Fed adayları finansın döner kapısında yer almamayı taahhüt ediyor.

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Başkan Biden’ın Federal Rezerv adaylarından üçü, milletvekillerine, görevlerine onaylanmaları halinde Fed’den ayrıldıktan sonra dört yıl boyunca finansal hizmetlerde çalışmayacaklarını taahhüt etti.

Söz, Washington ile Wall Street arasındaki döner kapıyla ilgili artan endişelerin ortasında geldi.

Söz konusu üç potansiyel Fed yöneticisi – ekonomistler Lisa D. Cook ve Philip N. Jefferson ve uzun süredir hükümet yetkilisi ve avukatı olan Sarah Bloom Raskin – “iş veya tazminat talep etmeyeceklerini” söyledi. en büyük bankaları denetleyen yönetim kurulundan ayrıldıktan sonra herhangi bir finansal hizmet şirketi.

Sözleri, hükümet ve finans arasındaki sözde döner kapıyı eleştiren Massachusetts Demokrat Senatör Elizabeth Warren’ın ısrarı üzerine geldi. Fed yetkilileri, kurumdan ayrıldıktan sonra düzenli olarak Wall Street için çalışmaya gidiyor ve bu taahhüdü dikkate değer hale getiriyor.

Bayan Warren Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Bunlar, Federal Rezerv Kurulu adayları tarafından şimdiye kadar kabul edilen en güçlü etik standartlardır” dedi. “ABD Senatörleri ve Amerikan halkı, bu kamu görevlilerinin, halkın çıkarları doğrultusunda sağlam ekonomik politika kararları alacağından emin olabilir.”

Cumhuriyetçiler, bir finansal teknoloji şirketi olan Reserve Trust’ın yönetim kurulundaki görevini vurgulayarak Bayan Raskin’in adaylığını sorguluyorlar.

Bayan Raskin şirketin yönetim kurulundayken şirket, ana hesap olarak bilinen Fed’de kritik bir hesaba sahip oldu. Hesap, firmaya Fed’in ödeme sistemine erişim gibi reklamı yapılabilir avantajlar sağladı.

Geçen hafta Senato Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesi önünde yaptığı onay oturumu sırasında senatörler, hesabın güvenliğini sağlamak için Fed ve Hazine’deki önceki pozisyonlarını kullanıp kullanmadığını sorguladı. Bayan Raskin, yönetim kurulundayken şirketin yerel Fed bankasıyla temas halinde olup olmadığını doğrulamadı veya reddetmedi.

Ana hesabı onaylayan Kansas City Federal Rezerv Bankası, “bu talebi değerlendirirken inceleme sürecinden sapmadığını” söyledi.

Pennsylvania Cumhuriyetçi Senatör Patrick J. Toomey, Bayan Raskin’den Reserve Trust durumu hakkında Çarşamba gününe kadar yazılı olarak yanıt vermesini istedi.

Ms. Raskin, yanıtında, “Rezerv Trust’ın bir ana hesap edinmesine yardımcı olmak için yaptığım hiçbir iletişimi hatırlamadığını” söyledi. Bunu yapsaydım, bu tür iletişimlerde geçerli tüm etik kurallara uyardım.”

Cumhuriyetçilerin Bankacılık Komitesi’ndeki iletişim direktörü Amanda Thompson, bu yanıtları bir “seçici amnezi vakası” olarak nitelendirdi.

Beyaz Saray adaylarının arkasında durmaya devam etti. Beyaz Saray’ın sözcüsü Christopher Meagher, Cumhuriyetçilerin sorgulamalarını “karalamalar” olarak nitelendirdi ve “inceleme ve gerçekler karşısında düz düşmeye devam ettiklerini” söyledi.

Dr. Cook, Dr. Jefferson ve Bayan Raskin, Bay Biden’ın Fed başkanlığına yeniden aday gösterdiği Jerome H. Powell ve Biden yönetiminin seçeceği bir Fed valisi olan Lael Brainard ile birlikte onay için hazırlar başkan yardımcısı için.

Ohio Demokratı ve Bankacılık Komitesi başkanı Senatör Sherrod Brown, geçen hafta beş adayın hepsinin 15 Şubat’ta bir kilit komite oylamasıyla karşı karşıya kalacağını söyledi.