“Sözler umut vermeli, incitmemeli. Sırtımda siyasi kavgalar çıkmasın, rahip olayım“. Böylece Don Maurizio Patricello, Francesca Fialdini ile 'Da Noi… a Ruota Libera' programında Campania bölgesi Başkanının beyanlarına geri dönüyor ve şunları söylüyor: “Birinin yaptığım işe burnunu sokması beni rahatsız etti“. “Caivano'nun komisyon üyesi Doktor Ciciliano'nun konuğu olarak davet ettiği ünlü konuşmacıların katıldığı bir konferansa gittim. Montecitorio'daki bir toplantının bu kadar çok tartışmayı ateşleyebileceğini hiç düşünmemiştim; yüzlerce insan arasında benim de varlığım vardı. Bana Pippo Baudo diyen ve saçlarımdan bahseden Campania Valisi De Luca'yı anlamıyorum: Ben okullarda zorbalığa karşı konuşan bir papazım ve kimseyi incitmemek için her sözümü tartarım. Sözler umut vermeli, incitmemeli“.
“Asla bir şey beklemiyorum, Ben bir rahibim ve bunu kabul etmiyorum. Ama siyasi kavgaların benim sırtımdan yürütülmesini istemiyorum, kendi mahallesinde neyin yanlış olduğunu gören ve rapor eden bir rahip olmama izin vermelerini istiyorum” diye bitiriyor.
“Asla bir şey beklemiyorum, Ben bir rahibim ve bunu kabul etmiyorum. Ama siyasi kavgaların benim sırtımdan yürütülmesini istemiyorum, kendi mahallesinde neyin yanlış olduğunu gören ve rapor eden bir rahip olmama izin vermelerini istiyorum” diye bitiriyor.