Fernando Muslera: “Bu kulübün modülü olmak benim için büyük bir şeref”

Leila

Global Mod
Global Mod
Galatasaray Futbol A Ekibi Kaptanı Fernando Muslera, yayıncı kuruluşa özel açıklamalarda bulundu.

Sakatlık sürecini atlatarak sağlıklı biçimde kalesine dönmesi hakkında Muslera, “Son iki yılı değişik zorluklarla geçirdiğim. Uruguay’da söylemiş olduğimiz üzere bu, yollarda karşımıza çıkan ufak taşlardır. Bunların etrafından geçmeyi ve devam etmeyi bilmemiz gerekiyor. Ben de buna odaklandım. Hekim Yener, tıbbi takımıyla birlikte bana epey yardımcı oldu. Bacağımda ve diz kapağımda rahatsızlık vardı. Fadıl Hoca da yardımcı oldu. Bosna’ya gidip orada terapi formları öğrendi. Günün sonunda bütün sıhhat takımına müteşekkirim. Onlar yardımıyla alanlara en kısa müddette dönebildim.” diye konuştu.

“KALABİLDİĞİM EN UZUN MÜDDET BOYUNCA GALATASARAY’DA OLMAK İSTİYORUM”

Galatasaray’da geçirdiği başarılı senelera mümkün olan en uzun mühlet devam etmek istediğini vurgulayan Uruguaylı file bekçimiz kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Galatasaray’a geldiğim vakit burada şampiyonluklar kazanmak, oyunculuğumu ve nasıl bir insan olduğumu göstermek istiyordum. Biroldukça şampiyonluk kazandık. Elimden geldiğince performansımı geliştirmeye çalıştım. Kendimi gösterdim. Memnun yıllar geçirdim. Benim için özeldi.”

“Uruguay Ulusal Takımı’na girmem gurur duyduğum bir andı. Her vakit kendimi geliştirmeye odaklandım. Saha içerisinde kaleci olarak en son oyuncusunuz. Ardınızda kimse yok. ötürüsıyla daha az kusur yapma lüksünüz var. yıllar ortasında kendimi daha az yanılgı yapmaya odakladım. yıllar geçtikçe, daha düzgününü yapmaya başladıkça kendimden daha şad olmaya başladım.”

“GALATASARAY BENİM EVİM”

Galatasaray’ın kendisi açısından manası sorulan Muslera, “11 yıl evvel verdiğim cevabı yenidenlayacağım. Her vakit birebir yanıtı vermeye devam edeceğim. Galatasaray benim meskenim. Türkiye benim konutum. Burada kalabildiğim en uzun mühlet boyunca kalmak istiyorum. Zira burası benim meskenim.” dedi.

Galatasaray haricinde ekip tutan taraftarların da sevdiği bir isim olmasının gurur verici olduğunu söyleyen kaptanımız, “Gerçekten benim için büyük bir gurur. Dışarıda gezdiğimde, ben yahut ailemden biri markete gittiğinde, sokaklarda gezerken Galatasaray haricinde Fenerbahçe’den, Beşiktaş’tan ve öteki ekipten beşerler gelip fotoğraf çekilmek istiyorlar. Bu sevgi ve hürmete sahip olmak benim için büyük bir gurur.” yorumunu yaptı.

“İDOLİZE EDİLMEK BÜYÜK GURUR”

Genç futbolcular tarafınca örnek alınmasının kendisini keyifli ettiğini söz eden Nando, “Küçükken benim de idolüm vardı. Bir düzeye gelip öteki beşerler tarafınca idolize edilmek inanılmaz bir gurur. Dışarıda küçük çocukların Muslera yazan formalar giydiğini görüyorum. Bu da beni çok keyifli ediyor.” dedi.

Genç oyunculara vakit tanınması gerektiğini lisana getiren Muslera, “Genç oyuncularla, büyük potansiyelli oyuncularla ileriye dönük plan yapmak bir müddetçtir. Sonuçta yalnızca oyuncu olarak değil hayatta da bu geçerli. Genç beşerlerle çalışmak istiyorsanız onlara biraz vakit tanımak gerekiyor. Bugün transfer olan oyuncularımız yarın öbür yere gidecek diye düşünmemek lazım. Bu süreç ortasında gelişme sağlanabiliyor. Ben de bunun gerisindeyim. Genç oyunculara talih verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bence yanlışsız olan bir davranış biçimi.” halinde konuştu.

Avrupa’daki âlâ performansın tersine ligdeki durumun niçini sorulan Uruguaylı eldiven, “Bunu söylemek epey kolay değil. Biroldukça niçini olabilir. Asıl sebinin konsantrasyon olduğunu düşünüyorum. Zira kimi vakit epey kuvvetli periyottan geçen gruplarla çaba etmen gerekebiliyor. O denli bir ekiple gayret ederken daha konsantre oynuyorsun. Daima hamle yapalım diye düşünürken ligde rakip grup bize gol atabiliyor. Bu, ligde birkaç defa başımıza geldi. Onla alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Marcao ve Nelsson’un geleceği parlak âlâ oyuncu olduğunu lisana getiren Muslera, “Onlar için bu biçimde şeyleri duyduğum vakit keyifli oluyorum. Kendilerine epey dikkat ediyorlar ve fazlaca profesyoneller. Kendilerini çalışmalarına adıyorlar. Gün ortasında ne yapmaları gerektiğini fazlaca düzgün biliyorlar. Kendi gelişimlerine değer veriyorlar ve onlar ismine memnun oluyorum. Avrupa’daki hayli büyük kadrolarda oynama talihleri olabilir. İkisi de inandığım oyuncular.” tabirlerini kullandı.

