Emine Erdoğan’ın onursal lideri olduğu dernek, müsaade almadan yardım toplayabilecek

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan, bir derneğin daha müsaade almadan yardım toplamasına müsaade verdi. İçişleri Bakanlığı’na bağlı Sivil Toplumla Bağlar Genel Müdürlüğü’nün “İzin Almadan Yardım Toplama Hakkına Sahip Kuruluşlar” listesine Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Toplumsal Dayanışma Derneği’nin de (TOGEMDER) eklendiği belirtildi.

TOGEMDER’in internet sitesinde, derneğin onursal liderinin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan olduğu belirtiliyor.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine nazaran, derneğin idaresinde AKP’liler ve AKP’lilerin eşleri yer alıyor. Derneğin icra konseyi başkanlığını AKP Milletvekili Belma Satır yaparken derneğin idaresinde de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin eşi Hasret Nebati, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı AKP’li Ahmet Misbah Demircan’ın eşi Ferda Demircan, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Parıltı Yerlikaya ile AKP’li eski bakan Nihat Zeybekçi’nin eşi Ayşen Zeybekçi yer alıyor.