Emine Erdoğan: Herkesi Kızılay’a bağış yapmaya davet ediyorum

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Kızılay’a takviye davetinde bulundu.

Erdoğan iletisinde, “Kızılay’ın bir buçuk asrı geçen varlığı dayanışma kültürümüzün ve sağlam köklerinin en kıymetli kanıtıdır. Şefkat ve merhamet Kızılayımızın çatısı altında kurumsallaşıyor. Ve ülkemizde yardıma muhtaçlığı olan her insanın çalınacak birinci kapısı oluyor. Ne keyifli ki Kızılay’ın yardıma ve yardım etmeye gereksinimi olan herkeste bir karşılığı var. Zira düzgünlük yapmakta en az uygunluk görmek kadar bir ihtiyaçtır” dedi.

Kızılay’ın her Ramazan ayı öncesi, daha fazla muhtaçlık sahibine takviye olabilmek için düzenlediği “Dayanışma ve Teşekkür Programı’na bir görüntü iletiyle takviyesini bildiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan iletisinde şu sözleri kullandı:

“Değerli hanımefendiler beyefendiler değerli hayırsever bağışçılarımız. Sizleri en derin sevgi ve hürmetlerimle selamlıyorum. Her biriniz hayırda yarışan yeterlilik yapmak için fırsat kollayan hoş kalplersiniz. Bizleri bir ortaya getirip bu biçimde yüksek bir sinerjinin oluşmasını sağlayan tüm Kızılay ailesine canı gönülden teşekkür ediyorum.

“Şefkat ve merhamet Kızılayımızın çatısı altında kurumsallaşıyor”

“Kızılay’ın bir buçuk asrı geçen varlığı dayanışma kültürümüzün ve sağlam köklerinin en değerli kanıtıdır. Şefkat ve merhamet Kızılayımızın çatısı altında kurumsallaşıyor. Ve ülkemizde yardıma muhtaçlığı olan her insanın çalınacak birinci kapısı oluyor. Ne keyifli ki Kızılay’ın yardıma ve yardım etmeye gereksinimi olan herkeste bir karşılığı var. Zira güzellik yapmakta en az yeterlilik görmek kadar bir gereksinimdir.

“İyilik yapmak kalbimizi arındırır. Bize insan olmanın bedelini hatırlatır. Dünyanın ortak huzurunu arttırır. Son 2 yılımız salgınla geçti. Uzun vakittir coğrafyamızda savaş ve çatışmalar devam ediyor. Hali hazırda Ukrayna’da yaşanan insanlık dramı üzerimizden kara bir bulut olarak geçiyor. Tabi bir yandan da doğal felaketler karşımıza kuvvetli sınamalar olarak çıkıyor. kimi vakit sıhhat meseleleri ile kimi vakit de ömrün iniş çıkışlarıyla imtihan ediliyoruz. İnsanın kendini bu en yalnız ve çaresiz hissettiği anlarda onu sarıp sarmalayan kimsesizliğinde akrabası olan Kızılayımız var. Ülkemizin en büyük dünyanın ise en önde gelen yardım kuruluşu Kızılay hepimizin medarı iftiharıdır.

“Kızılay dünyanın dört bir yanına yardım kadar milletimizin vicdanını da taşıyor. Beşerler içinde ayrım gözetmiyor ve kimsenin inancına ırkına ya da etnik kökenini dışlama aracına asla çevirmiyor. Bu şuur topraklarımızın irfanıyla yoğurulmuş insanımızın ulu gönüllüğü ile şekilleniyor. Yalnızca günlük lisanımıza baktığımızda bile dayanışmanın ömrümüze nasıl hakim olduğunu görüyoruz. El uzatmak, omuz vermek, el birliği yapmak üzere sayısız söz, veren elin alan elden üstün olduğunu, komşusu açken tok yatmanın güzel görülmediğini anlatan kaç atasözü yardımlaşmanın yerleşik bir pratik olduğunu ispat eder.

“Gelin insanın beşere gereksiniminin hiç bitmeyeceği bu dünyaya daha epeyce güzellik tohumu serpelim. Zira o tohumlar büyür gölgesinde her insanın vicdanının dinlendiği çınarlar olur. Bu hislerle sözlerime son veriyor, az fazlaca demeden halis niyetlerle bezeli gönüllerden kopan yardımları Kızılay’a emanet eden herkese şükranlarımı sunuyorum. Gözyaşını dindirmenin tarifsiz memnunluğu her insanın yaşamasını diliyor bu vesileyle herkesi Kızılay’a bağış yapmaya davet ediyorum. El ele verişlerimiz daim olsun kalın sağlıcakla.”

Bakanlardan ortak bildiri: Uygun ki varsın Kızılay

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise açıklamasında, “Kızılay 154 yıl evvel başladığı uygunluk yarışına hiç orta vermeden ve hiç sürat kesmeden devam ediyor. Ülkemizin ve dünyanın en kıymetli en eski hayır kurumlarından birisi. Kızılay, Anadolu vakıf külçeşidinin en değerli temsilcilerinden birisi. Kızılay’ın bugün bir sivil toplum kuruluşu olarak ülkemizin her noktasından dünyanın her köşesinde yaptığı uygunluk çalışmaları yardım çalışmaları yalnızca göğsümüzü kabartmakla kalmıyor bununla birlikte dünyaya umudu taşımadın taşıyıcılığını yapıyor. Emeği geçen herkese hayırsever vatandaşlarımıza, 154 yıldır Kızılay’ı ayakta tutan milletimizi birçok uzun yıllar bu hayır seyahatinin devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da iletisinde “Dayanışma ve düzgünlük gecesine selamlarımı gönderiyorum. Kızılay bağışçılarına teşekkürlerimi iletiyorum. Uygun ki varsın Kızılay” tabirinde bulundu.

“Her şeydilk evvel ben de bir Kızılay gönüllüsüyüm” diye kelamlarına başlayan İstanbul Milletvekili Rumeysa Kadak ise “Dayanışma ve teşekkür gecesindeki herkese selamlarımı iletiyorum. Bence yeterlilik, hesap yapmadan, hesapsız kitapsız, fedakârca verebilmektir. Bu doğrultuda yeterlilik yapan tüm iyilikseverlere buradan selamlarını iletmek istiyorum” dedi.

Kızılay’ın toplumsal medya hesaplarından canlı yayınlanan ve 18 Mart 2022 tarihinde saat 18:00’da başlayan Dayanışma ve Teşekkür Programı, iş insanları, sanatkarlar, atletler, siyasetçiler ve kanaat liderleri üzere toplumun çeşitli kısımlarından isimleri konuk ederek gece yarısına kadar devam edecek.