Gomis, Semih’in ekibe olgunluk kattığının altını çizen efsane kalecimiz, “İkisi de fazlaca tecrübeli. Bir kadro, genç oyunculardan oluştuğu vakit bu biçimde tecrübeli oyunculara muhtaçlık duyuluyor. Bafe’nin bir kelamı öbür oyuncunun gelişmesine katkı verebiliyor. Birebir biçimde Semih de yardımcı oluyor. 2011’den beri kadro arkadaşım. Çok bedelli insanlar…” dedi.

“PEÑA BÜYÜK BİR KALECİ”

Omar’ın dönüşü hakkında Muslera, “Omar epey profesyonel bir oyuncu. Kendine epey dikkat ediyor ve bu süreç ortasında buna devam etti. Oraya ekibime dayanak olmaya gitmiştim. Onu orada oynuyorken gördüğümde epeyce memnun oldum. Yaşadıklarını yalnızca kendisi ve ailesi biliyor. Biz dışarıdan ona elimizden geldiğince dayanak olmaya çalıştık. Omar oynayıp maçı kazandığımız için fazlaca memnunuz. Soyunma odasında biraz gözleri doldu. Çok duygusal ve hoş bir andı.” diye konuştu.

Iñaki Peña hakkında Muslera, “Büyük bir kaleci ve büyük bir insan. Yeterli bir kaleci ve geldiği yeri biliyoruz. Barcelona dünyanın en düzgün ekiplerinden bir tanesi. Çok hürmet duyduğum ve sevdiğim bir insan. Mesleğinde her vakit ona büyük muvaffakiyetler diliyorum.” dedi.

İsmail Çipe’nin güç bir anda kaleye geçtiğini ve kaleciliğin tabiatı gereği tenkide daha fazla açık olduğunu lisana getiren Muslera, “Takımın güç bir durumunda geldi. Hala bunu çözme sürecindeyiz. Kaleci olmanın getirdiği sıkıntı durumlar var. söylemiş olduğim üzere son oyuncusunuz, ardınızda kimse yok. bu biçimde bir durumda yanılgı yaptığınız vakit daha epey göze batıyor. Forvet oynuyorsanız, 5 tane gol kaçırırsınız; lakin altıncısında attığınızda o beş tanesi unutulur. Kaleciyken birebir biçimde olmuyor. Futbol o açıdan adil değil. Kaleciler her şeydilk evvel beşerler. O hayli kibar bir insan. Tüm ruhumla onu epeyce seviyorum. kimi vakit tenkitler biraz yoldan çıkabiliyor. Çok güç bir periyotta güç bir bakılırsavi yerine getirmeye çalıştı.” halinde konuştu.

“TORRENT İLE ŞAMPİYONLUKLAR KAZANMAK İSTİYORUZ”

Teknik Yöneticimiz Domenec Torrent’in ve grubunun idmanlarından ve ekibi geliştirme gücünden hayli keyifli olduklarını söyleyen Fernando Muslera, “Çok büyük bir hoca. Çok büyük kulüplerde çalıştı. İdmanları bizi epey memnun ediyor ve ekibin gelişmesini sağlıyor. Bu bir müddetç alışılmış ki. Geldiğinde muhakkak değişiklikler yapması vakit alıyor. Adım adım ilerleyen bir müddetç. Ekip olarak hem grubunu tıpkı vakitte kendisini hayli seviyoruz. Çok hoş bir ortam yaratılıyor. Umuyoruz ki birlikte hoş şampiyonluklar kazanacağız.” diye konuştu.

Harika Lig’de hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe – Galatasaray derbisi hakkında kalecimiz, “Bu farklı bir maç. Ligdeki durumların bu noktada değeri yok. Her vakit Galatasaray – Fenerbahçe maçları inanılmaz kıymetli oluyor. Klasik bir hal almış durumda. Hafta sonu oraya kazanmak için çıkacağız. Ligdeki durumları fazlaca kıymetli değil. Kendimizi daha düzgün hissetmemiz açısından da değerli bir maç olacak. Bütün maçlara kazanmak için çıkıyoruz. 5. yahut 6. sıraya gelmemiz için 6 puan var. O da epey büyük bir fark değil. Önümüzdeki tüm maçları kazanmak için çaba edeceğiz.” tabirlerini kullandı.

TARAFTARIMIZA BİLDİRİ

Gelecek mesleği hakkında sorulan soruya Muslera, “Şu an için bilmiyorum. 2024’e kadar oynamak, daima kendime dikkat etmek ve geliştirmeye odaklanmış durumdayım. Galatasaray benim konutum. Burada ne biçimde kalırım diye düşünüyorum. Benim içim hayli kıymetli bir yer.” cevabını verdi.

Son olarak taraftarımıza ileti veren file bekçimiz, “İki tane ileti vereceğim. Dönemi yeterli geçirmemiş olsak da daima gelip takviye oldular. Bizi yalnız bırakmadılar. O yüzden hayli teşekkür ediyorum. Yalnızca güzel vakit içinderda değil berbat vakitte da dayanak olan bir taraftarımız var. O yüzden bu topluluğun bir modülü olmaktan gurur duyuyorum. Onlar bizim 12. oyuncumuz. Galatasaray için 12. oyuncu hiç bir vakit birbirini yalnız bırakmaz. Her vakit birbirimizin gerisindeyiz ve takviye oluruz. Bu kulübün kesimi olmak benim için büyük bir gurur.” diyerek kelamlarını noktaladı.