Faşizm, Tosi: “Mussolini iyi şeyler yaptı mı? Evet, reformlar”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
“Faşizm hakkında, ırk kanunları, Hitler’le ittifak, savaşa girme konusunda haklı olarak çok olumsuz yargılar var. Aynı derecede dürüstçe söylenebilir ki, Benito Mussolini, tüm felaketlerden önce bir diktatör olarak, ‘ çağ”. Forza Italia’nın yardımcısı ve Verona’nın eski Kuzey Ligi belediye başkanı Flavio Tosi, birkaç gün önce La7’de Tagadà’da Un giorno da Pecora’da yapılan açıklamalarla ilgili soruları yanıtlıyor.

“Bağlam, koyun günü, biraz yaramaz bir gösteri. Bossi’nin ‘Tosi bir pislik, Verona’da Birliği faşistlerle doldurdu’ dediği zamanı düşündüm. Gösteri sırasında bana daha çok hissedip hissetmediğimi sordular. pislik ya da daha faşist, biraz daha pislik hissettiğimi söyledim … Lig’deyken sağdan ve aşırı sağdan gelenleri içeri aldım” diyor.

Radio Rai yayınında Tosi, Ukrayna’daki savaşla ilgili yargılarını da dile getirdi. “Zelensky’de bir sürçme oldu, deneyimsizlik üzerine doğruladığım kritik yargılarda bulundum: Onun bir savaşla yüzleşecek becerilere sahip olduğunu düşünmüyorum. Putin’den bahsediyordum.”

“Kendimi biraz faşist hissediyorum, bu suç değil”