“Giorgia konusunda yanılmışım”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Gianfranco Fini suçluluğunu yineliyor: “Giorgia Meloni'nin siyasi bir topluluğu yeniden oluşturabileceğine inanmadım Alleanza'nın eski lideri, o da insandı: Yanılmışım, o küçük, özgün bir başyapıt inşa etti, eğer bugün hak hükümetin hakkıysa, bu, siyasi saygınlığı sağa geri kazandırmaya yönelik siyasi sezgiden kaynaklanmaktadır”, dedi Alleanza'nın eski lideri. Senato Nazionale kitabının sunumunda konuşan “Sağdaki meteor. Fini, Fini'ye Karşı: Giorgia Zamanında Gelecek ve Özgürlük Örneği”, Carmelo Briguglio.

Ve Fratelli d'Italia'da “dışlanmaya” son verilmesini isteyenler var İtalyan sağının çehresini sonsuza kadar değiştiren Fiuggi dönüm noktasının kahramanı olan eski Oda başkanına doğru. The Adventure'da Fini'yi takip eden Fdi senatörü Roberto Menia, “Diğer figürler veya durumlar konusunda son derece hoşgörülü olanların, pek çok kişinin kendisine çok şey borçlu olduğu Gianfranco Fini'ye karşı sert bir lanetleme memoriae tavrı sürdürmeye devam ettiğini belirtmek isterim” dedi. Silvio Berlusconi ile aradan sonra Gelecek ve Özgürlük.

Etkinliğin konuğu Senato Başkanı Ignazio La Russa, Fini'nin MSI'dan AN'ye geçişte oynadığı rolün önemini şöyle dile getirdi: “Fini'yi bu yolun temel taşı olarak görmeden hakkın yolu hayal edilemez. Devletin ikinci yetkilisi, Gianfranco olmasaydı nostaljik sağdan Avrupa sağına geçiş olmazdı” diyen Fini, onun aktif politikaya dönüş olasılığını bir kez daha dışladı (“var her mevsimde erkek yok, zamanı durdurmanın ve hiçbir şey olmamış gibi davranmanın imkanı yok”, eski AN bir numarasının sözleri).

Menia'ya göre, “Fini'ye artık basit bir misafir muamelesi yapılamaz”. Fdi senatörü, özellikle Giorgia Meloni'nin partisinin çevrelerinde, Ulusal İttifak'ın eski başkanına yönelik aşırı “şeytanileştirme”ye dikkat çekiyor: “Özellikle diğer insanlara veya davranışlara gösterilen hoşgörüyle karşılaştırıldığında abartılı ve adaletsiz bir davranış.. .” “İtalyan sağına bu kadar çok şey veren bir adama karşı hesapları kesin olarak kapatmanın ve bu tutumu aşmanın zamanı geldi. Elbette Fini hatalar yaptı ama bu ailenin siyasi tarihinde derin bir iz bıraktığı inkar edilemez” “, diyor Menia tekrar.

Kendisine Fdi'nin Fini'deki siyasi rolü tanıyıp tanımaması gerektiğini soranlara parlamenter şu yanıtı veriyor: “Fini'nin İtalya Kardeşler'e üye olmayı arzuladığını düşünmüyorum”. Menia'nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olduğu An Vakfı ise farklı bir tartışmayı hak ediyor: “AN'ın kurucusu Fini'nin bunun bir parçası olmamasını şaşırtıcı buluyorum. Onu orada bulmamız doğal olurdu. Bu, kesin bir barışı tesis edecek ve onun tarihsel katkısının tanınmasını sağlayacak doğal ve tutarlı bir jest olacaktır.”

İtalya Kardeşler'in yardımcısı ve Milan sağının tarihi yüzü Riccardo De Corato için, “Fini'nin bugün yaptığı harika bir jest. Ancak sağdaki büyük aile albümüne tam bir dönüş için hâlâ gidilecek çok az yol var. “Fini'nin söyledikleri – De Corato'ya göre – özellikle Meloni açısından önemli, Fini o sırada yaptığı hatanın farkında. . Fini'nin Fli'yi kurma seçimi sırtımızı duvara dayadı ve başka yollar seçmemize neden oldu.” Ancak o zamandan bu yana köprünün altından çok sular aktı: “Artık hükümetteyiz ve inanıyorum ki biz de bir alan verebiliriz. Fini için. Ancak Milano'nun eski belediye başkan yardımcısı, atılması gereken bazı adımların olduğu sonucuna varıyor. Bu kesinlikle en önemlisidir. Fini ne yapması gerektiğini biliyor, ona söylememe gerek yok.”