Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan ziyareti öncesi açıklama yapıyor

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesi açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu biçimde:

“Bölgemizde sulh ve sükunun hakim kılınması, sıkıntıların diyalog ve diplomasi yoluyla çözülmesi için içtenlikle uğraş harcıyoruz. Ziyaretimiz tarihi, kültürel, beşeri bağlara sahip iki kardeş ülke olarak yeni bir işbirliğini başlatmak tarafındaki ortak iradeyi başlatmak tezahürüdür.

Hadim’ül Haremeyn’in daveti üzerine bu biçimde bir ziyareti gerçekleştiriyoruz. Aramızdaki siyasi, askeri, ekonomik, kültürel alakaların artırılması noktasında yeni bir devrin başlaması için uğraş içerisinde olacağız.

Ticaret, yatırımlar ve müteahhitlerimizin muvaffakiyetle yürüttükleri projeler manasında da Suudi Arabistan özel pozisyona sahiptir. Son 20 senede müteahhitlerimiz 24 milyar dolara ulaşan projelerdir. Bu yıl haccın ve umrenin başlayacak olmasından memnuniyet duyuyorum.

Diyanet İşleri Başkanlığımız gerekli çalışmaları Suudi makamlarıyla yakın işbirliğini sürdürmektedir. Türkiye-Suudi Arabistan bağlarını tüm boyutlarını gözden geçireceğiz. Sıhhat, savunma sanayi, tarım teknolojileri, finans üzere alanlarda işbirliğimizi artırmanın müşterek menfaatimize olduğunu görüyor ve inanıyorum.”