Ethereum Aşırım Satım Bölgesine Girdi! “Bunlara Hazır Olun”

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Ethereum (ETH)’un fiyatı, RSI’nın son kere çok satılmasının akabinde yaklaşık yüzde 400 oranında toparlandı. Bu sefer farklı olacak mı? İşte ayrıntılar…

Ethereum fiyatı Kasım 2018’den bu yana birinci defa ‘aşırı satım’ bölgesine girdi

Ethereum ETH, haftalık bakılırsaceli güç endeksine (RSI) bakılırsa, Kasım 2018’den bu yana birinci kere 12 Haziran’da “aşırı satım” bölgesine girdi. Analistler, RSI grafiği 30’un altına düşmesinden daha sonra, kripto para ünitesinin çok satıldığını düşünüyor. Dahası, düşüşü, çok satım sinyalinin trendin aksine dönmesine yol açacağına inanarak “düşüşü satın almak” için bir fırsat olarak görüyorlar. Ethereum’un evvelki çok satım grafiği, yaklaşık olarak yüzde 400’lük bir fiyat rallisindilk evvel gelen ve 12 Kasım 2018’de sona eren haftada ortaya çıktı. Geçmiş performanslar gelecekteki eğilimlerin göstergeleri olmasa da, en son RSI’nın 30’un altına düşmesi, ETH’nin gelecekte misal bir üst taraflı bir geri çekilme geçirme mümkünlüğünü artırıyor.

ETH’nin çok satış gördüğü bir sıçrama kaydettiğini var iseyalım. çabucak sonrasında, ETH ‘nin kritik zorluğu, 200 haftalık üstel hareketli ortalamasını (200 haftalık EMA) takviye olarak 1.620 dolara yakın bir biçimde geri kazanmak olacaktır. Şayet bu biçimde, boğalar 50 haftalık EMA’ya (kırmızı dalga) hakikat 2.700 doların üzerinde, bugünün fiyatından neredeyse yüzde 100 artışla uzun bir üst istikametli hareket izleyebilirler. Aksi takdirde, ETH düşüş trendine devam edebilir, 1.120 dolarlık bir daha sonraki gaye olarak hizmet eder, bu düzey token’in 0.782 Fib çizgisiyle çakışan bir düzeydir.

ETH fiyatı 650 dolara kadar düşer mi?

ETH’nin fiyatı son altı günde yaklaşık yüzde 20’den çok düştü ve birden fazla kayıp, Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere, ABD Çalışma Bakanlığı’nın enflasyonun Mayıs ayında yüzde 8.6’ya ulaştığını bildirdiği 10 Haziran’dan daha sonra geldi. Bu, Aralık 1981’den bu yana en yüksek düzey. Daha yüksek tüketici fiyat endeksi (TÜFE), yatırımcılar içinde, Federal Rezerv’i 9 trilyon dolarlık bilançosunu düşürürken faiz oranlarını daha agresif bir biçimde artırmaya zorlayacağına dair endişeleri güçlendirdi. Bu, daha riskli varlıklar için iştahı azalttı, pay senetlerine, Bitcoin’e (BTC) ve ETH’ye ziyan verdi.

Ratio is now at 80%

Market Cap of:#Ethereum = $181.58B
Top 3 Stablecoins = $144.28B
TVL in DeFi = $101.67B$ETH at $1215 makes for equal Ethereum and Top 3 stablecoin market caps.

The principle risk here is levered $ETH collateral in DeFi loans getting liquidated in a cascade https://t.co/26u0vXnMMY pic.twitter.com/q555clRaap

— _Checkɱate
🔑
⚡
🦬
🌋
(@_Checkmatey_) June 12, 2022

Kripto para analisti Vince Prince, son ETH düşüşünün fiyat 650 dolara inene kadar devam edebileceğinden korkuyor. Samurai Trading Academy’e nazaran, aşağı istikametli maksadının özünde büyük bir “omuz baş omuz” modeli var. Bu model, kar gayesine ulaşmada yaklaşık yüzde 85’lik bir muvaffakiyet oranına sahip klasik bir düşüş bilakis çevirme modeli. Bu ortada, Glassnode’un “Checkmate” takma ismiyle bilinen analisti, ETH’nin fiyatını 2022’ye daha da düşürebilecek potansiyel bir DeFi felaketini vurguladı. Analist, Ethereum ile birinci üç stabilcoin’in piyasa kıymeti içindeki oranın 11 Haziran’da yüzde 80’e yükseldiğini belirtti ve şunları söylemiş oldu:

ETH’yi teminat olarak sağlayarak “çoğu insan stabilcoin’leri ödünç aldığından”, Ethereum ağının en uygun dolar sabitlenmiş token’lerden daha az pahalı olma potansiyeli, borcun kıymetini teminatın kendisinden daha yüksek hale getirecektir. Bütün stabilcoin’ler ödünç alınmadığından ve ayrıyeten hepsi Ethereum’da olmadığı için bir fark var. Lakin bir daha de, tasfiye riski üç ay öncesine bakılırsa epeyce daha yüksek..