Giogiò'nun siyasetteki annesi mi? “Avrupa Şampiyonası adaylığına evet derim”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Napoli'de sokakta önemsiz nedenlerle öldürülen genç müzisyen 'Giogiò' olarak bilinen Giovanbattista Cutolo'nun annesi Daniela Di Maggio, siyasete olası katılımını anlatıyor. “Siyaset karmaşık bir şeydir. Şu ana kadar kimse benden kaçmamı istemedi
. – Adnkronos'a şunu söylüyor – FdI beni Avrupa Şampiyonası listesinde ister mi? Eğer bilseydim, Avrupa'ya giderek, taahhüdümle, İtalyan tarımına, Made in Italy'ye, sağlık hizmetlerine zarar veren saçma yasaların değiştirilmesine etki edebilirdim. Bir başvuruya evet derdim. Kaçardım.” Fratelli d'Italia'nın (Il Foglio gazetesinde çıkan) söylentilerin ardından söylediği sözler Napoliten konuşma terapistini Güney'deki sivil toplumun yüzü olarak düşünüyor olurdu Listelerin Haziran ayında yapılacak Avrupa seçimlerinde sunulması bekleniyor.

“Napoli ve İtalya'nın sözcüsü olurdum”


Kendisini “siyasi bir ruhla” canlandırmadığını söyleyen Di Maggio, “Napoli ve İtalya'nın sözcüsü olurdum” diye açıklıyor. Ancak şu anda Giogiò'nun annesi kendisine herhangi bir teklif gelmediğini belirtiyor: “Ben hala öldürülen bir müzisyenin annesiyim. Şu ana kadar bana böyle bir şey sormama inceliğini gösteren çok insancıl insanlar buldum. doğru an olduğunu düşünmüyorum”. Ancak dönüm noktası yakın olabilir. “Siyaset zordur, bazılarına göre fizikten daha karmaşıktır. Muhtemelen ben zaten farkında olmadan siyasetin içindeyim, 'sivil' olarak örneğin Gozzini yasasını değiştirmek için çalışıyorum. Bu sizi kısa sürede Salvatore Parolisi'den kurtarır” diyen Di Maggio, şunun altını çiziyor: “Bu dönemdeki siyasi eylemim istem dışı, ruhumdaki kötülük tarafından yönlendiriliyor ve beni adalet aramaya sevk ediyor.”

Giogiò'nun annesinin bağlılığı her şeyden önce reşit olmayanlar meselesine odaklanmıştır: “Sivil taraf olamayacağım bir duruşmaya başlamak zorunda kalmam çok saçma. Oğlumu öldüren çocuk zaten şartlı tahliye ile serbest kalmıştı. Kendini kötülüğe adamış bir insan. Alaycı bir kanun yüzünden kendini serbest kalmış buldu: Böyle bir suçluyu sınava tabi tutamazsınız. Eğer Ostellari'yi sınavdan çıkarmasaydım, muhtemelen katil oğlumun avukatıydı. Di Maggio, Lig'in Adalet Müsteşarı'nın Caivano kararnamesine, suç işleyen reşit olmayanlar için denetimli serbestliğin durdurulmasını da dahil etme taahhüdünü hatırlatarak devam ediyor: cinayet, tecavüz ve ağırlaştırılmış soygun gibi ciddi suçlar. Sanremo'nun açılış gecesinde Ariston'da yaptığı konuşmayla 16 milyondan fazla izleyiciyle TV reytinglerinde zirveye ulaşan Giogiò'nun annesi, “Burada muhtemelen siyasete karışmaya başladım” diyor.

“Giorgia Meloni ile tanıştım, duygulandı: Ondan küçüklere karşı sorumluluk almasını istedim”



Öldürülen müzisyenin annesi, Ekim ayında Palazzo Chigi'de Başbakan Giorgia Meloni tarafından kabul edildi ve onunla “çok kurumsal olmayan, çok insani” bir ilişki kurdu. Di Maggio ayrıca Adnkronos'a şunları söyledi: “Onunla tanıştığımda ilk olarak ona ne dedim Başkanı. Sonra ona şunu söyledim: Sana Giorgia diyorum çünkü benimle empati kurman gerekiyor… Benim yerimde bir anne olarak ne yapardın? Gözleri yaşlarla doldu. Ben de ondan yardım istedim. : Oğlum ve Napoli'de kalan tüm çocuklar için bir şeyler yapılmalı. Makine oradan çalıştırıldı. Giogiò'nun cenazesinde siyasetin tüm renkleri vardı.” Di Maggio'nun Lig lideri Matteo Salvini için de (“çok sıcakkanlıydı”) ama her şeyden önce İçişleri Bakanı Matteo Piantedosi için olumlu sözleri var: “Onu insanlığından dolayı takdir ettim. Sanki bir kişiyle konuşuyormuşum gibiydi.” Erkek kardeş “.

Peki Giovanbattista'nın annesi adaleti değiştirmek için mi sahada? “Kendimizi şiddete alışkın bir toplumda buluyoruz, çünkü İtalyan yasaları cezalandırılmayı garanti etmiyor: sonradan hiçbir şey olmayacağını bilerek suç işleyen bir insan sürüsü yaratıyorlar. Buna izin verirsek artık dışarı çıkamayız. , alışveriş bile yapmayın. Kötülüğün siyaseti devreye giriyor.”


(İle ilgili Antonio Atte)


Ayrıca okuyun
 
Üst