Erk Acarer: İki vekil Sedat Peker’i aradı; Bahçeli’yi övmesini ve “iddialarım gerçek değildi” demesini istedi

taklaci09

Global Mod
Global Mod
T24 Haber Merkezi

Gazeteci Erk Acarer, AKP ve MHP’li iki milletvekilinin organize hata örgütü liderliğinden karar giyen ve iktidara yönelik çeşitli tezlerde bulunduğu görüntüleriyle gündeme gelen Sedat Peker’i arayarak, “MHP Genel Lideri Devlet Bahçeli’yi övmesini ve tezlerini öfkesi yüzünden lisana getirdiğini söylemesini” istediğini argüman etti.

Sedat Peker’e getirilen toplumsal medya kısıtlaması daha sonrası onun iletilerini kendi Twitter hesabından paylaşmasıyla gündeme gelen gazeteci Erk Acarer, şu an BAE’de bulunan Sedat Peker’in ülke değiştirmediğini ve dijital kısıtlamasının devam ettiğini söylemiş oldu. Acarer, “Seçim yaklaştıkça çemberin daralacağı konusunda telaşı var” dedi.

Cumhur İttifakı’ndan kendisine “ilginç bilgiler sızdığını” ve bunları da Peker ve etrafına teyit ettirdiğini lisana getiren Acarer, YouTube kanalında çektiği görüntüde şunları söylemiş oldu:

“Geçen hafta Peker’e bir AKP’li, oburu MHP’li iki vekil ricacı oluyor. Ankaralı bir iş insanı da onu arayarak misal ricaları yinelıyor… Sedat Peker’den en başta görüntü çekerek Bahçeli’yi övmesini istiyorlar. Tüm paylaşımları ailesi ve kendisi konusunda epeyce öfkeli olduğu için yaptığını ve ‘hatalıydım, bunlar gerçeği yansıtmıyor’ demesini istediler.

Peker’e bunun karşılığında önerilen neydi? Türkiye’deki tüm meselelerinin hallolacağı ve eskisinden daha kuvvetli olarak ülkeye dönebileceği… elbette bu argümanları ve kendisine önerlenleri Peker ve etrafına sorduk, bilgi harfiyen teyit edildi.”

Acarer, Peker’in karşılık olarak, “Beni âlâ tanıyamamışsınız” söylemiş olduğini aktardı.

Acarer, “bir müddetdir suskunluğa gömülen birine karşı muahedeler önerecek kadar cüretkar olmak, seçim yaklaştıkça iktidardaki endişenin fazlalaştığını ve daha da fazlalaşacağını gösteriyor” yorumunu yaptı.

Acarer, görüntüsünün sonunda Sedat Peker’in Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Lideri Tayyip Erdoğan’a “Ben vatan haini değilim, en âlâ sen biliyorsun. Senin hiç bir gücün yokken ben vardım, onların hiç biri yoktu. Alkış beklemedim, ön planda olmadım, elimde ne geliyorsa yaptım. Helalleşeceğiz abi. Ben casus değilim, bunu tüm dünyaya göstereceğim” diye seslendiği görüntüyü ekledi.