Eski sevgilisi tarafınca tehdit edilen bayan “iyi hal indirimine” isyan etti: İlla öldükten daha sonra mı adalet devreye girecek!

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Eski sevgilisi H.S.’yi (44) tehdit ettiği teziyle 2 yıla kadar mahpus cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanık Sedat K. (41), hâkim ve savcı karşısında müştekiye hitaben “Seni öldürürüm, kendimi de öldürürüm” diyerek tehditlerini sürdürdü. Davayı karara bağlayan mahkeme, verdiği 7 ay 15 gün mahpus cezasında ‘Yargılama sürecindeki davranışlarını’ dikkate alarak güzel hal indirimi yapıp, sanığı 4 ay 20 gün mahpusa mahkûm etti. Mahkeme, mahpus cezasını da 2 bin 800 lira isimli para cezasına çevirdi.

sonucun akabinde konuşan H.S. sanığın 2018 yılından beri daima kendisini ve ailesini tehdit ettiğini lakin sanığın isimli para cezası ya da kontrollü hürlükle ‘kurtulduğunu’ öne sürerek, “İlla öldükten daha sonra mı adalet devreye girecek” dedi.

İstanbul’da yaşayan H.S., 2018 yılında eski sevgilisi Sedat K.’nin kendisini mevtle tehdit ettiğini belirterek, şikâyetçi oldu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede sanık Sedat K. hakkında “Tehdit” cürmünden 6 aydan 2 yıla kadar mahpus cezasıyla cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

Hakimin karşısında öldürmekle tehdit etti

Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nce görülen karar duruşmasına ise tutuksuz yargılanan sanık Sedat Köse ile müşteki H.S. katıldı. Duruşma başladığı sırada sanık Sedat K., hakim ve savcının karşısında müştekiye hitaben “Seni öldürürüm, kendimi de öldürürüm” dedi. Hakimin uyarısı üzerine sanık Sedat K. “Bu kadar hayli seviyorum” tabirini kullandı.

Duruşma savcısı temel hakkındaki mütalaasında sanığın “Tehdit” cürmünden 6 aydan 2 yıla kadar mahpus cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Cezada takdiri indirim yapıldı mahpus cezası para cezasına çevrildi

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanığın “Tehdit” hatasından, evvel 6 ay mahpus cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın aksiyonu birden çok işlediğini de dikkate alan mahkeme cezada artırım yaparak, mahpus cezasını 7 ay 15 güne çıkardı. Sanığın yargılama sürecindeki davranışlarını ve hata tarihinden daha sonra kanuna eklenen ‘sıradan yargılama usulünü’ dikkate alan mahkeme, takdiri indirim yaparak, sanığın 4 ay 20 gün mahpus cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Sanığın kişiliği, toplumsal ve ekonomik durumunu da dikkate alan mahkeme, sanığa verilen mahpus cezasını 2 bin 800 lira isimli para cezasına çevirdi.

İsimli denetim koşuluyla özgür

Duruşma savcısının talimatı üzerine duruşmadaki tehdit içeren kelamları niçiniyle sanık Sedat K. adliye polislerince gözaltına alındı. Gözaltına alınan Sedat K. soruşturma savcısına tabir vermesinin akabinde konutu terk etmemek biçimindeki isimli denetim önlemi uygulanması talebiyle hakimliğe sevk edildi. Sedat K. isimli denetim kuralıyla özgür bırakıldı.

“Her seferinde kurtuluyor kendisi”

Yaşananların akabinde DHA’ya konuşan müşteki H.S. sanıkla 2016 yılında toplumsal medya hesabı üzerinden tanıştığını, sanığın 2018 yılından beri daima kendisine ve çocuklarına karşı hakaretlerde ve vefat tehditlerinde bulunduğunu öne sürdü. Müşteki H.S. “2018’den beri kendisinden daima şikâyetçi oluyorum ama her seferinde ya para cezası ya da kontrollü hürlük cezaları alarak bir biçimde kurtuluyor kendisi” dedi.

“Bu şahıs daima beni ve çocuklarımı öldürmekle tehdit ediyor”

Olay günü karar duruşmasını beklerken sanığın adliye koridorunda kendisini vefatla tehdit etmeye başladığını tabir eden H.S. adliyedeki polislerin şüpheliyi uzaklaştırdığını kaydetti. H.S. şu biçimde devam etti:

“Ben duruşma salonuna girdikten daha sonra bu sefer hakim ve savcının karşısında ‘Önce bunu öldüreceğim, daha sonra kendimi öldüreceğim’ halinde tabirlerde bulundu. Bu şahıs daima beni ve çocuklarımı öldürmekle tehdit ediyor. Ruhsal şiddete maruz kalıyorum. Ne yapmam gerekiyor artık bilmiyorum, tekraren uzaklaştırma sonucu çıkarttım, müdafaa sonucu çıkarttım lakin her seferinde bunları ihlal etmesine karşın hiç bir şey yapılmadı. Çocuklarımın olsun, benim olsun can güvenliğimiz muhakkak yok”

“Beni öldürdükten daha sonra mı adalet yerini bulacak”

Adaletin yerini bulmasını ve sanığın cezaevine girmesini istediğini belirten H.S. “İlla öldürmesi mi gerekiyor beni. Ben öldükten daha sonra mı adalet yerini bulacak” dedi. H.S. sanığın farklı toplumsal medya hesaplarından farklı bayanlarla gönül bağlantısı kurduğu, bayanlardan para alarak hayatını bu türlü sürdürdüğünü, alkol bağımlısı olduğunu ve öfke meseleleri olduğunu tez etti.

“Darp edildim lakin kabahat duyurusunda bulunamadım”

Geçtiğimiz günlerde sanığın kendisine baş attığını ve gözünün şu an mor olduğunu kaydeden H.S. “Kendisi tarafınca darp edildim ama bunun hakkında hata duyurusunda bulunamadım maalesef zira daima ‘Kızına cinsel istismarda bulunacağım’, ‘Oğlunu öldüreceğim’ ve ‘Seni öldüreceğim’ diyor. Korkuyorum artık” biçiminde konuştu.

“O bayanlardan biri de ben olmak istemiyorum”

H.S. “Bu vakte kadar televizyonlarda görüyoruz. Bir sürü bayan cinayetleri işleniyor, o bayanlardan biri de ben olmak istemiyorum” dedi.

Sanığın mahkemede, kendisini mevtle tehdit ettiğini hatırlatan H.S. “sonrasındasında sağ olsun Savcı Beyefendi çevik kuvvetleri çağırarak kendisini aldırdı mahkeme ortasından. Adliyenin karakoluna gdolayıldü, daha sonrasında hür bırakmışlar” diye konuştu.

Müşteki H.S. sanığın kendisine attığı tehdit içerikli iletileri da gösterdi.