan dolayı bu konuları önceden konuşmayı sevmiyorum. Kimsenin bu konuda konuşmaması beni iyi düşündürüyor ve bunu kabul ettiği için Marco Bucci'ye teşekkür etmek istiyorum.” adaylık: Hastalığına rağmen kendisini aday göstermesinin saldırılarını değerlendirdim, bence çok cesur bir seçim yaptı: ne kadar zamanımız olduğunu hiçbirimiz bilmiyoruz, fark bu zamanı nasıl harcadığınızdır.”

Maxxi randevuları

“Ajanslardan, bakan Giuli'nin şu anki istifa eden kabine başkanı ile geçmişi Melandri'nin Maxxi'yi yönettiği zamanlara kadar uzanan başka bir kişi arasında çıkar çatışması iddiası olabileceğini anlıyorum. Bu atamalar kendisi tarafından yapılmadı.” Giuli ” diyor Meloni, Kültür Bakanı Giuli'nin kabine başkanı Francesco Spano'nun istifasına yol açan olayla ilgili Raporun ön izlemeleri hakkındaki bir soruya yanıt olarak. O zaman orada olanlardan hesap sormamız lazım, neden “Rapor soruşturması” şimdi çıkıyor?

Meloni'ye hediye olarak arnavut kaldırımı

Röportajın sonunda 'Il Tempo'nun yönetmeni Tommaso Cerno, Başbakanı bir kutunun içine yerleştirilmiş bir parke taşıyla onurlandırdı. Roma'nın ve Roma dünyasının sembolü.

Ayrıca okuyun